Inför kvällen

Ibland blir det inte som man tänkt sig...
 
Jag och Mr. T bestämde oss för att vara ute i god tid och började planera för att bjuda in till nyårsfest.
Jag började fråga några av de tilltänkta gästerna, men det var ingen som lämnade något rakt besked så vi tolkade tystnaden som "nej tack" och kände att det inte skulle vara så stor idé att gå vidare med planerna.
 
Igår skulle kärleken komma hem efter en visit hos sin mor men han kände sig inte bra så han bestämde sig för att avvakta ytterligare en dag. Under tiden pratade jag med Syster om att äta nyårsmiddag ihop och när jag ringde för att lämna friskintyg  på förmiddagen fick jag istället veta att Nea nu blivit sjuk...
 
Så från plnaer på att slå på stort och bjuda in till middag så blir vi nu ensamma under kvällen. Inte för att det gör mig något, jag kan inte tänka mig bättre sällskap men nog känns det lite snopet allt...

Jul-collaget

Har haft lite problem att ladda upp bilder men här kommer i alla fall ett collage från julen.
 
 
Det absolut bästa med julen var att finaste mormor och morfar kunde vara med oss här hemma i Borgen! Det sticker i hjärtat när åldern annars sätter begränsingar som gör att man inte alltid känner igen sina kära så som man är va att se dem.
 
Så här en vecka senare ligger mormor på sjukhuset och även om det är riktigt tråkigt att dom får tillbringa sin nyårsfton på varsitt håll, så kännns det tryggt att personalen har koll på henne och jag upplevde henne piggare nu när hon fått hjälp!

Mammahumor och julgranfötter

Mr. T var väldigt envis med att vilja ha en riktig julgran och jag gjorde mitt bästa för att argumentera mot honom. Mitt sista argument var att vi inte hade någon fot till en levande gran men på det svarade ha att min kära mor hade två så vi kunde låna en.
 
Så det fanns inget annat att göra än att ge sig iväg och införskaffa en granruska och väl på väg hem frågade jag mor om den där foten som hon lovat att låna ut varpå hon tittade förvånat på mig och sa
 
- men vi har ingen extra...
 
Lätt irriterat förklarade jag att hon ju sagt till Mr. T att hon hade två och det var inte långt ifrån att jag ansökte om att få bli bortadopterad när hon tittade ner på sina skor och häver ur sig
 
- Ja, det är klart att jag har två fötter!
 
Tack och lov kom Fader Vår till undsättning och förklarade att dom faktiskt hade mer än en julgranfot så mamma och jag gav oss iväg hem till dom och klättrade runt i deras "cykelförråd" där vi hittade inte mindre än tre olika modeller.
 
Jag blev genast förtjust i en av de lite äldre
 
 
Dessvärre såg den ju lite trött ut så jag passade på att leta på en färgburk och efter några lager färg blev den som ny =)
 

Efter

Julafton har passerat och efter en lång sovmorgon och noga övervägande beslutade jag mig för att det fanns plats för en julfrukost med den sista gröten och ett par skinkmackor till den.
 
Snön är bortskottad från Borggården och jag har tagit en ugglekopp med te i hopp om att återfå lite krafter för att orka föra över den senste tidens bilder till datorn.

Effekten tycks låta vänta på sig men jag låter det gå en stund till.

Ursäkta avbrottet

Julpyssel pågår =)

Första julklappen!

Idag kom min mesta medarbetare in på mitt rum och överlämnade en present.
 
 
 
Min första tanke var att lämna den på jobbet för att kunna smaska på när jag kommer tillbaka efter jul, men så sa hon att det även var till Mr. T
 
Hmm... kan man mörka sånt här?

just my style!

Egentligen var jag ute för att handla julklappar, men när jag fick se denna ljusstake i butiken "Swärdska huset" som finns här i Staden fastnade jag för den direkt. När priset sedan visade sig vara skrattretande lågt (ca 80kr) i förhållande till dess, i min värld, formidabla desig fanns ingen anledning att tveka!
 
 
Den passar min enkelspårighet SÅ bra!
När jag väl ställt iordning inredningsprylar på ett sätt som jag gillar, i eller hylla eller liknande, så vill jag inte gärna ändra på något. Någonsin. Med denna behöver jag ju inte det!
 
Det är bara att hitta den perfekta placeringen och sedan byta ut till lämplig text för säsongen. Jag kunde inte kommit på nått bättre själv ;)
 

julblommor

Eftersom vi kommer att fira julafton hemma i år har jag satsat lite mer på julblommor i år än vad jag vanligtvis gjort. Jag har planterat allt jag köpt, men bara amaryllisarna har hamnat på rätt plats hittills.
 
 
Den vita amaryllisen har redan fått stora vackra klockor, hoppas bara att den är lika fin till nästa helg!

Pyntfiasko!

Får inte till pyntandet nått bra men det är väl lååångt kvar till jul?

Kameran åker fram igen!

Suget efter att fota har väckts på nytt och det känns så bra att det återigen börjar kännas roligt! Visst är det en form av verklighetsflykt även den här gången men det väljer jag att inte lägga så stor vikt vid...
 

Redo för helg!

I onsdags när jag kom hem från jobbet var jag så slut att jag kämpade mot tårarna och tankarna på flyktvägen i form av ett visitkort som ligger i säkert förvar och väntar fladdrade förbi både en och två och tre gånger. Kärleken är ovärderlig i sånna lägen och bara vetskapen om att han kommer stötta mig, oavsett om jag är dum nog att försöka härda ut eller om jag bestämmer mig för att jag mår bäst av att gå en annan väg, ger mig viljan att i alla fall försöka en gång till...
 
Efter en ledig dag och nu avslutningsvis en mötesdag fyllt av hjälpande tips och råd från trevliga kollegor, men också en aningen bekräftelse på att det faktiskt finns sånt som jag har riktigt bra koll på, så känns utgångsläget för helgen helt okej.
 
Nu blir det två dagar på min egna villkor =)

a wish come true


Möteskväll

Hoppas på att det dyker upp någon lucia under kvällens möte samt att jag hinner hem till 'revenge'.Om inte har jag garderat mig med att sätta dvdn på inspelning.och sången, ja den kan jag säkert och lösa själv på ett eller annat sätt.

Det här kommer jag ju få äta upp...

 
I dubbel bemärkelse!
 
Nea: Saffransemla omfattas inte av förbudet och dessutom har den här ett helt vanligt litet lock =)

För bra för att vara sant

Han orkade faktiskt vänta på mig...
 

Aldrig blir det riktigt rätt...

Har just fåt veta att filten jag virkar, och snart är klar med, inte alls består av "fasta maskor"
 
 
Det är tydligen "smygmaskor" (som tar onödigt lång tid att göra) enligt min kära vän Cessa och hon har alltid varit en tjej med koll (speciellt på sånt här!). Men nu undrar jag om hon inte snackar jaddajadda...

2a advent

Saffranbak, pyntande, pysslade och en hel del gott att äta =)
 

julstök

Den här helgen har varit avsatt för julstök. Jag började lite smått igår men är hittills bara helt klar med duschrummet, så det finns lite att göra under dagen.
 
När jag hittade mina egenhändigt tillverkade små tomtenissar ropade jag på Mr. T och visade med stolt upp mina alster från tidiga år.
 
 
Hans reaktion gick inte att ta miste på;
 
- Ja, dom där ska vi i alla fall INTE ha framme!
 
Så självklart ställde jag upp dem direkt!
Men sen tog det lite stopp... jag har plockat undan en del saker som inte ska vara framme men dessa har sedan samlats på matsalbordet med sånt som ska få en plats någonstans och detta är lite av mitt utgångsläge för dagen...
 

Grinchen, är det jag?

För några dagar sedan letade jag hysteriskt efter en jultomte modell större som jag visste hade åkt bil med mig och föräldrarna från en butik i Ludvika.
 
Tomten stod inte att finna och det var bara att inse att jag skulle komma att bli orsaken till uteblivna klappar.
 
Igår berättad jag den sorgliga hitorien för mamma som då informerade mig om att det var dom hade köpt tomten och att den stod på sin plats hemma i deras vardagsrum... hmm... tankspridd eller helt enkelt begynnande demens?
 
Idag öppnade jag en av kartongerna med julsaker och skulle börja gallra ut vad som ska fram och vad som kanske kan få vända åter upp på vinden.
 
 
Jag började med att greppa den ljusa nallen och döm om min förvåning när detta var vad fick upp
 
 
Jag förstår ju att det kan vara svårt att vara övertygande när jag påstår att jag faktiskt gillar julen, med det gör jag!  idag blir det alltså sjukstuga här på Gräddhyllan och vi hoppas att nallen ska bli helt återställd så snart vi fått transplantera huvudet tillbaka på sin plats så att julstämningen kan smyga igång...

...och nu går vi till reklam...

Kärleken har börjat på nytt jobb eftersom hans förra arbetsgivare inte kunde ge honom någon tillsvidareanställning.
 
Nya arbetsgivaren ser ju såklart sin chans att göra en grej av att dom rekryterat en av mekanikerna som fått bäst kundomdömen och det är väl inte helt utan baktanke som dom väljer att formulera sig just så som dom gör i reklamen som gått denna vecka...
 

Julpyntat och klart?

Julpyntet har börjat placerats ut...
 
 
...och även om jag hade mina misstankar om vem den skyldige kunde vara så tog det inte låg stund innan avslöjadet var ett faktum.
 
 

Änglastrumpan

Det var inte för intet som Lovely Sis var Lillstrumpan och jag var syster yster. Jag vet, jag vet och jag vet att materiella ting inte får vara viktigt i livet, men när livet inte längre är så finns det inte något annat att klamra sig fast vid.
 
Så många år har gått men varje gång hennes strumpor  dyker upp i högen så kan bara inte förmå mig att börja använda dem.
 

Fint på jobbet

För en tid sedan gick det runt en lista på jobbet där vi kunde beställa kalendrar. Jag behövde en att ha på väggen inne på mitt rum men beslutsångesten tog ett fast grepp om mig och jag försökte förbrilt jämföra alla olika modeller men så fick jag se...
 
 
Om inte just denna sida månad varit med på bilden i katalogen hade jag nog suttit där och valt än idag! "vår natur" heter kalendern och innehåller, förutom denna, massor med underbara foton från alla våra vackra årstider.

Adventsljus

Med anledning av våran lilla minisemester har det inte kommit upp några adventsljusstakar eller stjärnor i Borgen ännu, men lite ljus kunde vi alla njuta av igår kväll.
 
 
och så lite adventsfint på balkongen...
 
 
 
Bäst med detta är ju att vi ser den här slingan från sovrummet så vi kan njuta av den när vi går och lägger oss på kvällarna!
 
 

Troschock!

Efter jobbet i fredags drog jag och Mr. T iväg till hans hemstad för att bo ett par nätter på hotell, leta julklappar (dock utan framgång) och framför allt besöka en riktig julmarknad!
 
Patriot som jag är ömmar jag ju väldigt för Staden och tycker att man ska passa på att ta del av det (lilla) som erbjudas i form av aktiviteter men i år blev det inte så.
 
 
Istället blev det Trosa julmarknad som besöktes och med undatag för stelfrusna händer och fötter som vi alls var beredda på att drabbas av var det supermysigt att gå runt där. Inköpen begränsades till ett kakfat i tre våningar och tre lussekatter att fika på tillsammans med svärmor.
 
På väg därifrån svängde vi förbi Tullgarns slott och gick en kort promenad i det vackra vädret. Dit kan nog hända att vi åker igen och gärna när det finns möjllighet att få se sig om inne i slottet!

RSS 2.0