Den grymma äldrevården

AB har denna vecka en granskning av den grymma äldrevården... med all rätt, för det är skamligt att det ser ut som gör på vissa ställen!
Man undrar hur det ska bli... och ett litet första råd i det generella förbättringsarbetet är att ge personalen bättre resurser i form av ökad personaltäthet och nödvändig utbildning!

Jag hoppas för övrigt på att vi under nästa vecka får följa med på en temaresa bland väl omhändertagna, nöjda och tacksamma äldre människor som får all den hjälp dom önskar och all världes tänkbara hjälpmedel för att kunna leva ett så väl fungerande liv som möjligt, trots att kroppen inte orkar på samma sätt som förr.
Som alltid har personal nära till hands som tar hand om dom när deras egna anhöriga glömmer bort att dom sitter ensamma så väl vardag som storhelg.

Människor som många gånger får hjälp innan dom hinner be om det och som har kunnig personal hos sig som hjälper dom när dom råkar ut för olyckor, så som vi ju alla faktiskt gör ibland...
Som blir väl omhändertagna i livet slutskede och som får en chans till ett värdig avslut.


Och vad vet jag... har tidningarna idé torka till vilket tema man ska ha veckan efter det så kan man ju alltid belysa dom andra anmälningarna, dom som kommer in från personalen...
Dom som handlar om att vi dagligen blir slagna, sparkade, rivna och spottade på.
Dom som handlar om att vi varje dag på jobbet blir kallade för saker som det inte är meningen att ni ska läsa om på min blogg och att vi förväntas acceptera sexuella trakasserier som en del av vårat jobb!

Åsikter?!?!

Kommentarer
Postat av: Anna

Nu försvarar jag absolut inte de som behandlar de gamla illa, men jag tycker att det är för jäkligt om personalen ska vara så underbemannade och stressade så att sånt händer. I skolans värld får man också ta emot både det ena och det tredje... samma visa där... för få i personalen! Det skulle nog underlätta en hel del om det var fler som man kunde dela allt ansvar med.

Kram

2008-11-25 @ 18:42:50
URL: http://annaenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0