På begäran!
Salami- och Brieostpaj 4-6 Portioner
Pajskal:
150g tärnat Smör
3 dl Mjöl
1 tsk Salt
ev. 2 msk kallt Vatten
Fyllning:
200g Valfri Salami
1 Paprika
½ Purjolök
1 Vitlöksklyfta
2 msk torkade Örter t.ex. Oregano & Basilika
1 tsk Socker
Salt & Svartpeppar
100g Brieost
½ Rödlök
2 Tomater
Äggstanning:
3 dl Gräddmjölk
3 Ägg
1 krm Curry
Salt & Svartpeppar
Gör så här
1. Pajskal: Nyp ihop smöret med mjölet och saltet. Rör ev. i en skvätt kallt vatten och forma till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 200°c, ca 15 min.
2. Fyllning: Strimla salami, purjolök, paprika och finriv vitlöken. Fräs mjuka tillsammans med salamin. Rör ned örterna och sockret, låt fräsa ytterliggare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen över pajskalet
och toppa med bitar av brieost, rödlöksringar och tomatskivor.
3. Äggstanning: Vispa ihop gräddmjölken med äggen. Smaka av med en knivsudd curry samt salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen.
4. Grädda pajen i 200°c, ca 30min.