Min lilla slagskämpe

I drygt en vecka nu har min lilla kisse varit sjuk i sin ena baktass. Det hela tog sin början när hon envisades med att börja vara ute hela nätterna och jag väcktes vid tvåtiden en natt av ett rejält slagsmål på baksidan.
 
När jag släppte in henne märkte jag inte något konstigt och hon låg hela natten på en stol under matsalsbordet. Det i sig är inget ovanligt när hon varit på krigsstigen för då brukar hon ligga och tjura men när hon inte gått därifrån på jättelänge lyfte jag in henne i min säng.
 
 
Eftersom jag sett några små blodspår försökte jag titta om jag skulle kunna se vart hon gjort sig illa men det var långt ifrån omtyckt och det tog lång tid innan jag kunde komma åt ordentligt.Till slut fick jag i alla fall se att det var en trampdyna som var skadad och efter att jag läst på lite om den typen av skador tyckte jag att hon skulle få vara ifred. Det verkade som att hon hade det ganska bra där hon låg med en bricka bredvid sig så hon kunde äta och dricka men det märktes att hon hade ont så att hon skulle kunna ligga kvar när vi skulle sova var uteslutet och istället bar jag in henne till tv-rummet där hon fick ligga på en filt.
 
 
Vad jag inte tänkte på var hur hon skulle klara av sina toalettbestyr men det visade sig på morgonen att hon inte kunnat ta sig till lådan utan hade kissat på filten och sen hoppat upp i soffan för att ligga där istället. Det innebar alltså att vi fick utöka sjuksalen med en kattlåda i andra änden av rummet och det fungerade för Tea.
 
 
Från början såg inte tassen så illa ut och efter att jag pratat med en veterinär fick jag veta att det troligen skulle räcka med att vi tvättade såret ordentligt. Efter ungefär tre dagar började hon hoppa runt på tre ben och efter ytterligare en tid har hon börjat gå på tassen och uppträder i stort sett som tidigare så nu hoppas jag verkligen att det läker ut fint så hon kan hinna njuta av de sista sommardagarna!
 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Naaaw, stackars kissen.. Usch det är hemskt när de är skadade de små grynen.. Hoppas hon mår bättre nu.

Svar: Ja, hon mår bättre och vill gärna ut igen men eftersom såret inte är helt läkt får hon hålla sig inne ett tag till. Undrar också lite över hur det stått till med motståndaren eftersom tussarna på gräsmattan vittnade om att det gått hårt åt honom/henne också :S
Allicen

2012-08-19 @ 08:09:50
Postat av: Hanna

Ojsan.. Det var nog inte min kisse iaf, hon var hel tills för några dagar sedan, men det var bara en liten rispa mellan läpp och nos..

Svar: Ne, det var nog inte dom som slogs :) Stackars lilla, det kan svida nog så mycket med en rispa!
Allicen

2012-08-20 @ 18:00:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0