På begäran: Recept
Här kommer receptet på fläskfilén jag gjorde tidigare idag.
Hör gärna av er om vad ni tyckte och Lycka Till! =)
4 port.
400g Fläskfilé
1 Purjolök
1 pkt. Djupfrysta sockerärter (jag använde färska)
100g. Färska champinjoner (eller shitake-svamp)
2msk. Olja till stekning
1tsk. Salt
3dl. Kokosmjölk (eller 3msk. Kokospulver + 2½dl. hett vatten)
2-3msk. Soja, gärna indonesisk
½tsk. Sambal Oelek (eller ½ röd pepparfrukt)
1msk riven färsk ingefära (eller 1tsk. Malen)
- Skär fläskfilén i ca 2cm tjocka skivor.
Skär purjolöken i strimlor, skölj sockerärterna i hett vatten (om dom är frysta) och skär dem i bitar. Skiva svampen. - Stek fläskfilén ett par minuter på varje sida. Salta och lägg upp den på ett fat.
- Fräs grönsakerna några minuter i en wok eller en stor stekpanna. Häll på kokosmjölken (eller pulvret som lösts upp i hett vatten). Tillsätt soja och smaksätt med sambal oelek (eller den finstrimlade pepparfrukten) och ingefära.
- Lägg i köttet och låt allt koka upp. Tillsätt ev. mer kryddor.
Servera med pasta, nudlar eller jasminris

Kommentarer
Trackback