Sommarens ute-projekt

Bakom garaget finns ett etage och efter ca 30år är det ju inte så konstigt att det börjar säcka ihop så när jag var därut och rensade en dag gick det hela lite överstyr... Kärleken hjälpte mig att lyfta bort några slipers för att vi skulle kunna gräva ut och räta upp kanten lite.

 
Från början fanns en rad till med slipers och etaget var i endast en nivå. Eftersom vi inte ville invester i några nya stöd och det inte skulle bli stabilt nog att lägga tillbaka allt så bestämde vi oss för att skippa den översta raden och istället dela upp etaget i två nivåer.



Här syns skillnanden mellan nivån från hur det var innan och det som vi valde att spara. Att gräva var näst intill omöjligt på grund av alla småstenar som fanns i jorden och vi fick jobba duktigt för att frigöra en stubbe som fanns längst ner i högra hörnet.



Rötterna fick vi kapa med yxa och sedan var det bara att visa musklerna för att få bort den med hjälp av ett spett.

 
Nästa bekymmer dök upp när vi inte kom på hur vi skulle stötta upp översta nivån men efter lite funderande bestämde vi oss för att använda lite av all den slaggsten som finns i trädgården. Till vår glädje hade vi lite flyt med att få dem att räcka till och det utan att behöve börja riva mer i muren som dessa kommer ifrån (ett projekt i taget räcker!). Vi hade till och med en som gått av vilket passade perfekt med måttet som vi behövde på sista stenen!



Lite finjusteringar återstår men på det stora hela är allt klart och vi känner oss nöjda...



...och så klart jättesugna på att få ta rätt på sånt som "blev över"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0