På begäran!
Kinesisk valnötskyckling
4 kycklingfiléer, ca 400g
Marinad
½ dl soja
2 msk vinäger
1 msk farinsocker
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
3 dl finstrimlad purjolök
2 msk olja
1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk malen ingefära
200g skivade färska champinjoner
1 strimlad röd paprika
2-3 stjälkar selleri i tunna skivor
½-1 tsk salt
Servera med; Kokt ris, valnötter och sesamfrön
- Skär kycklingen i strimlor. Blanda samman vinäger, socker, lök, vitlök och sesamfrön. Låt köttet ligga i marinaden under tiden som du förbereder övriga ingredienser.
- Koka riset. Fräs strimlad purjolök i lite olja tillsammans med ingefäran. Lägg i skivade champinjoner, paprika strimlor och selleri. Fräs några minuter. Lägg sedan upp blandningen på ett fat.
- Låt kycklingköttet rinna av i en sil eller ett durkslag, spara marinaden!!!
- Hetta upp resten av oljan och bryn köttet ca 3-4 minuter. Tillsätt purjoblandnignen. Häll på marinaden och sjud i några minuter. Smaka av och servera rätten överströdd med hackade valnötter, sesamfrön och kokt ris.

Som jag skrev tidigare tänker jag prova att byta ut valnötterna mot cashew nötter istället.
Tycker man inte om champinjoner, paprika eller selleri tror jag inte heller att det har någon betydelse om man skulle utesluta nått av det!
Kommentarer
Postat av: chaos
Vad trevligt med recept, denna ser läcker ut. Skall prova den! Tack!
Postat av: allicen
chaos:
hoppas det faller dig i smaken! det går iaf snabbt och lätt att laga iording :)
Postat av: Anna
Ser jättegott ut! Verkligen! Måste testas!
Postat av: allicen
Anna:
Va roligt! skulle vara kul att höra vad du tyckte sen...
Trackback