Birthe - den knald røde gummibåd

Inför flytten från Genève och ut på landet köpte en av Danskarna en liten gummibåt vilken döptes till "Birthe" som en hyllning till en "maaaeee fåntastisk sang".
Gissningsvis var ivern större än förståndet då båten blåstes upp direkt på hotellet där det sen visade sig bli svårt att få plats med den på på rummet och därför möttes vi av följande syn när vi kom ut i "hagen/häven" för att sätta igång med födelsedagsfirandet av den 29årige dansken ...


På avresedagen skulle rummen lämnas kl 12 men bussen inte avgå förens kl 17 och därför fick vi alla ställa in vårt bagage i frukostrummet... givetvis fick Birthe följa med även dit!


Tack vare Birthe bjöds vi på många goda skratt under den sista veckan och i sången får man veta att man inte ska kyssa kaptenen för att båten välter... en dag kom en av de norske pigerne upp till huset där vi bodde alldeles genomblöt och påstod att hon hade blivit "kastet i", kort därefter kom kapten på Birthe, lika blöt även han med motiveringen "ho skull prøve att stå i båden!"
Vad som egentligen hände får nog vi som inte var där och såg det hela någonsin säkert veta... men man kan ju gissa ;)


Det är möjligt att det blev den sista färden med Birthe för efter det såg jag den bara där den låg "förtöjd" nere vid bryggan och vad jag vet ligger den kvar där än i dag...


Kommentarer
Postat av: Cyrene

Kan bara säga en sak: Ååååååh, vilken fiiin sång! (kan det bero på minnen den väcker??)

We will always have Geneva!!!

2009-07-05 @ 08:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0