Synd om?

Men HERREGUD säger jag bara!!!
Är det verkligen synd om den här bruden på riktigt????

Jag måste nog läsa artikeln både en och två och tre gånger till för att leta efter något som gör att jag tycker synd om henne... (återkommer med det sen isf).
Vill man verkigen ha det där jobbet så tar man sig väl dit, eller? Om det va jag skulle jag helt klart anse att kostnaden för taxi vore en mycket bra sak att lägga större delen av mitt sparkapital på... 
Vet inte om jag är mest upprörd över hennes ilska, att hon väljer att skylta med den i media eller att media tycker att detta är nyheter.
Det finns ställen där det inte ens går bussar... stackars stackars alla dom som bor så, dom måtte vara arbetslösa allesammans...

Är det synd om henne?

Sliten

Är så fruktansvärt trött efter jobbet och jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att hålla mig vaken.
Tog en dusch för en stund sen i hopp om att piggna till, men höll på att somna ståendes :S hur ska det här gå...



Vad gör du idag?


Validering

Oj! Nästa vecka är det dags för valideringsmötet...Måste leta fram mina betyg och kolla om jag några andra kurser och sånt som kan vara till nytta!
Det är inte utan att jag blir lite nervös.. vad har jag gett mig in på?!?! :S

Kvällspromenad

Efter att ha tagit en liten kvällspromenad i den varma sommarkvällen är det snart dags för film igen!
Ikväll ska jag se The wedding planner på 3an och efter det måste jag försöka sova så jag är pigg på jobbet i morgon.
Semestern börjar närma sig nu och jag har bara 10 arbetspass kvar :)

Hoppas fortfarande att sommaren kommer bli så som jag hoppades då när jag började planera, nån gång där mitt i vinterslasket som var... samtidgt vill jag gärna tro att jag lärt mig att inte ha för stora förväntningar eftersom man ändå bara blir besviken då... jag ser det dock mer som en längtan.. eller möjligen önskan... men herregud så mycket jag längtar... eller önskar... =)

Blommor och bin! forts...

Har gått en inspektionsrunda på mina ägor och tänkte att jag skulle visa vad som hänt sen sist!

Krusbär!
Det verkar faktiskt som att krusbärs-busken inte brytt sig nämnvärt om att den blev mosad i samband med trädfällningen!



Äpplen!
Tror inte att jag smakat på mina egna äpplen nångång.. möjligen något surt kart förra året, men för övrigt så va det ju inget vidare äppelår förra året för att någon, eller några andra, hann provsmaka i princip alla innan dom blev så pass mogna att det va dags att skörda dom...
I år hoppas jag på bättre lycka =)



Körsbär!
Förra året va första gången det blev bär på körsbärsträdet! Jag tyckte inte nått vidare om dom, men vet inte om det beror på att jag helt enkelt inte tycker om körsbär eller om dom bara inte va goda... Verkar hur som helst se ut att ha goda chanser till ett nytt försök i år!



Rabarber!
På dom flesta håll har rabern hunnit gjort sitt redan... det kan man inte säga om min!
Detta nådeår fick ett stor fett underkänt i betyg och nu är det jag som ger upp hoppet och hämtar hem en ny planta från mamma! Så är kan man bara inte ha det...


Seg

Man kan, utan att överdriva, påstå att det inte blir så mycket gjort här hemma idag... Har rensat ur frysen och lite sånt men annars är det rätt segt!
Det är nog inte helt fel att komma igång att jobba imorgon så jag får lite energi, att vara hemma hela dagarna funkar verkligen inte nått vidare :S
och jag som planerar att bli äckligt rik så jag kan sluta jobba och bara vara ledig, hur ska det nu gå med det? :O

Är lite irriterad över att det ska hålla på att regna med jämna mellanrum, skulle behöva måla det sista runt fönstren i matsalen men det går ju inte när det spöregnar en gång i kvarten.
Förhoppningsvis kommer det gå att måla väggen på baksidan oavsett vad vi får för väder denna sommar, balkongen är ju ovanför så det är ju tak där... längtar efter att få klart trädäcket på baksidan men det måste målas först!
Har ju bestämt mig för att ta en sak i taget.. men det är ju sååå svårt! Vill att allt ska vara klart NU! =)

God morgon!

Idag känner jag mig frisk igen :) vet inte riktigt vad jag ska hitta på... jag är på städhumör och skulle helst av allt vilja rensa ur hela badrummet och börja riva ner tapeter och grejjer därinne!
Men eftersom det inte finns någon plan för hur det ska bli där sen så känns det som väldigt onödigt att göra något sånt :) 

Den här helgen blev så väldigt kort eftersom jag va så trött hela dagen igår... i morgon är det dags att jobba igen så nu det gäller att ta vara på ledigheten!
Men först frukost!

Vad ska du göra idag?


Familjen

Har haft besök av familjen ikväll.. alla utom Nea, eftersom hon är på ön.
Skönt att ha dom här ibland! Jag vet, tyvärr, allt för väl att det inte är någon självklarhet att det är så.
Fick en arbetsbänk av Bror som jag ska ha ute i garaget! Det blir perfekt, har ju förhoppningen om att jag ska pyssla lite mer framöver och då är det bra att kunna vara därute och måla och så, då slipper jag ha en massa färgburkar och kladda med inne.

Pratade lite bil också... tydligen är Lilly väldigt populär, för nu finns det ytterligare en spekulant och far har kollat runt och hitta en miljöbil som han trodde skulle passa mig istället =)
Hoppas att vi snart kan åka iväg och titta lite, innom kort kommer jag nog nämligen vara i behov av att kunna åka längre än till station och tillbaka!

Ni ska jag gå tillbaka till tv:n, fördriver tiden med att kolla på en, mer dålig än bra, film på 4an, Tonårsliv tror jag att den hette...

12 timmars

Just precis nu känner jag mig ganska bra... lite näsförkylning men för övrigt ganska pigg.
Kanske beror det på att jag halkat in i mina gamla vanor med 12 timmars sömn? Jag vill inte sova så mycket! Jag får ju ingenting gjort då :(
Hade väl inget spec planerat för dagen men jag skulle vilja städa, laga nån vettig mat och kanske ta en promenad..
Får se vad jag orkar med under det lilla som blev kvar av den här dagen :)

Vad ska du göra idag?

Sovning

Jaha! det va som jag trodde... näsan är jätteförkyld, halsen är ond hela tiden och nu börjar nysningarna ta fart :(

Kan det bero på att jag bara haft t-shirt på mig idag? eller på att jag hälsat på för många snorisar som inte tvättar händerna ordentligt innan dom tar i hand på folk?
Jag har ju faktiskt ätit ett par vitamintabletter den senaste veckan, för att slippa det här och ändå...

Lika bra att jag går och lägger mig nu så kanske jag mår bättre imorgon! hoppas hoppas :)
Hur mår du?

Ynk?

Det är inte sant! jag kommer bli sjuk igen :(

Har jättetydliga sjukdoms sympton, såsom förkylning i ena näsborren och halsont när jag känner efter noga, ändå har jag käkat rättvis avocado full med antioxidater och annat nyttigt.. hur är det möjligt?

Det finns dumma frågor

Har man en tröja med texten "Kollektivavtalet är guld värt" i stora guldbokstäver får man skylla sig själv...

- Har du hört talas om eller vet vad ett kollektivavtal är?

- jag har läst om det på dina tuttar

Rättvist

Efter ett mycket trevligt möte i Örebro idag tog jag tåget hem men klev av i staden halvägs hit för att åka med mamma när hon slutade jobbet istället.
Innan vi åkte beslutade vi oss för att göra lite inköp och jag blev alldeles sprallig av att se hur mycket rättvisemärkta grejjer det fanns :)
Det som började med att jag inte skulle andla nått slutade med att jag köpte frukt för 200 spänn!

Självklart var min första rättvisa banan värd att fira! och det gjorde jag med en smoothie!


sovmorgon

Mamma har gett mig lov att ta det sena tåget in till Örebro imorgon, vilket betyder att jag får sovmorgon ända till kl 06.00 =)
Har testat larmet på nya telefonen idag men är ännu inte helt övertygad om att jag vågar slappna av och lita på att den ringer... jag är ärrad, så är det bara!

Föresten så har det inte regnat nått idag... kan det vara så att sommaren är på väg?

God förmiddag

Idag är det dags för jobb igen... har faktiskt lagat mat nu på förmiddagen så jag skulle kunna ha med nått annat än den frysta veggo lasagnen som jag ätit i typ tre veckor nu :)
Har också pillat lite på min nya telefon och än så länge känns det bra! Inte alls så svårt som jag trodde att vänja mig tillbaka till nokias menyer och knappar.
Ska kolla lite tågtider till imorgon eftersom jag ska jobba i Örebro igen men annars har jag inget kvar på min lista med saker jag skulle komma ihåg :)

Har lite planer på att åka till Ludvika i helgen eftersom det är dags för Ludvikafesten igen! och som om inte det räcker så fyller C 30 år!!! Det vill jag inte missa...
Måste bara ta reda på hur det är med bussen i år, nån som vet om den går härifrån och isf vilka tider?

Some day... I'll be like the sky

Att berätta för någon om sina drömmar, är ungefär samma sak som att sticka hål på en ballong och tro att luften ska stanna kvar...


Nya mobilen


Så här ser min nya telefon ut! I kartongen finns bla en USB kabel och en CD-skiva... jag kommer inte under några som helst omständigheter lägga dom ens i närheten av datorn utan back-up!
Fungerar inte bildöverföringen med den här telefonen tänker jag börjar fulgrina så till den milda grad att snoret rinner ända ner på hakan.

Barnbesök är lätt som en plätt!

Nu har lugnet lagt sig här hemma... det enda barnet som är kvar är jag själv som leker med min nya mobil =) jag har ändrat massor med inställningar helt själv och att återigen ha en Nokia gör att det känns som att jag hittat hem igen!

Det va inte så mycket att vara nervös för, det här besöket... jag hade nog liksom lite glömt bort att dom här barnen faktiskt är väldigt väluppfostrade och gulliga på alla sätt och vis!
Dom klarade sig alldeles utmärkt på egen hand och jag behövde bara tänka på att titta på söta lilla Nelly!
Hon måste vara världens gladaste unge, minst! enda gången hon grät va typ när hon tränade på att stå utan att hålla sig i något och efter en stund ramlade baklänges och slog huvet i golvet, men vem skulle inte gråta om man gjorde det? 

Wiiiee!!
 vad glad jag är att dom kom hit =)

Barn, Hur funkar dom?

Har ledigt från mitt kvälls skift idag och ska jobba på sektionen istället.. lägger ihop förra veckans timmar med dom idag och så går det jämt upp att vara borta från jobbet.
Har dock inte bestämt riktigt när jag ska börja... måste vara där kl 13 men funderar på om jag ska ta mig dit tidigare och få klart lite Örebro jobb också, så jag slipper sitta med allt sånt på kvällarna här hemma.

Är nästan klar med städningen till eftermiddagen, tänkte dammsuga och fixa det sista när jag kommer hem.
Om jag ska vara ärlig är jag lite nervös inför hela den här barn grejjen... jag vet inte hur man gör när man har barn på besök! Jag menar.. hur kul kommer dom tycka att det är här?? :S Inte ett dugg skulle jag gissa...

Jag ser framför mig hur dom sitter vid bordet och hänger med sina små söta barnahuvuden med håret uppsatt i rosetter och sakta sakta förtvinar innifrån av tristess, alternativ hur dom hänger i takkronan och svingar sig i lianer ner för trappen samtidigt som murbruket börjar vittra sönder i fasaden.

HJÄLP! hur gör man?

Hur som helst ska det iaf bli riktigt kul att dom kommer hit! Mer sånt åt Elis =) och jag bara måste komma ihåg att ta fram kameran så jag får lite nya bilder på Nelly!


Besök

Wiiieee!
Imorgon kommer Nelly hit och hälsar på tillsammans med resten av familjen!
Jag måste städa =)

..och renovera badrummet..
..och bygga en altan..

baka

Idag blev bakningen av... det är kul att baka!
Det är dock inte lika kul att se resultatet :( jag är verkligen den sämsta på att baka muffins!! 
Än så länge kan jag intala mig att det är receptet som det är fel på, men jag måste nog försöka få tag på nått annat för att testa min teori!

Har du nått bra recpet på muffins?

FRA

Har ju glömt att hälsa min nya läsare välkommen till bloggen!
Trevlig läsning storebror :)


Standard

HA HA!
Det blir ju bara bättre och bättre :) Nu fungerade det ju att byta standardkategori också!!!!!
Då återstår bara störningsmomentet med diagrammet...

Ny mobil

Nu måste jag verkligen köpa en ny telefon!!
Min skitmobil har ju alltid levt sitt eget liv och gjort lite som den vill, men nu har den slutat att ta emot sms :O
På midsommarafton stängde mobilen av sig vid 21 tiden för att batteriet va slut och när jag kom hem på natten och slog på den igen haglade det in sms som kommit under hela dagen, det tidigaste hade jag fått redan halv elva på förmiddagen, men ändå hade det inte blivit mottaget.

Nu stängde jag av den för att se om jag kunde få bort en märklig ikon som dykt upp under natten, om att jag befann mig utanför mitt eget opertörs nät, ikonen försvann när jag startade upp telefonen och samtidigt ramlade två sms in som blivit skickade igår vid 17 tiden.

Behöver jag påpeka att det här är irriterande?

Förlåt att jag inte svarade igår :(

Pyssel

Det va ju tänkt att jag skulle baka cupcakes idag, men när jag lagade mat fick jag se att jag inte hade allt hemma som behövdes för att göra det, så istället har jag pysslat med lite annat nu på kvällen.

Har äntligen kommit igång med att spara ner lite bilder på skivor! Hemska tanke om det skulle hända nått med datorn så att allt försvann :S
Eftersom skivorna inte är speciellt snygga bestämde jag mig för att prova på att göra egna omslag till dom, så att alla blir lika...



Nån som känner igen pappret?

Regnbågen

Visst är regnbågen vacker att se på... men ärligt talat, har vi inte tittat nog på den för ett tag nu?


Hårvård

Idag har Tea haft en spa-dag, hon började tidigt i morse med att tvätta sig och efter det blev det borstning!
Det va inte mycket katt kvar efter det :)

    
Tea?          Tuss?



Hålla handen?

Vad tycker vi om det här?



Jag kommer inte ha nått annat val än att jag bara måste se den här filmen om den skulle finnas, oavsett om jag inte bestämt mig för hurvida jag gillar det eller inte.

Nån som vill göra mig sällskap och hålla handen?

Vad jag har för hårfärg

Mor- Du har lite rött i ditt hår

Elis - Det har jag inte alls!

Mor- Jo.. det är lite...

Elis- ...guld heter det

Mor- Ja, det kanske det heter, men i så fall är det rött guld!

Helg

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för idag... lite städning blir det nog så att det är klart tills jag börjar jobba igen, det är verkligen inte kul att komma hem efter en arbetsdag och vada fram bland dammråttor!
Chaos föreslog att jag skulle baka cupcakes idag och jag tror att jag ska göra som hon säger :) ska hitta lite inspiration först bara, vet inte vad jag ska dekorera dom med isf och det är ju den biten som mest träning så gör jag inte det kan jag lika gärna låta bli.

Skulle vilja lära mig att modellera lite blommor och sånt men är ju, tyvärr, helt värdelös när det kommer till allt estetiskt.
Vet du nån bra sida där man kan lära sig det?

Var väldigt trött igår, även fast jag vilade massor på eftermiddagen! Annars hade jag trevligt, tog en liten kvällspromenad hem och va i säng vid ett tiden. Alldeles lagom med andra ord :)
Hur hade du det igår?

Midsommar

Jahopp.. då är det midsommar.
Känns verkligen skitroligt :/ BLÄ!

Har jobbat idag och va lika omänskligt trött som sist och eftersom jag sovit bra inatt får jag ta tillbaka att jag skyllde på det förra gången. Det är nog helt enkelt bara så att jag är trött!
Därför är nog det bästa med hela midsommargrejjen att jag äntligen har lite ledigt :) hela två dagar har jag framför mig nu och det nästan pirrar i magen när jag tänker på det!

Har inte bestämt mig ännu om jag ska lägga mig en stund på soffan och vila så jag slipper somna direkt efter middagen ikväll eller om jag ska försöka hålla mig vaken hela dagen och kanske komma upp i tid imorgon istället...

En dålig sak med att vara ledig på helger är att det är stängt överallt och alla andra som är lediga är ute och far runt.. på vardagar kan man åka till affärer, kolla på bra tv-program och hälsa på folk som tvingas hålla sig hemma för att dom har/ska jobba!
Nu har jag ingen aning om vad jag ska ta mig för under mina lediga dagar, speciellt inte om det ska fortsätta att vara så här dåligt väder :(

näe.. nu blir det nog soffan en stund ändå!!

Lyckan är total

Mitt paraply är tillbaka!!!! wooohooo!!!

men jag tror ändå att du hade nått med det att göra ;)

Dåligt väder

I morgon är det midsommar afton och för tillfället öser regnet ner och en envis storm härjar fritt i utomhuset... inte så midsommrigt alls alltså :(
Jag ska jobba imorgon, tyvärr, men är ledig på lördag så jag kommer med all säkerhet att unna mig ett (och annat) glas vin under kvällen då jag har blivit bjuden på middag! En massa bra saker på samma gång alltså... ledigt, god mat och vin! Då spelar vädret ingen roll, det kan inte bli dåligt =)

Hur firar du midsommar?


Läggdags

Känner mig aningens dränerad på energi för tillfället.. är i extremt behov icke seriösa aktiviteter!

Inte blev det bättre när jag idag helt plötsligt insåg att mitt underbara, snygga, bästa, praktiskaste paraply är borta :( det känns som att en liten dela av mig är borta och jag har svårt att se framför mig hur jag ska kunna hantera dagarna fram tills att jag, antingen får tillbaka det, om det nu är där jag tror att det är, eller köper ett nytt!
Men hur ska jag någonsin kunna få tag på ett lika snyggt, lika bra och lika praktiskt paraply igen?!?!

Hjärtskärande!
Det är vad det är :(

Nu är det hur som helst dags för mig att sova lite innan det är dags att ge sig av till jobbet igen.
Sov gott!

Personlighets test

Jag gillar att göra tester och så klart kunde jag inte motstå detta!! Här kommer mitt resultat...

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

Stämmer detta på mig?


uppladdning

Har haft en lugn förmiddag idag, skulle ringa runt till en massa människor men det är ingen som svarar,så det blev snabbt avklarat :)
Ska snart ge mig iväg till jobbet och laddar så gott det går inför dessa tre dagar! Är lite nyfiken på vem jag kommer få jobba med... tror att mina arbetskamrater har gått på semester redan, men är inte helt säker.

När jag jobbat klart och går av mitt skift på fredag är det helt plötsligt midsommarafton! Helt galet! Hoppas hoppas hoppas att det kan få vara fint väder då! längtar efter lite mer sol och värme nu...

Har för övrigt fått ett av tidernas största problem under morgonen... jag får inte fram nått ljud på datorn!!!! Det känns som lite av en katastrof för tillfället, så illa att jag tom klättrat in bakom databordet och tittat på alla sladdar som ligger där och skräpar!
Kunde dock inte lösa det hela, utan blev istället ännu mer konfunderad över hur det kan vara möjligt att det ska behövas sånna abnorma mängder sladdar i olika längder och färger! Jäkligt fult är det iaf!

vet du vart  ljudet har tagit vägen?

hur jag känner mig...


Exakt!

Idag

Är lite rastlös idag, men för omotiverad för att ta mig för med något, så jag har städat och tvättat... å denna underbara terapi!
Fungerar lika bra oavsett om man är glad, sprallig, arg eller ledsen!

Har jobbat några timmar på sektionen idag också, där jag vinkade av V inför hennes semester, måste erkänna att jag är lite avundsjuk på henne och skulle inte ha nått emot att vara ledig i fyra härliga veckor :) men min tid kommer även om jag "bara" har tre veckor.

Ser för övrigt ut som att jag kommer kunna få vara med på bullret två dagar :) har önskat att få jobba på lördagen eftersom det blir avslutning vid stugan på kvällen då.. det vill man ju inte missa! hihi!


"Men vi kände behovet av att ha kontroll"

Augustibuller

Herregud va svårt det är att bestämma saker!
Imorgon ska jag iaf ringa lite och lägga fram dom nya buden på augustibuller, ser ut som att det är möjligt att få en biljett till tältet iaf :)

Vill vara med där åtminstonde en dag även om jag får bryta semestern den dagen =)  wiiieee!


Pärlor

På begäran :) ursäkta den dåliga kvalitén!!

BAHHH!

Nytt ställe att mötas på imorgon och jag har ingen aning om vart f*n det ligger!! den enda vägbeskrivning jag fått är "Ett hus med ett hus på taket"  jaha.. sen då??

vet du hur man hittar till huset med huset på taket?

Stenmässa

Jag tog mig iväg till stenmässan en liten stund!
Det va sådär... blåste för mycket och regnade studtals för mycket :( men jag köpte iaf med mig fyra trådar pärlor hem! ska försöka komma iväg och köpa till resten av grejjerna snart så kanske jag kan lyckas knåpa ihop nått halsband innan vi går in i nästa årtusende!

Annars har jag inte gjort så mycket.. städat inne i tvättstugan och äntligen lyckats rensa ut lite krukor som jag gått och funderar på i ett par år nu :)
Har dock inte riktigt kommit fram till vad jag ska göra med dom... kanske ska fråga om vi behöver några till jobbet *funderar* vill inte att dom ska bli ståendes i garaget och skräpa istället, då kan jag lika gärna ha dom inne!

Behöver du nån kruka?
säg en färg bara, med största sannolikhet finns det en :)

oj :O

ställde klockan på 9 imorse men var så trött att jag tänkte ligga en stund till, att jag nog skulle vakna en halvtimme senare! kvart i elva bestämde sig mitt jag för att vara utvilat och jag kunde släpa mig ur sängen :S

Hade tänkt åka upp och titta lite på stenmässan, men nu vet jag inte om blir så... måste hitta lite energi till att ta mig in i duschen först! håret står verkligen rakt upp =)

Imorgon ska jag till Örebro igen... tågtiderna passar inte alls och jag vet inte vart stället jag ska till ligger, så jag ska kolla upp om det passar bättre att hoppa av i Lindesberg och åka bil med dom därifrån istället, annars får jag åka tidigt och vänta i 50 minuter på att Håkan hämtar mig, fukar väl det också, men det låter inte fel att få sova lite extra!

Vad ska du göra idag?

Är jag den enda... ?

Är jag den enda som inte har barn nu?

Vad trött jag börjar bli på allt detta tjat! Är det verkligen ok att fråga så???
Jag har iaf funderat lite och kommit fram till att det finns några fler än jag som inte har det... 

Så nu vet ni det!

Kalas

Dags att ge sig iväg på kalas!
Smörgåstårta är utlovat, det blir en alldeles utmärkt grund om jag ska ut och träna öldrckning ikväll =)

Vad ska du göra ikväll?


tröttisen

hjälp vad trött jag är!
Börjar redan oroa mig för att det kommer vara ännu värre imånn :S

Har slagit in lite paket nu på förmiddagen, skönt att ha det klart så det inte blir stressigt med det i sista sekund som vanligt :)
Har också fixat fram ett telefon nummer till äventyraren! jag är nästan lite imponerad själv :P hoppas bara att han har lust att åka ut och prata lite som sina resor!
Egentligen är det bara att laga mat till jobbet som är kvarstår nu, men va sjutton... har ju inte ätit hemlagad mat dom senaste två veckorna så jag klarar mig nog utan det idag och imorgon med :P

Vad ska du göra i helgen?


jobba

Ska jobba på hemmet ikväll... BLÄK!

när va jag ledig sist?

Betänk följande...

En flock bufflar rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.
Då flocken är jagad, är det alltid de långsammaste och svagaste djuren som dödas först.
Detta naturliga urval är bra, eftersom flockens hastighet och hälsa blir bättre, just för att de svagaste djuren gallras ut.

Den mänskliga hjärnan fungerar på ungefär samma sätt.
Alkohol tar död på, som vi alla vet, hjärnceller och det är de långsammaste och svagaste hjärncellerna som dör först.
Om man då dricker alkohol regelbundet rensas automatiskt de svagaste och långsammaste hjärncellerna bort, vilket leder till att hjärnan blir effektivare och snabbare.
Det är den processen vi märker av när vi känner oss smartare efter några glas öl eller annat.
Ett hälsotecken helt enkelt!

Är detta verkligen sant? ;)

Besviken

Har haft en jättebra dag på sektionen idag, förhandlngen gick bra tycker jag och jag har lärt mig lite nytt :)
Tyvärr är det nog bara jag som tycker att det är en bra sak, för idag har dom börjat krånglat med mina intyg på jobbet, eller rättare sagt krånglat med att kräva in intyg på saker som jag inte är skyldig att lämna intyg om.

Hade även fått hem ett intyg om löneavdrag som inte ens jag fattade ett skit av! hur ska jag då kunna förutsätta att den som ska granska det och betala ut ersättning utifrån det ska göra det?

Jag vill bara gråta!
Ge mig extra och jag lovar att ni slipper mig for ever även fast jag älskar det här


Har du nån äventyrare till övers?

att åka tåg är det bästa!
Idag va F.SS's bror med på tåget och snackade bildelar i telefonen, vilket gjorde tanten med medhavda flergångbestick i plast så nyfiken att hela tågvagnen nu vet vad en sprängkåpa är för nått :)
Till min stora lycka jobbade Favvo-Emil så jag kunde köpa kaffe också eftersom vi inte fick nått på mötet... förstår dom inte att jag är en tant?

Imorgon får jag ännu lite längre sovmorgon än vad jag hade (läs: tog) idag och den här gången vet jag att jag har koll på tiden... jag ska sluta kl 16 och så är det bara att räkna mina timmar bakåt för att ta reda på när jag måste börja :)
Hoppas att det är lite lugnare imånn än det va i tisdag.. har lite samtal att ringa! Bla till far för att kolla upp om han kunnat fixa fram nått telefon nummer till nån alldeles äkta äventyrare åt mig, eftersom jag lovat att ordna med en sån som föreläsare  :S hujeda mig.. i värsta fall får jag åka själv och berätta om mina äventyrliga tågresor!

Vad har du gjort för äventyrligt idag?


Kongress bilder


Johan hade världens bästa jobb!


Ombuden!
så här många fanns dock inte på plats när ungdomsfrågorna togs upp...
SKÄMMES!


Vad Mona sa i det här talet har ni väl redan läst om i Aftonbladet...


Jag fick en slips på väg hem från kongressfesten..
kommer passa fint som luciaband också :)


Blin bling väskan! Lättmetall skulle jag tro ;)

Solidaritet

Guldklimpen hade presenter till oss :)

Solidaritet is tha shit!


 


woohooo!!!

Jag kan visst logga in via blogg.se nu igen! undra hur länge det har funkat =)

Då återstår bara att försöka fixa inställningarna för statistikdiagrammet och standardkategorin :S

Klant!

Jag blir så trött på mig själv!

Jag har kollat tågtiderna,
Skrivit upp dom på ett papper som jag lagt vid väskan i hallen,
Kontroll kollat tiderna två gånger under gårdagen,
Räknat ut vilken tid jag måste kliva upp för att hinna klart i tid,
Planerat för vad jag ska göra under dom två timmarna jag måste vänta före mötet.

och vad händer?
Jag tar fel på tiden!!!!! När jag nu trodde att det va hela 40 minuter kvar till jag skulle åka visade det sig (vid den tredje kontrollen) att tåget gick för sisådär 20 minuter sen *sucka*
Nu kommer jag alltså komma en kvart för sent istället och missar guldklimpslunchen :(

Varför är det så svårt att åka tåg? och finns det hjälp att få för en sån som jag?

bekräftat

Nu har grannen varit hit och bett att få titta på nya taket eftersom takgubbarna erbjudit att lägga om deras tak också.
Enligt uppgift såg det bra ut och det borde väl betyda att jag kan se det hela som ett avslutat kapitel :)

Check!

Full fart...

Så va min lediga dag uppbokad :/
Det tog inte ens ett dygn innan min schema ändring för att få ut en ledig dag sprack... nu blir det arbete på sektionen den dagen också, samt att jag ska vara med på förhandlingarna som hålls på eftermiddagen.
Undra just hur jag ska lösa det här :S inte ens jag har hjärta att ringa och begära ännu en ny schema ändring denna vecka!!

Får jag inte börja räkna bort dagar snart så kommer jag bli tokig på riktigt, det är en sak som är säker!!!
Ska nog kolla upp hur min arbetsgivare ställer sig till att man jobbar fyllnadstid under tjänstledighet, för är det ok så har jag kanske min lösning på ett silverfat :P

Tror för övrigt att jag fått nytt tak på garaget idag, tyckte bestämt att det luktade tak när jag cyklade in på gården för en stund sedan, men det kanske ska fastställas helt och hållet innan jag ser det som klart :)

Har kollat upp tåg tiderna tiderna till Örebro imånn och det kommer nog bli en del väntandes om jag inte ska hoppa över lunchen och komma "sent", vilket jag nog helst inte vill efterom jag missar chansen att få prata med guldklimparna från Värmland då... =)

Spending time?

Trött :(

Oh my vad trött jag är idag!
Hör att V kommer hoppandes i trappen så nu är det dags att köra igång för dagen.. spännande! det kanske tar tankarna från tröttheten lite =)

Vad ska du göra idag?

Långfika

Åkte iväg för att äta en glass med C idag vid lunchtid och kom hem närmare kl 20 :S
Det är svårt att slita sig när man inte ses så ofta och speciellt som hon har sitt lilla charmtroll som följeslagare :)
Tänk att minimänniskor är så söta oavsett hur mycket kräk dom öser ut över både armar och ben när man håller i dom :)
Fick se lite bilder på färskingen Viggo (hoppas att namnet stämmer), Grattis och hoppas att jag får träffa även er innom en överskådlig framtid!!
Förutom gulliga bilder på kusinerna fick jag även veta en hel del saker som jag hade haft ett bättre liv om jag sluppit höra, det verkar inte finns något som kan minska min oror, tyvärr!

Imorgon ska jag jobba på sektionen och ska få följa med V ut på arbetsplatsbesök! Ser fram emot vad det kan innebära och hoppas på många nya erfarenheter!
Har lagt om schemat lite denna vecka eftersom det blev mycket med både jobb imånn och sen mötet i Örebro, men nu tror jat att det ska vara fritt fram att genomföra allt som är planerat utan att det blir för mycket, jag tänker vägra utbrändhet så länge det bara går även om det måste innebära en del krångel och tjafs.. det är det värt i längden :)

Nu är det emmertid dags att sova lite så jag är pigg på jobbet imorgon!
God natt!

Chill

Verkar inte bli nått nytt garagetak idag utan istället ska upp till staden för att träffa en tjej med hennes lilla kille och få höra allt om en annan tjej och hennes alldeles färska ännu mindre kille :)
Tänkte passa på att fråga dom tre frågorna men jag kommer bara ihåg två av dom... hehe!

Ska även in på jobbet en sväng och lämna lite ledighets-ansökningar, känner på mig att det kommer mottagas med idel leenden :P Tänker dock strunta i det eftersom det här faktiskt gör mig lycklig i hjärtat på riktigt =) Inte minst pga av alla guldklimpar.. Me Like!

Fick samtal om att jag skulle till Örebro och ersätta på ett möte denna vecka, det är ett kort möte och jag vet inte hur jag ska göra för övrigt den dagen *funderar*
För kännedom kan jag även meddela att även fast det bara är nån dag kvar har jag ännu inte kollat tågtiderna! Jag kan faktiskt vara lugn ibland också ;)

Vad ska du göra idag?



I will give it my bestes


Imorgon

Imorgon (märk väl att jag övar på att bli av med min fula stavningsovana!) är jag ledig! Det ska bli riktigt skönt även om det verkar som att det inte kommer bli fullt så varm som det varit dom sista dagarna...
Förhoppningsvis kommer det att bli nytt tak på garaget imånn eftersom det gamla har gett sig till att läcka :(

På em/kvällen ska jag nog cykla ut till stugan om jag inte fastnar i städning, vilket jag iofs hoppas på att jag kommer göra! Det ser för illa ut här hemma :S packning från kursen både högt och lågt i en härlig blandning med dammtussar lika stora som katten :S
Det spelar ingen roll att jag fått dispens av mor och inte har behövt städa när det varit 30 grader varmt och jag har jobbat men nu får det vara nog, jag står inte ut längre!

Funderingar

Jag har nu fått det bästa av tillfällen att ägna mig åt mina funderingar.
Nu kommer jag kunna grubbla i ett par dagar men jag måste nog sätta upp lite regler för hur det ska gå till :)

Att grubbla till detta:



Kommer sannerligen inte att fungera!
Alternativt kan jag försöka att bestämma mig och sen styra upp min grubblerier utifrån det, då borde jag ju komma fram till något bra?

Har föresten fått en skopa vatten på mitt yrkesval-frö och det verkar inte bättre än att det på något ytterst litet sätt har rotat sig och på så vis inte kommer blåsa bort av vilken liten vindpust av tveksamhet som helst.
Kanske är det detta jag alltid bara inte vetat om att jag faktiskt ville :)



Jag kommer garanterat att vinna något, eller åtminstonde lära mig något.

min far, han har...

... lite udda intressen!

När andra plöjer igenom youtube kollar han på ugglor

jag vill...

...att det ska vara så som några av er faktiskt börjar fråga om det inte borde vara...
Jag vill det så mycket men jag vet inte om jag vågar!

Tack V för att du säger sånt som gör att jag måste tänka igenom saker om och om igen! Nångång, snart hoppas jag, kommer jag att bestämma mig och då vet jag att jag väljer rätt!
=)

Bada :)

Förutom att sola så det blev det faktiskt lite bad idag :)
Vattnet är jättevarmt och det går att plaska runt precis hur länge som helst... till nästa gång ska jag nog överväga att ta med ett snöre att knyta runt foten och fästa i bryggan så jag slipper oroa mig över att jag ska driva iväg för långt bort när jag ligger och vilar mig i vattnet!

Hoppas att det är lika fint väder imånn så att jag kan åka ut en sväng efter jobbet, det skulle vara härligt!

Har du badat ännu?


Sommarstugan

Idag blir det premiär ute vid sommarstugan :)
Jag har planerat solning och grillning, men har inte kunnat bestämma mig för när jag ska åka dit och om jag ska vara där hela dagen eller ta en paus och åka hem mellan... jag gillar ju egentligen inta att sola och när jag gjort det i nån halvtimme så är jag rätt less på det!

Kankse ska se om det finns någon färg kvar här hemma och måla lite före jag åker... men känner nog egentligen inte för det heller.
Imorgon är det dags att jobba igen, känner att jag skulle vilja vara hemma lite längre efter dom intensiva dagarna i Esto men nu är det ju för sent att söka ledigt så det är bara att gå dit.
Ska för övrigt vara inne på en "ny" avdelning from nu, skönt med omväxlig men jobbigt att inte ha koll på nått :)

Nu ska iaf sätt igång med att läsa lite bloggar så jag blir klar med före kvällen =)

Vingligt

Jo just det... Det blev såklart vingelskorna när det va dags för kongress festen och man kan väl säga att det gick både bra och dåligt :)
Hade enormt stora problem att ta mig till festen i dom, men när väl middagen var klar (=vinet urdrucket) så gick det som en dans! Kan vara värt att komma ihåg :P

Denna dagen... ett liv?

Vet inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen!
Började med att gå till banken direkt när dom öppnade imorse, därefter till jobbet för att fylla i lite papper så att jag ska kunna få nån lön och efter det möte på sektionen.

Det kändes som ganska bra utnyttjad tid men det är efter det hela som det hela spårade ur :O
Har suttit en stund ute i solen men annars har jag inte en susning om vad jag kan ha tänkas gjort som tagit mig hela kvällen!

Well well förhoppningsvis blir det en lika fin dag i morgon så att jag får en ny chans att göra något vettigt :)

Vad har du gjort idag?

att värma mitt hjärta

Det finns någon som jag tycker väldigt mycket om.
En person som jag på något sätt sett upp till ända sedan vi sågs första gången.
Jag vet att det du sa idag var sant och jag tycker ännu mer om dig för din ärlighet och jag tror att du vet att du gjorde mig glad. Lite kärlek finns det allt ändå *skrattar*

Under utbildningen som jag varit på har jag faktiskt lärt känna en hel rad med nya guldklimpar, endel visserligen kända sen tidigare men inte desto mindre underbara för det!
Vet inte om det blivit av att du kikat in här L men om du gör det så kan du skriva din adress i ett privat gästboksinlägg så ska vi se om posten klarar av att sköta om leveransen av din hudsalvan du snott av vår armé ;)


Segt

Gick tillbaka till hotellet tidigt idag och nu känns det lite segt måste jag säga... är fortfarande lite för tidigt för att sova och inget bra att se på tv.
Iofs behövs det lite vila, det har varit jobbig att gå upp om dagarna och imorgon är det dags för kongress festen, vilket betyder att det inte blir någon tidig kväll då iaf :P
Tydligen ska vi gå flera mil (och jag har inga andra skor än vingelskorna!!!) för att ta oss från hotellet vid hötorget och vidare till mynttorget (?) där vi ska manifestera , jag tycker inte så mycket om att manifestera när det innebär att man ska dela ut en massa flygblad till folk som inte vill ha dom! speiellt inte om vi ska stå i långklänning och försöka att föra ut vårat budskap på ett trovärdigt sätt... efter det går bussarna vidare mot globen där festen kommer hållas, det ska bli lite spännande, men jag har redan börjat fundera på hur jag ska göra om jag vill åka hem tidigare... i morgon måste jag ju nämligen packa inför hemresan :)

Ska nog kolla om det sitter några kändisar här i hotellbaren som jag kan socialisera med en stund i min fina mysdress, det kommer dom att gilla =)

Vad har du gjort idag?

Ps. Idag fick jag renbäddat i sängen igen... manglade lakan! Mmmmmm.... Me Like!


studiebesök

Idag har vi varit på studiebesöket på coca cola... och Finnen har besvisat sin grymhet genom att berätta för guiden om missförståndet ang coca colas produktion igår.
Det gäller visst att tänka på hur man formulerar sig i det här sällskapet :S

Hur som helst fick alla en tydlig beskrivning av vad som tillverkas på coca cola och för er andra som inte heller 'r helt hundra på vad dom gör utöver själva colan så kan jag meddela att det enda som jag inte redan visste (alltså cola, fanta och sprite) är att dom gör MER.

Så nu vet ni att jag lärt mig nått idag med =) 

Esto

Det visar sig till att Esto inte är så stort när allt kommer omkring.
Det finns egentligen bara ett tio-tal gator och alla leder antingen till borgen eller till folketshus!
Jag har däremot inte vågat mig på att försöka hitta någonstans på egen hand men mina älskade kurskamrater är väldigt omtänksamma och hjälper mig med det mesta. ;)

Kursen innehåller väldigt mycket skratt och väldigt mycket brobyggande och fortsätter detta kommer snart Sverige vara det brotätaste landet i Sverige!

Kongressen innehåller förutom skratt väldigt mycket trevliga återseenden, vissa känner man igen utan att veta vem dom är och vissa tror man sig veta vem den är men känner inte igen alls :)
Såklart finns även "världen är liten" momentet med denna gång och det är lika underbart varje gång :P

Vi har ju iaf klarat av en av dom sakerna som jag såg fram emot mest och tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken, jag pratar förståss om invigningen.
Välkomst talet hölls av Johan Ulveskog och va det  bästaste, därefter va det tjejsång oche efter det killsång framförd av Peter Karlosson och dom blå grodorna.
Inte alls så pampigt som jag föreställt mig i mina drömmar men det får väl duga för den här gången...

Det får räcka så här men kanske återkommer jag nån mer gång innan jag beger mig hemmåt med min numera gigantiska packning, denna gång är INTE den extra väskan mitt eget val =)

Vad har du för dig?

Citera mig gärna

Som alla storheter har även jag nu lämnat mitt avtryck i citat-historien...

- Men alltså... coca cola, vad gör dom där?

RSS 2.0