På begäran: Winernougat, recept

Wienernougat

Ingredienser

100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad


Gör så här

1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

2. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.

3. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.

4. Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.

5. Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 centimeter.

6. Förvara nougaten i kylskåpet.   Eller ät helt enkelt upp den ;)


LYCKA TILL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0