Uggligt Utkast

När Brorsungen får komma hem från sjukhuset kommer klanen från barnafaderns sida att stå redo för besök. Tanken är att vi likt de tre vise männen ska överlämna gåvor till den nyfödda.

Jag har letat överallt men inte hittat varken rökelse eller myrra så jag fick tänka om och bestämde mig då för en blöj-skapelse. En uggla åff kårse.

Jag stötte dock på svårigheter i ett ganska tidigt skede av främsällandet, men med lite hjälp från lillasyster kunde jag komma vidare i processen och under kvällen stod ett första försök klart för bedömning.


Alltså det var sjukt mycket svårare än jag föreställt mig och jag är inte helt nöjd även om jag tyvärr inte vet riktigt vad det är som känns så fel...

Vad tycker ni? Vad behöver förbättras? Och hur gör jag det på bästa sätt?

Senaste nytt

Inte för att jag tror att det är så många som bryr sig, men ikväll kryper ner under täcket med ett leende på läpparna. Förhoppningsvis får jag anledning att fortsätta flina imorgon 😊


Som ett brev på posten

Hur glad blir man inte när man ska ta in posten och hittar ett vykort av allra mest traditionella sort?!



Sedan mormor slutade skriva kort hör det verkligen till ovanligheten att jag får några. Nu har det dock kommit två stycken på ganska kort tid och bägge har varit från personer som jag gjorde grupparbeten med på Stressfysiologin förra våren. Hur galet är inte det? Man tussas ihop med människor på en distansutbildning och det funkar hur bra som helst 😃

Underbara människor, ni har verkligen stulit varsin plats i mitt hjärta 💖

Glädjande besked

Efter några dagar med oro över lilla Brorsungens välmående kom idag ett mycket glädjande besked!

Idag fick han nämligen flytta ihop med Bror i ett eget rum 😊 Det betyder dessutom att han kan få ha lite personliga saker hos sig och gissa om det värmer ett faster-hjärta att han nu har sin snuttefilt som jag köpt hos sig 😍


Jag vet inte vad du heter.
Jag vet inte vem du är.

Men en sak vet jag helt säkert; 
I'm only one call away!

Söndagsskolan nästa!

Idag kom ett samtal med mina klasskamrater in på begreppet "din nästa". Någon yttrade orden varpå oenighet uppstod kring huruvida detta innebär en sexuell aspekt eller inte.

Jag ville bringa reda i oredan och inflikade därför att det nog inte alls fanns en sådan underton och hänvisade till allas våra budord

"Du skall älska din nästa" och om jag bara hade stoppat där hade jag med all säkerhet gått vinnande ur diskussionen, men jag var osäker på vad jag egentligen pratade om ooch fortsatte av bara farten "...som dig själv".

Jag blev utskrattad en lång stund och vore det inte för att föreläsningen återupptogs hade jag nog fortfarande fått sitta där och skämmas.

Herregud! Minst sagt..  

Höjden av onödighet

För min del innebär denna måndag schemalagda självstudier (alltså, jag ska inte studera mig själv utan jag ska studera på egen hand) och därför påverkas jag inte direkt av det faktum att universitetet håller stängt idag.


Det spekuleras i ekonomiska konsekvenser för runt tio miljoner till följd av detta.. För de enskilda studenterna kan effekterna bli ödesdigra, det är ju dessvärre inte så att en inställd föreläsning ersätts med ett nytt tillfälle...

Allt för att en 15åring får för sig att lägga upp det här meddelandet på Jodel


Oroliga faster Elis

Igår blev jag äntligen faster till en underbar liten Brorsunge! Idag har jag dock inte fått någon uppdatering och det gör mig lite orolig...  

Tea tröstar, myser och låter mig öva bebismys-grepp på henne.


Till saken hör visserligen att hon väger ett helt kilo mindre än Brorsungen, men tekniken är väl densamma ändå tänker jag 😋

Duktig student

Den här dagen kommer nog gå till historien som den mest disciplinerade ever. Har både pluggat exemplariskt OCH tagit mig ut på en livgivande promenad! 

Som om detta inte var nog har jag även checkat av att jag fått tag på alla böcker som jag behöver. 2000kr för 10kg ordbajs på köp och sälj-personalvetare. Som hittat 😭


Skulle inte förvåna mig om jag får pris som årets mesta student snart eller vad tror ni? 😊

Magi!

Känslan när Karma just vänt ryggen till och kallsinnigt går sin väg med den dyrbara lilla skatt hon just tagit ifrån mig.

Men plötsligt vänder sig om, ler och bestämmer sig för att bespara mig den här avbetalning..

Rikedom!

Karma is uppenbarligen a bitch

Har återigen haft några dagars besök. Fyra dagar fyllda av både nytta och nöje även om det just nu är oklart om nyttan räckte ända fram till mål...

Jag måste verkligen ha en rejäl skuld till Karma och hen har uppenbarligen bestämt sig för att bara fortsätta att inkassera. Den senaste tiden har jag haft ett och annat glädjeämne men nu är risken överhängande att det kommer att tas ifrån mig... och jag orkar faktiskt inte det.

Är det verkligen helt otänkbart att jag skulle få vara glad och bekymmersfri en liten tid?!

Hur som helst, det har lagats ännu mer mat i Borgen och frysen är verkligen proppfylld med matlådor nu 😃
Det är högst ovanligt att jag lagar till kött så gissa om den va lilla julafton för Tea när matskålen fylldes av bortskurna hinnor.


Imorse var det min tur att bli bortskämd med plättbrunch och nykokt blåbärssylt!


Med tanke på det fina vädret har jag spenderat oförsvarbart lite tid utomhus, men en promenad idag och en snabb sväng till stugan igår..


Man få vara glad för det lilla...

mer netflix' n chill

Har haft besök de senaste fyra-fem dagarna och förutom att plikttroget slutföra det arbete som var orsak till det hela har det avverkats en lång rad timmar med netflix.

Tea Fikaldevitch deltog i så hög grad att min gäst nu döpt om henne till Bollovitch till följd av att hon som på ett givet kommando kurade ner sig så fort tvn slogs på!


Förutom sällskap och fri tillgång till netflix har jag dessutom frysen proppfull av matlådor som jag inte behövt lägga två fingrar i kors för att laga. Så, förutom att det känns väldigt ensamt och tråkigt här i Borgen finns sannerligen inget att klaga på 😊

Hemma

En en resa till Örebro och dagens "ledighet" kändes som en skänk från ovan. Att unna mig sovmorgon när jag inte behöver pendla är nog nått jag aldrig kommer kunna ge upp...


En kort men väldigt kall promenad till banken har fått utgöra dagens största äventyr. Men att sitta i köket och plugga med en kopp te och se ut på en underarbar solnedgång är faktiskt inte helt fel det heller!

Memory Lane

Det är både på gott och ont som konversationer på Fejjan sparas i evigheter. Igår scrollade jag ner till dom äldsta meddelanden som fanns sparade och det blev en rejäl känslostorm!

Bland annat fanns där mannen som jag inte alls känner, men som för några år sedan, genom Fejjans outgrundliga vägar hade fått se en uppdatering om att jag bytt profilbild och därefter skrev till mig att han tyckte att jag var kusligt lik Lovely Sis. Dom hade gått i samma klass och när jag nu återigen såg vad han skrev gjorde hjärtat kullerbyttor av både saknad och stolthet.

Därutöver hittade jag meddelanden från en person som var väldigt viktigt för mig under åren jag gick i gymnasiet. Hen kontaktade mig 2010 och vi utbytte lite tankar innan allt återigen rann ut i sanden.


Det känns ibland som att jag fram till ca 2012 varen helt annan person. Jag kunde känna lycka och jag kände ett driv som var helt omöjligt att stoppa. Kanske är det i detta jag ska hitta kraften att gå vidare...

Slutligen fanns ett meddelande som jag helt glömt bort. Jag har skrivit till en mycket omtyckt kurskamrat med vilken vi hade svårt att hålla kontakten under en flera dagar lång utbildning i Stockholm. Jag fick, som ni ser, förklaringen en tid efteråt. Stackars den tjejen alltså... Vi var många som gick  utbildningen och det var väldigt få timmar som vi sov, hahaha!


Trist, tomt och tyst

Under mellandagarna och fram till nyår har det varit livat i Borgen. Egentligen var jag inställd på att tomheten skulle göra entré redan på nyårsafton men mina planer ändrades och istället för en kväll med Bingolotto fick jag helt otippat besök av den sötaste. Ett perfekt tillfälle att äntligen få öppna champagnen jag fick när jag fyllde 30!


Och den var gooood! och kvällen var bra och inte förän min gäst åkte hemmåt vid lunchtid igår började tomheten smyga sig på. Jag motade undan känslan med ett skift på hemmet, men när jag kom hem på kvällen möttes jag av vemodet redan innanför dörren. Idag känns det som att livet är som vanligt igen, som om inget av det har hänt... Välkommen vardagen!



Spelets år

Är det inte typiskt att när jag väl vinner på Bingolotto är på den enda brickan jag inte hinner spela...


Men det måste väl betyda att 2016 blir kärlekens år?

Spelets år

Är det inte typiskt att när jag väl vinner på Bingolotto är på den enda brickan jag inte hinner spela...


Men det måste väl betyda att 2016 blir kärlekens år?

RSS 2.0