Det lilla extra

En morgon när jag gick runt i Borgen och bockade av mina morgonsysslor upptäckte jag både det ena och det andra som hade fifflats till kvällen innan.
 
Det ena fanns på bordet inne i mitt lilla tv rum
 
 
Uppenbarligen har även påskharen haft vårkänslor i år! Härligt =)
 
Det andra var en utsmyckning i mitt nya vitrinskåp, vilket någon uppenbarligen tycker behöver fyllas på med lite mer rassel.
 
 
Inte lika härligt och för att inte tala om helt fel färgkombo! Dock en anledning till ett litet leende (och en stor suck) i den arla morgon stunden.
 
 
 

Solbad i Västra Dal

Jag är långt ifrån den enda som tar första bästa chans att flyta ut och låta vårsolen värma så fort tillfälle ges.
 
Damerna i Västra Dal tycker mycket om att solbada och man kan verkligen se hur dom njuter av värmen mot fjäderdräkten.
 
För att riktigt mysa till det brukar dom gör en liten grop där dom ligger och pressar sig mot en solvarm husvägg eller helt enkelt välter ikull och fäller ut vingarna.
 
 
Ser det inte gött ut så säg ;)
 

this just in

Jag avstår detaljerna, men en person i min närhet har varit på anställningsintervju för ett jobb som hen skulle passa perfekt för! Jag är sååååå nyfiken på utfallet!
 
 

Innan snön

Det utlovas snö (eller kanske blask) till valborg så därför är det prio ett att njuta av solen när den visar sig!
 
 

Informal shoe day

Det här med vett och etikett är fint och bra tycker jag och för alla som kan något om detta är det helt solklart vad ett par "informella skor" är.
 
För er andra kan jag avslöja att det såklart handlar om bruna skor. Bruna skor är galet snyggt tycker jag och det är ibland ett måste för att få till ett fint avslut på färgmatchningen. Dessa köpte jag för jättelänge sedan men först förra veckan fick jag tillfälle att använda dem, and I love them!
 
 
Dessutom känner man sig ju lite som Askungen när man har bruna skor, man måste ju hinna hem innan kl. 18 ;)
 

Underbara, stöttande vänner

Sitter med ett kaos av känslor inom mig. Imorgon ska jag på möte med min nya kurator och jobba vidare med att komma över min förlossningsfobi. Ett par av mina vänner har skickat bilder från när dom själva låg på BB för att jag ska få använda dem under "behandlingen"
 
Jag känner mig så rörd över att dom ställer upp på detta, att dom tar sig tid att leta fram bilder och skicka dem till mig. Kanske känns det för mig, på grund av fobin, som en enormt mycket större uppoffring att göra än vad dom egentligen upplever, men hur det än är med den saken så är det något enormt dom gör för mig och tårarna bränner i ögonvrån när jag tänker på det.
 
Tyvärr blandas just nu den känslan med en hel massa andra saker som bubblar inom mig. När bilderna dök upp på skärmen gick som en stöt igenom kroppen och det börjar sticka i huden på halsen. Jag känner mig illamående och lite rädd inför morgondagen men det är just nu bara att bita ihop och våga.
 
Nåväl, det huvudsakliga jag ville få fram med detta inlägg är ändå glädjen över mina fina vänner så än en gång Tusen, tusen tack! Jag tror inte ni kan föreställa er vad detta betyder för mig...
 
Puss på er!
 

mJAAAAu

Har fått mail om att jag kommit med i en Buzzador-kampanj för kattmat! Det ka bli så himla kul att låta Tea prova detta! och extra tur för henne att hon kommit tillrätta nu!
 

 

Titta en pigtittare eller gör om - gör rätt

Jag begriper ju att det kommer vara svårt att övertyga er om att det jag skriver nu är sant men denna lilla pigtittare fick jag när jag var liten och den har varit högt älskad.
 
 
Jag fick en idé om att använda den igen har därför målat den
 
 
Tyvärr har jag glömt vad min tanke från början var men jag ser framför mig nått med silver, pärlor och murgröna. När jag ställde upp den upptäckte jag dock att jag gjort en dundertabbe
 
 
Kanske syns det inte så bra men jag har ju helt missat att måla sidorna på lådan. Ett måste om den ska kunna stå på glänt, så det blev raka vägen tillbaka ner i tvättstugan och där ligger den nu och torkar...
 
Om jag kommer på var jag skulle ha den återstår dock att se.
 
 
 

Arbetsam påskhelg

Den här helgen har inte bara bjudit på fantastiskt fint väder utan även på en hel del kroppsarbete!
 
Igår gick jag loss på egen hand här på Borggården och förutom lövräfsning och att klippa ner lite nyponbuskar som rymt från grannens gård och in till mig, gav jag mig på ett större projekt i form av att försöka återställa en stenkant som under Borggårdens glansdagar ramat in en liten häck på framsidan.
 
 
Det hela är dock inte klart ännu då allt gräs som vuxit över stenarna såklart också ska bort men jag hade helt enkelt inte rätt verktyg (eller muskler) för det. Drömmen är att ta hit en liten grävmaskin och få bort alla gamla buskar och rötter för att istället plantera en  riktig häck som ger lite bättre insynsskydd, men det får nog vara en dröm ett tag till...

Idag hade jag sällskap av Nisse när skifferplattorna skulle placeras ut på framsidan för att bilda en liten uteplats till min cafégrupp.
 
 
Kanske kommer jag så lite gräs mellan plattorna när som satt sig ordentligt och avskärmningen, som ju är en gammal sänggavel från loppis, ska förhoppningsvis rymma både klätterväxter och kanske en och annan ljuslykta. Gissa om jag ser fram emot utefrukostar utan att behöva stänga in sommarfötterna i skor för att kunna ta sig fram till bordet!
 

Presenter

På långfredagen fyllde jag år och med anledning av det hade jag bjudit hit familjen på mat och fika. Dom hade med sig presenter och det är inte utan att jag känner mig bortskämd då paketen innehöll precis allt som jag önskat mig!
 
 
Bror förärade mig med sin närvaro men presenten hade han glömt i Karlstad. Sa han. Nåväl, det hör inte vanligheterna att han kan vara med på firerier nu för tiden så det var väldigt kul att han och Sofie kunde komma!
 

När Allicen är borta...

Dansar någon tydligen på byrån i hallen!
 
 

Kladdkaka med passionsfrukt

I år blev det ingen tårta på min födelsedag utan jag gjorde istället en variant på den gamla hederliga kladdkakan.
 
Det blev en ljus kaka med smak av passionsfrukt och citrus men tyvärr skedde ett litet missöde med en läckande springform vilket fick konsekvensen att kakan genomgräddades fortare än jag kunde förutse och kladdigheten lös till min stora besvikelse med sin frånvaro.
 
 
Smaken var det dock inga fel på och utifrån det gör det inte så mycket att jag kan komma att behöva provbaka ytterlagare några gånger ;)
 

Gammalt blir nytt

När jag var yngre hade Lovely Sis ett litet väggvitrin-skåp och inte helt ovanligt för min personlighet var jag grön av avund. Så vid något tillfälle fick jag ett eget, likadant skåp! Jag hade det i flickrummet hemma hos mamma och pappa men när jag sen flyttade hemifrån så har det aldrig riktigt passat in, utan blivit undangömt och delvis bortglömt i diverse förråd.
 
Men så blev ju hallen i Borgen renoverad och det fanns en väggyta där jag ville ha något utan att veta riktigt vad... jag var inne på någon slags ram eller tittskåp men så kom jag att tänka på mitt älskade vitrinskåp och skyndade mig att be om hjälp att släpa ner det från vinden.
 
Måtten var inte fullt så perfekta som jag ville minnas men utifrån affektionsvärdet tyckte jag att det skulle vara värt så mycket mer att få användning av skåpet än att jaga efter nått med den perfekta bredden. Så jag började måla om det, från furu till vitt! och jag hittade även den vackraste av tapeter (med helt sjukt bra färgmatchning mot väggen) som jag valde att täcka bakstycket med.
 
 
Steg två blir att scanna hemmet i jakt på bra grejer att ställa däri, den lilla fågelholken blev ju självklart först ut för omplacering! och så klart är jag ju tvungen att klämma in ett par av mina älskade nycklar ;)
 
 
 

Blomsterflickan

Det är helt otroligt vilken dag jag har haft! När jag kom till jobbet i morse hade min chef/kollega ställt dessa rosor på skrivbordet med en kombinerad grattis- och påskhälsning.
 
 
När jag sen kom hem möttes jag av denna korg som stod på trappen!
 
 
och jag som inte ens fyller år förrän imorgon!
 
 

Det enkla, men goda, fikavalet

Förra helgen gjordes ett improviserat besök hos mor för att hon skulle kunna få sin födelsedagspresent, trots att det inte riktigt passat med något kalas.
 
Nea fick i uppgift att köpa med fikabröd och valet föll på en nyhet från "Frödinge". Kladdkaka med ett täcke av mousse och hallon!
 
 
KÖP! Bjud (om du känner för det, kanske rent av mig!), Ät och framförallt; Njut!
 

Hönstricket

Mamma har ett stående påsk-skämt som hon tycker är precis lika roligt varje år. Det hela utgår från hennes finaste påskpynt, en liten höna som hon plockar fram till påsk.
 
 För några år sedan noterade hon dragningskraften den hade utifrån att den alltid fylldes med godis och bestämde sig för att jäklas genom att lägga i ett enda litet godisägg. Självklart var jag gamen som dök på hönan och tydligen var min uppsyn mycket roande för sedan dess klurar mamma ut diverse olika bus och i år såg det ut så här när Nea lyfte på locket
 
 
Det är ju helt fantastiskt att en marmeladkula kan vara en sån källa till glädje!
 

Om man måste

hitta något att sakna med istiden så är det helt klart att den utgör möjligheten till dessa små söta överraskningar!
 
 

Ibland är livet svart eller vitt

När jag bäddade ner mig under täcket igår kväll kände jag mig fortfarande lite ihop knycklad. Efter en stund hörde jag sirener tjuta och detta upprepades flera, flera gånger om än under ganska korta perioder.

På nätet kunde jag läsa att en villa i Stadens centrala delar var övertänd, att totallarm gått ut och att totalt sju bilar både härifrån och från grannkommunen var här för att släcka. Jag vet inte vem eller vilka som bor i huset, men klart är att någon eller några gör det. Den eller dessa personer i sin tur har anhöriga och även om ingen varit hemma (vilket det dessvärre troligen var) så har ändå liv slagits i spillror.
 

Tankarna snurrade även kring min underbara vän som jag förstod blivit ditkallad för att hjälpa till med släckningen. Jag vet att hon är duktig, jag vet att alla hennes kollegor är duktiga men faktum kvarstod att hon skulle kunna försättas i fara och det är inte så enkelt att bara slå ifrån sig oron.

Än idag är jag skrynklig, men jag håller mig inom min trygga lilla gråskala och påminner mig själv om att det i jämförelse är riktigt, riktigt bra.

Bara en bild

 

Dåliga Allicen

Känner mig ensam, ledsen och fel.

Om jag blickar tillbaka och försöker minnas vad jag för 10 år sedan, för 10 månader sedan, för 10 veckor sedan, för 10 dagar sedan eller för 10 timmar sedan ville med mitt liv så finns inget som pekar på att jag är på rätt väg.

När jag skriver att jag är dålig så svarar ni att jag är bra. Men jag märker inte det. Jag känner inte det.

Allt med mig är fel. Jag säger fel, jag ser fel, jag förstår fel, jag gör fel, jag tänker fel och jag känner fel.

Jag trodde att jag tappat kontakten med botten men jag behöver bara känna efter aldrig så lite för att snabbt inse att jag inte tagit mig någonstans...

Dessa bebisar

Djur i miniformat alltså...
 
 
 
 
 

Bakslag

Idag är det inte bara vädret som är lite trist. Jag känner mig risig och har varit snuvig hela dagen. Kanske är det en förklaring till varför jag hade lite ont i huvet både i söndags och måndags?!
 
Innan läggdags ska jag låta läkarna i Grey´s förbarma sig över mig och för övrigt ska jag självmedicinera mig med en dos Ben & Jerry.
 
Är jag inte sprudlade och fräsch imorgon, efter den kureringen, så bli i alla fall jag förvånad
 
 

Mars, mars måne...

..jag kan lura dig till Skåne!
 
Men detta är alldeles sant!
 
Nisse ringde en kväll och sa att jag skulle titta på himlen, det va en så konstig stjärna som skimrade i rött. Vi tänkte såklart att det var ett flygplan, men när den stått still på samma ställe i över 20 minuter kunde vi konstatera att det inte var möjligt.
 
Dagen efter hörde jag på radion att vi just nu befinner och så när planeten Mars som vi kan komma och att man därför kan se planeten med blotta ögat från jorden. I form av en "röd stjärna"!
 
 
Detta är ju en jättedålig bild, men den här kvällen var det helt stjärnklart, vilket dock inte syns på kortet. Det gör däremot Mars =) Coolt!
 
 
 

Den farliga friheten i en borrmaskin

Att jag önskade mig en borrmaskin i julklapp var helt och hållet en konstruerad önskan baserad på en gnutta vilja men med ett stort mått av praktiska baktankar.
 
Jag var mäkta stolt när jag tog fram och använde den helt själv för några veckor sedan och idag var det dags igen!
Varje gång jag städar i mitt lilla TV rum ställs jag inför problemet med vart jag ska göra av datorn, jag brukar lägga undan den men så tar det fem minuter och jag kommer på nått jätteviktigt jag måste logga in och göra och så står den plötsligt framme igen.
 
Lösningen fick bli en liten hylla på väggen vid sidan om soffan, då kommer den bort från bordet men står bara på armlängds avstånd!
 
 
Vad jag inte riktigt tänkte på när jag satte borren i väggen var att till eluttaget som finns där bör det rimligtvis även gå sladdar i väggen... Jag blev skitskraj och vågade inte borra längre men nu undrar jag;

Hur vet man allt sånt där?! Kan jag lära mig hemmafix för dummies någonstans?
 
Hur som helst, hyllan kom upp och jag är nöjd med funktionen! Ännu en fördel med rum som inte är renoverade, jag vågar känna mig för lite! Hyllan är ju ganska liten, men såklart finns det plats för sånt som är viktigt...
 
 
Min supersnygga lilla uggle-högtalare till exempel =))
 
 
 

Högskoleprovet 2014

Istället för att åtnjuta en härligt ledig lördag gick jag istället upp i ottan för att bege mig till Lindesberg och mitt livs första (och troligen enda) högskoleprov.
 
 
Jag har varit väldigt nedstämd inför detta då jag inte har någon som helst motivation, varken att förstöra en ledig dag, eller att plugga. Under dagen kändes det dock ganska bra och jag log lite för mig själv ibland när jag tyckte att jag klarade frågorna galant! En av fem delar kommer räknad bort, eftersom de är testfrågor från dem som skapar provet och mitt hopp stod till att det var en av mattedelarna där jag i princip inte kunde en enda fråga.
 
Nu har jag dock kollat på facit som hunnit publiceras och när det gäller testfrågorna verkar det inte bättre än (om jag tolkat det hela rätt) som att det var den enda delen där jag svarat bestämt på varenda fråga =(
 
Därtill visade det sig när jag rättade min lilla kom ihåg lapp att känslan bedrog och resultatet kommer nog visa sig vara b e d r ö v l i g t.
 
Fy bubblan vad jag känner mig dålig och uppgiven inför framtiden...

Fina fredag!

Har jobbat halvdag idag och under eftermiddagen uträttade jag en rad ärenden så som veckohandling (drygt 200kr denna vecka!), hämtning av brev och utfodring av katt innan jag åkte hem och gjorde en kvalitetskontroll på nya balkongsoffan.
 
 
 
Efter en timmes ryggläge i solen tog jag mig samman och räfsade, det som under Borggårdens glansdagar var, en häck. Nu på kvällen har jag tagit en smått kylig promenad och äntligen är det återigen soffläge.
 
Dock inomhus denna gång.

Öppna din dörr...

I sommar kommer den här lilla sötnosen stå vakt vid ytterdörren på baksidan när jag flyter ut på soffan i solen!
 
 

Inget att göra i helgen?

Kom och lägg pussel med mig!
 
 
 

Det här här bara början...

Avslutade en härlig helg med en svalkande citronöl i soffhörnet på balkongen
 
 
Det här är bara början på raden av bilder från min lounge som ni kommer se framöver, bara att vänja sig med andra ord ;)
 
 

Världens bästa Fader Vår

Igår fick jag hjälp av Fader Vår att såga ner några träd intill tomtgränsen som stuckit iväg på höjden så att dom, dels skymmer eftermiddagssolen och dels riskerar att bli svåra att hantera om dom får växa ännu mer.
 
Därefter kom Nisse hit och hjälpte mig med en första duvning av äppelträdet och med detta skulle jag kunna sätta punkt och skriva HALLELUJA för hur snälla dom är, men faktum är att det ju inte tar slut där...
 
Idag när jag var på jobbet har pappa varit här och sågat upp stammarna till ved (som han såklart lämnat åt mig att få använda) men också samlat ihop och kört iväg med riset som blev från träden. Här skulle jag återigen kunna sätta punkt, men eftersom Far är som han är, har han till och med gått runt och krattat ihop småpinnarna som låg runt äppelträdet och där dom stora träden har legat.
 
På det hela taget är det enbart en drös med ved och en liten hög sågspån som vittnar om gårdagens kaos och det var inte utan att det faktiskt högg till i hjärtat och att tårarna försiktigt skymtade i ögonvrån när jag såg detta.
 
Underbara, snälla, pålitliga Fader Vår - Som jag älskar dig!
 
 

RSS 2.0