Fängslande läsning

Ni som följt med mig ett tag kanske minns att jag för några år sedan brukade skriva om främlingen. Främlingen i det fallet var en kurator som jag var till några gånger och som jag för en tid sedan började besöka igen. Med bakgrund i allt som har hänt dom senaste veckorna och som jag nu känt att jag kunnat dela med mig av här på ett sätt som jag inte skulle vågat göra tidigare, så vill jag även flika in lite från dessa möten. Som en kontrast till all misär jag skriver om och med förhoppningen att det kommer vara en positiv resa som gör mig gott.
 
Sist jag var till henne fick jag låna med en bok "att bläddra lite i" (läs; lusläsa) och jag har kommit ungefär halvvägs.
 
 
Boken utgör egentligen ett handlingsprogram för att bearbeta sorg och med sorg menar författarna "allt i livet som inte är så som du önskar att det skulle vara" ovsett om det inträffat nu eller för länge sedan. Dom tar till exempel upp att arbetslöshet kan falla in under begreppet sorg och för mig känns det skönt att få sätta en etikett på mina tankar och känslor i olika händelser som jag grubblar över. Det finns massor med sorg som jag aldrig gjort upp med och tanken på att hitta en balans i det känns svindlande.
 
Jag är så uppslukad av den här boken att jag nästan börjar blir rädd att jag klamrar mig fast vid något som kommer sluta i besvikelse, men författarna utlovar att deras metod att bearbeta sorg fungerar och jag är beredd att hoppas på det!
 
Ride on!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0