Social fobi?

Under senaste veckan har jag följt en diskussion om psykisk ohälsa som grundat sig på ett uttalande om att den ökade problematiken kring detta har något att göra med det faktum att vi har allt för mycket omkring som vi inte styr över utan istället börjar gräv i oss själva för att hitta någont att kontrollera.

Någon menade att om man ser tillbaka till en tid då vi levde i grottor och hade fullt upp med att överleva så var inte psykisk ohälsa ens en fråga. Jag kan inte låta bli att tänka att det nog ligger mycket i det och jag har funderat lite kring detta med 'social fobi'... dom personer jag träffat eller läst om som säger sig vara drabbade av detta bor utan undantag i stora städer. Är inte det märkligt? man mår dåligt av att vistas i områden där det rör sig mycket folk men man väljer att bosätta sig mitt i allt det. Varför gör man det?

Det finns säkert människor här i lilla Staden som också känner av detta, men kanske är vardagen lättare här där det inte rör sig så mycket folk eller skulle det bara göra allting värre att man inte utmanar sin rädsla lika ofta? Vad vet jag... jag är ju bara måttligt folkskygg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0