Från en av turerna!

Under en av våra lediga dagar i Schweiz passade jag och ett par goda vänner på att åka på tur till en liten by precis på gränsen till Frankrike, halva byn i varje land alltså =)
Vårt mål var att ta oss upp på ett berg via en linbana men tyvärr fick jag aldrig veta vad varken byn eller berget hette, hjälp från ev deltagare som läser detta mottages med största tacksamhet!


Stingningen var ca 1000m och på den vänstra bilden ovan kan man se ett litet vitt fält längst ute på kanten av berget, det är inget mindre än ett slott (!) som är byggt där ute på bergskanten, det ser lite ut som ett miniatyrhus som placerats ut där men på bilden nedan ser man att så icke är fallet.


Väl uppe på berget fanns en helt fantastisk utsikt att beskåda och till min stora glädje kunde man se ner över hela Genève! I överkanten av bilden finns ett långt beiget hus vilket är den stora FN-byggnaden där stora delar av konferensen hölls! Lite snett uppåt till vänster skymtar röda korsets huvudkontor och ytterligare en liten bit snett uppåt, ut åt vänster ser man en grå kloss vilken är självaste ILO-byggnaden där vi bla hade våra föreläsningar!


Utöver det ser man ju såklart jetstrålen och till höger finns den långa piren där det bla var badplats och det man kan skymta som en liten vit prick, fyren längst ut!
Lite till vänster om jetstrålen precis vid toppen ser man två små gråvita fyrkanter och där ligger faktiskt vårt hotell!

Det är inte konstigt att man längtar tillbaka ibland!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0