På begäran: Cheesecake med pepparkaka och lingon

Cheesecake med pepparkaka och lingon

  

150g. Pepparkakor
50g. Smält Smör

250g. Färskost (t.ex. philadelphiaost)

250g. Kesella

1dl. Strösocker

4 Ägg

1msk. Pressad Citron

2dl. Gräddfil

1msk. Vaniljsocker

  

Frysta Lingon till garnering  

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant och ställ kallt.
  3. Vispa samman färskosten, kesellan och sockret (ev. i matberedare). Tillsätt äggen och smaksätt blandningen med citronsaften. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30minuter.
  4. Vispa gräddfilen och vaniljsockret till en slät massa och bre det över hela kakan. Grädda ytterligare ca minuter och låt den sedan svalna innan den garneras med frysta lingon.


Obs! Jag hade först tänkt fuska och hoppa över lingonen vid garneringen, men ändrade mig sen och så här i efterhand tror jag inte alls att kakan är lika god om man utesluter dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0