Lyxliv

När jag växte upp fick mamma då och då hem postorderkataloger från diverse klädföretag som familjens honor glatt bläddrade i. Fader Vår gladdes lika mycket, men inte åt katalogen utan åt alla erbjudanden om lån som bifogades.

Vi ungar kallades ut i köket på löpande band och sedan gick han igenom lånevillkor och räntor med oss. Jag tror att det var något av en högtidsstund för honom rent av.


För oss var ju inte särskilt roligt, helst hade jag ju velat ta någon av önskelistorna från katalogerna och glatt betalat med lånade pengar. Idag är jag dock väldigt tacksam för hans tjat. Utan det hade jag inte kunnat ta ledigt från jobbet en termin och bara ha studiebidraget som inkomst. Utan det hade jag fortfarande betalat på en magkort tröja som redan för 15 år sedan var osmickrande på min fluffiga kropp.

Nu har han emellertid ändrat inriktning och redovisar inlevelsefullt alla avsnitt av "Lyxfällan" och jag blir inte ett dugg förvånad om han plötsligt står här med en budgettavla.

Kärlek är inte att alltid få det man vill, kärlek är att få det man behöver och för det älskar jag dig, pappa. Och mamma såklart, utan dina kataloger hade ju jag varit nästa veckas dragplåster på TV3! 

<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0