Kvinnligt/Manligt

Det händer ibland att jag läser igenom en och annan dags- eller kvällstidning, för det mesta lämnar det hela bara en besk smak av uppgivenhet över vart vår värld är på väg, tillsammans med otaliga frågor om hur människor kan vara så fruktansvärt grymma.

Men mitt i allt detta har jag börjat fundera på en helt annan sak, just när det gäller vålds- och misshandelsfall och det är formuleringar man tar till när man beskriver hur t.ex. en misshandel har gått till.
Är offret en man/kille/pojke står det ofta att han har 'blivit utsatt för slag' men om offret däremot är en kvinna/tjej/flicka så har hon helt plötsligt 'fått ta emot slag'.

För mig känns det som att mannen utsätts för något som han inte har en chans att värja sig mot hur han än skulle försöka, kvinnan däremot, hon bara tar emot slagen som den kuvade varelse hon är.

Är det jag som lägger in personliga värderingar i orden eller är det någon mer som tycker att det är skillnad? Eller är det rent av så att min iaktagelse inte är korrekt, utan att termerna används lika mycket i båda fallen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0