Hur långt är ett snöre?

Igår begav jag mig till La för uträtta lite ärenden och på väg dit fick jag ett samtal från morfar om att han behövde nya skosnören. Elis lovar och Elis fixar =)

Men hörrni, har ni köpt skosnören på länge? jag menar, det hör väl inte direkt till det vanligaste inköpet man gör i ett hushåll och jag tror inte att jag kan minnas att jag någonsin gjort det förut... en first timer alltså :)
Så där stod jag framför ett ställ från golv till tak med snören. Långa, korta, svarta, bruna, randiga, platta och runda!
Men jag visste ju vad jag skulle ha! 1.6 meter svart, runt snöre med plastpluttar i ändarna =)

Visste ni föresten att det inte finns något ord för dom där pluttarna? Jag har då aldrig träffat någon som kunnat svara mig på vad dom heter...

Men för att återkoppla till frågan i rubriken, vilken jag tyvärr inte kan svara på men som jag däremot kan svara vad det inte är och det är 1.6.
Det fanns snören som var 1.5 och 2.0 och allt som tänkas kan runtomkring men inte emellan så jag fick helt enkelt ringa upp morfar och fråga varpå han beslutade att 1.5 skulle bli bra och med det trodde jag att jag var hemma så jag la på.
Mannen som jobbar i butiken hade precis uppmärksammat att jag upplevde vissa svårigheter och kom fram för att hjälpa, men jag kaxade till mig och sa myndigt; jag ska ha 1.5 meter svarta, runda snören!

och till svar får jag; tjocka eller tunna? Herregud, det är ju inte konstigt att folk väljer att köpa nya skor istället för att byta snören när dom går sönder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0