Idag kom brevet

Det är flera av dem som jobbar inom samma förvaltning som mig som har fått hem ett brev där dom ombeds kontrollera sin anställningstid och djungeltelgrafen i Staden går varm om orsaken till det hela...
Idag fick jag mitt brev och i det står att läsa, som vi ju alla vet, att det gjordes en hel del uppsägnngar under Februari, men att det nu visat sig att folk i efterhand kommit och sagt att deras anställningstider inte stämmer.

Därför har arbetsgivaren räknat ihop tiden och ber nu dom anställda att kolla av om man vill åberopa ytterligare tid som man själv har papper på och om så är fallet skulle ju detta i förlängningen kunna leda till en ändrad turordning som gör att man måste återanställa de som ev hade mer tid än man först trodde och som en följd av det säga upp någon som halkat ner på listan.

Det är alltså detta brev, men en alldeles utmärkt förklaring, som gett upphov till ryktet om att ytterligare 25 anställda ska sägas upp. HERREGUD säger jag bara! hur går det till? Tänk om folk nån gång kunde lära sig att inte lyssna så förbannat mycket på vad andra säger när det gäller sånt här utan istället invänta besked från den som är anställd för att informera! eller för den skull nöja sig med svaret man får från cheferna och lita på att dom återkommer när det finns mer att berätta och ge sjutton i att fortsätta babbla runt i fikarummet.

Jag är ganska övertygad om att min tid stämmer med vad dom räknat ut, men jag är tyvärr inte lika säker på att den räcker för att jag ska få behålla mitt jobb... ovisshet kan verkligen vara knäckade :( men jag ska i alla fall räkna mina dagar och så får vi se vart det leder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0