Kassettshopping

Har precis ändrat dagens planer för jag vet inte vilken gång i ordningen!
Först blev det inbokat en resa till Nora, men eftersom syster frågade om jag ville med till Örebro och shoppa så bokade jag om Norabesöket till imorgon, då det kändes som en sämre dag att gå i affärer med tanke på den efterförljande aftonen.

Efter mycket om och men bestämde sig dock syster för att hon inte alls skulle åka och handla vilket gjorde mig sysslolös dagen till ära och därför bokade jag tillbaka Noraresan till idag med den ändringen att destinationen nu blir La istället.

Puh!

Nåväl, dagens besök är i alla fall något som skulle gjorts för länge sen, nämligen att se över vilka alternativ det finns på kassetter till den öppna spisen i Borgen! Tyvärr är det ju lätt att saker helt enkelt inte blir av när det inte är 'akut' men nu föll det sig så att tomten kom med en hel massa pengar och då känns detta som en bra sak att lägga dem på!


För kännedom är detta inte något installerar hur som helst, utan det krävs, för det första ett bygglov, vilket i det här fallet redan är beviljat och klart.
(Passade nämligen på att söka det samtidigt som det söktes bygglov för att sätta igen balkongdörren som tidigare fanns i köket, det blir nämligen lite billigare att ta flera saker på en gång)
Det börjar dock bli några år sedan så det är bäst att få det här gjort innan tidsfristen går ut och hela proceduren måste göras om igen... och för det andra skall arbetet godkännas av en sotare innan man kan börja elda.

Egentligen är det inget fel på spisen som den är nu med undatag för ett litet rör som sotaren tyckte skulle isoleras innan den va helt ok, men så är det ju ett faktum att en öppen spis inte är någon jättebra värmekälla, den drar tyvärr ut mer värme än vad den sprider inne i huset.
Som ni säkert vet finns det ju även bergvärme i Borgen och då kan det ju tyckas onödigt med en kassett men som det är nu blir inte bottenvåningen ordentliget uppvärmd och därför skulle det vara mysigt med lite extra värme när man sitter t.ex. nere i gillestugan (där spisen alltså är placerad) plus att det kan hindra elpatronen från att gå igång om det skulle bli så kallt att inte bergvärmen räcker till...

Men nu råkar det ju vara så att jag har fruktasvärt dålig koll på det här med kassetter, så tips och råd mottages gärna! Någon?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0