På tal om ordning...

Med anledning av mitt förra inlägg som jag postade i kategorin "rensa i röran" klickade jag in mig där och läste om mitt lilla projekt. Jag var ju asduktig på att göra mig av med saker och lusten att köra igång igen blir minst sagt påtaglig, men jag tvivlar på att jag kommer kunna hålla tempot varje dag.
 
Jag ska försöka komma på nått annat, typ veckovis eller att göra upp en plan för att rensa lådor och skåp, ett ställe i taget eller varför inte "en grej in, två grejjer ut"

Ordning och reda!

Jag har gått och klurat på hur jag ska kunna förvara mina strumpbyxor och leggings på ett bra sätt för att, dels hitta det jag ska ha men också för att få en överblick över VAD jag har...
 
Tidigare har jag haft allt legat i en ganska djup byrålåda och visserligen har jag gjort några tappra försök att sortera i olika högar efter färg och så men det som legat i botten har jag inte haft någon koll på.
 
 
Jag bestämde mig för att köpa insatser med små fack som kunde fungera som avgränsare och som möjliggör att jag  kan sorterat efter tjocklek, om det är med eller utan fot och sist, men kanske viktigast av allt; färg!  och jag är såååå nöjd!
 
 
Med allt utom att jag mätt fel då vill säga, för istället för att få i fyra insatser i lådan funkade det bara med två så jag fick motvilligt stuva om lite och använda två olika lådor.
 
Detta var bara en idé jag fick men jag är jättenyfiken på om det finns smartare lösningar! Hur förvarnar ni era strumbyxor?
 
Och note to self; köp INTE fler svart nylonisar ;)

Årets första bränna

Förra lördagen var ju jag på möte större delen av dagen, men efter lunch hade vi grupparbete så vi passade på att sitta ute på terassen och tack vare det fick jag grunderna till sommarens gyllene solbränna. Nu är det ju bara att fortsätta pressa!
 

Bloggeriet

Det är lite klent med inlägg nufördar's. Formsvackan håller i sig, men jag börjar se en utväg och tror att jag snart är på banan igen!

Hoppas att ni är med mig då!

Ännu en härlig dag!

Efter lite mötande och mat på Herrgården som ligger alldeles i närheten åkte jag hem till Nea och Daniel för lite kaffi och efterföljande turkish delight. Ett litet stopp hos mamma och pappa i sommarstugan hann jag också med innan jag åkte hem och bäddade iordning en liten "säng" på altanen där jag kunde ligga och sola, läsa och tom sova en liten stund! Älska sol och värme!!!
 

Matvraket

Jag förstår om ni av rubriken att döma tror att detta kommer bli ytterigare ett självcentrerat inlägg från min sida, men så är icke fallet!
 
Nej, istället handlar det om lilla Tea, som om hon fortsätter med sitt nya beteende snart inte är så liten längre...
 
Lilla fröken har alltid varit väldigt kräsen och liten i maten, hon brukar få ett berg med torrfoder och så hushåller hon med det i typ en vecka. När man gett henne kattmat har det mesta legat kvar i skålen tills det torkat ihop, men inte nu längre! Helt plötsligt har hon börjat vräka i sig mat och håller på att äta oss ur huset!
 
 
På bilden kämpar hon med livet som insats för ett par köttbullar (något som hon tidigare bara luktat på och rynkat på nosen åt) och just nu håller hon på med ett envist försök att bryta sig in i tvättstugan (där kattmaten finns). Hon är totalt hopplös med sitt tiggande och sätter i sig allt hon kommer över... VAD är det som har hänt?!?

Mr. Turist

Den här veckan var det min tur att ta ett kort från vårat spel "52 weeks of romance" och denna gången stod det att min partner skulle få en egen kväll där han bestämmer vad vi ska göra. En av saken som han ville var att titta igenom bilderna från Istanbul och jag blev då påmind om ett par foton som jag gärna vill visa upp här, men först ut blir denna lite roliga bild ifrån "Blå Mosken"
 
 
Som besökare fick man inte ha skor på sig och vi kvinnor uppmanades att täcka håret av respekt för deras tro, men trots den häpnadsväckande arkitekturen var denna syn ändå kanske den mest underhållande :)
 
 
 

Dagens idrottsinsats

Efter jobbet idag gav mig av till elljusspåret för att vara funktionär på det lilla terrängloppet som arrangeras för ortens barn och ungdomar.
 
Jag brukar vara med och dela ut korv eller medaljer och det brukar vara ett riktigt trevligt arrangemang. Denna gång var det, om jag fattade rätt, över 90 deltagande barn och klubben som arrangerar var mer än nöjda!
Hoppas verkligen att detta kan leda till att fler väljer att gå med i idrottsöreningen och att dom får lite nya löpare och även skidåkare på vintern!
 
Eftersom ingen hade med någon kamera fick jag uppdraget att försöka ta några bilder till klubben med min mobil och här står några av de yngsta tjejerna uppradade i väntan på startsignalen!
 
 

Sport - Överaskningarnas källa

Igår bestämde jag mig för att kolla på finalen i hockeyn där Sverige skulle vara med. Det är inte helt ovanligt att det blir vinst för det lag som jag håller på och så även i detta fall! Varsågoda för det, mina vänner.
 
Hur som helst, matchen va i princip lika tråkig som jag hade förutspått, med endast något litet undantag där jag lät mig ryckas med, men något som förvånar mig å det grövsta är kommentarerna på ämnet som jag läst idag.
 
Återkommande är uttrycket "krigade" Sverige krigade bra... Vi krigade och vann... jadda jadda
 
Ni får ursäkta min negativa inställning här, men vill man titta på krig kan man slå på vilken nyhetskanal som helst och jag lovar er, det är sannerligen inget underhållande i det och för mig känns det smaklöst och kränkade att likna detta hittepå med förödelse och svärta.
 
Tack för ordet / Fru Munter

Konsten

Denna fina teckning som kärleken gjorde åt mig i början av våran bekanskap har hittils på sin höjd stått lutad på ett bord för beskådan, men nu är det hög tid att den  får komma till sin rätt i "nya" hallen!
 

18 maj - välkommen sommaren!

26 grader i skuggan och strålande sol! Det är lätt att glömma bort att detta bara är en härlig försommarhelg och istället börja ta in känslan av en semester i antågande!
 
Vi har varit ut till Stugan och fikat på förmiddagen, men också hunnit med att olja in trallen på balkongen så att vi kan börja ställa ut möbler där i morgon.
 
 
Förhoppningsvis kommer vi kunna fortsätta med golvet på altanen imorgon för jag har nämligen kommit på att vi ska "vända på steken" i sommar och ha loungen i andra änden där solen stannar kvar en extra liten stund på kvällen. Och det där med att behöva vänta när jag fått en bra ide, det är inte min kopp te!

#Insta

Pratade med ett par kollegor om Instagram och nu har även jag skapat mig ett konto där, men i vanlig ordning fattar jag knappt vad jag håller på med eller varför.
 
Gjorde ett första försök att lägga upp en bild men har ju ingen koll på taggeriet så framgångarna har låtit vänta på sig kan man väl säga!

Mer fjärilar!

Kan hända att det blivit lite mycket fjärilar på sista tiden, men nu är det inte bättre än att jag faktiskt klickat hem några fjärilsformade galgar.
 
 
Dom är som synes till för att hänga sjalar på och såldes i två-pack om en rosa och en vit. Jag tycker att dom är snyggast utan att något som hänger på dom så jag tror att en eller två vita kommer få hänga i hallen sen och så kan jag använda dom rosa till att faktisk hänga saker (sjalar, eller varför inte strumbyxor?!) på i garderoben...

Kvinnlig list!

Vi ska åka till soptippen idag. Därefter har jag ett supertråkigt möte och därför hoppas jag nu att kärleken ska komma hem och säga att jag såklart inte behöver följa med, utan kan stanna hemme och ta det lite lugt innan jag måste iväg.
 
Som om det skulle hända!
 
Men jag tänker inte vara den som frågar. Kvinnor kan ju.

När en dröm blir sann

En fetisch eller två kan väl inte skada att ha, eller? Nåväl, skämt åsido,det är ju ingen hemlighet att jag länge sucktat efter att bli tandsköterska. Dock har det ju inte blivit så och egentligen gör det inget, för det jag gilar bäst är ju inte att gräva i andra tänder...
 
Näe, grejjen är ju att själv få gå till tandläkaren och känna känslan av att dom petande harvar omkring i tänderna! (Tilläggas ska väl att jag aldrig haft några problem med mina tänder utan jag går bara dit, det harvas och sen går jag hem helt lycklig i hela munnen).
 
Mitt bästa sommarjobb var just på folktandvården, för när det fanns återbudstider kunde min tandläkare ropa in mig och gjorde lite smågrejjer. Så ni kanske kan tänka er min lycka nu när jag äntligen gjort slag i saken och beställt hem mitt alldeles egna tandvårdskit!
 
 
Ni ser ju kroken ^^ Och detta för under 30 kronor!!!! Grrr!

In the shadows

Det är lite tungt just nu, jag vet inte varför men jag hoppas att det snart går över.
 
 
Vad gör ni för att muntra upp er när ni känner er lite låga?
 

Gör om, gör rätt!

Idag stog det kyckling med pasta på menyn.
 
Så bra att jag skyndade mig hem från jobbet så att jag hann skala potatis då...

Härliga vår

Efter att vi rensat uppe vinden och ute i garaget behövde vi komma bort ifrån all bråte så tog vi en promenad längs kanaln här intill.
 
Bilderna är visserligen inte från idag utan är tagna i Istanbul, men får ändå symbolisera denna härliga årstid!
 

Lugna lördag

Har varit ensam några timmar idag och passade på att ta en fika med lilla Lovisa och hennes mamma på Staaan. Därtill har jag hunnit rensa lite på mitt skrivbord och vila mycket i soffan, till kvällen ska vi hem till mor och far för att, lite i efterskott, fira Bror som är hemma och hälsar på.
 
Mycket stillsamma lördagsbestyr men också mycket uppskattade!

Fjärils vingar...

Hittade ett ark med wall stickers som jag tyckte kunde passa ihop med våra väggord så Mr. T har klättrat runt räcket vid trappen idag för att få dem på plats...
 
 
 
 

kvällsmys

Ikväll kom det utlovade regnet och genast känns det ganska murrigt igen och sommarkänslorna som hann börja gro är borta som i ett trollslag. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, så därför har jag tänt lite ljus och myser under en filt i väntan på kvällens avsnitt av "Grey's"
 

Morfar 90 år!

Igår firade vi vår älskade morfar på 90års dagen. Festerna är inte så livliga nu för tiden, men det är obetalbart att se honom spricka upp i ett leende eller höra ett av hans karaktärististiska skämt.
 

Har ni ätit änglahår?

Det har jag!
 
 
Jag är inte så påläst när det gäller Turkiska bakverk, men jag gissar på att det är någon variant av deras berömda Baklava. Hur som helst smakade den rikgit sött och för min del hamnar den i kategorin "sånt som räcker att prova en gång"

tips på hatthyllor?

Vi håller på att leta efter en ny hatthylla. Önskvärt är att den är gjord av trä och att den har både krokar och en stång för galjar, kan men sedan ställa några korgar på den också är det toppen!
 
Någon som har tips på vart man kan hitta en sån?

Toaletthumor

Serla tar till humorn i denna värld av kolhydrat-hets
 

Premiärfika

Eftersom jag hade förmånen att jobba kort dag igår passade jag på att följa med mamma och syster till Stadens nya café. Det är samma ägare som även driver den superfina butiken med presenter, kläder och delikatesser och nu har dom alltså utökat verksamheten med ett eget fik.
 
Dom har gjort så fint i café delen och jag kan verkligen rekomendera ett besök dit för alla har möjlighet!
 
 
 

RSS 2.0