På begäran: Cheesecake med pepparkaka och lingon
Cheesecake med pepparkaka och lingon
150g. Pepparkakor
50g. Smält Smör
250g. Färskost (t.ex. philadelphiaost)
250g. Kesella
1dl. Strösocker
4 Ägg
1msk. Pressad Citron
2dl. Gräddfil
1msk. Vaniljsocker
Frysta Lingon till garnering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant och ställ kallt.
- Vispa samman färskosten, kesellan och sockret (ev. i matberedare). Tillsätt äggen och smaksätt blandningen med citronsaften. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30minuter.
- Vispa gräddfilen och vaniljsockret till en slät massa och bre det över hela kakan. Grädda ytterligare ca minuter och låt den sedan svalna innan den garneras med frysta lingon.
Obs! Jag hade först tänkt fuska och hoppa över lingonen vid garneringen, men ändrade mig sen och så här i efterhand tror jag inte alls att kakan är lika god om man utesluter dem!
Kommentarer
Trackback