Helsingfors

Konferens-resan till Helsingfors gick över förvantan bra och så mycket som jag skrattat under dom här dagarna vet jag inte när jag gjorde sist!
Två meters finnen V är helt klart min nya idol och om jag inte hade vetat bättre skulle jag vilja bli som honom =)

Även på den här konferensen var ju syftet att göra en verksamhetsplanering, eller åtminstonde lägga upp förslag till hur vi ville att den skulle se ut.
För första gången när jag varit ute och kryssat lämnade jag även båten i Helsingfors då vi skulle på ett studiebesök, i vanliga fall brukar vi ha konferens även under tiden vi ligger i land men nu fick vi alltså förtroendet att lämna skutan!

Att gå på studiebesök i finland skiljer sig en aning mot vad man är van vid här hemma och den mest påtagliga olikheten är väl att man inte fattar ett skit av dom säger, haha!
Att ha varit på en finsk power point presentation är inget som vem som helt kan skryta med och som om inte det räckte för att vara mallig så höll jag mig faktiskt vaken och kunde hänga med i översättningen :)Någon finsk disco-dans blev det dock aldrig för min del, det hanns liksom aldrig med och om man ska vara ärlig så infann sig aldrig dans formen heller, trots att jag (i rent medicinskt syfte) drack Jäger till maten på kvällen :O

Mitt största bekymmer inför den här resan var ju, som jag säkert skrivit om, det faktum att jag skulle bli tvungen att dela hytt med okänding!
Jag fick bo med elektriker Ylva och det visade sig att det gick alldeles ypperligt bra! Våran hytt luktade hallon i princip hela resan och att begära mer än så på en finlands kryssning är väl ändå att begära för mycket?

Som extra uppdrag under resan fick vi i uppgift att dela ut våra snygga knappar och när vi började hade vi 200 stycken, dom visade sig gå åt hur fort som helst... jag undrar varför...


Nu orkar jag dock inte skriva mer.. har typ 100 blogg inlägg kvar att läsa igenom innan jag är ifatt igen så nu blir det blogg-mara :P

Kolmården

Åkte ju som jag tidigare skrivit till Kolmården i Torsdags, för att göra en verksamhetsplanering med sektionen.
För dom av er som har ekonomiska intressen i det kan jag meddela att vi gjorde ett (enligt oss själva) väldigt bra och effektivt arbete! och för er andra räcker det väl med att veta att jag var duktig som vanligt ;) haha!!

Tyvärr missade jag ganska mycket av dag två efterom jag var tvungen att åka på en sverige-runt-med-buss resa för att hinna i tid till Stokholm och nästa konferens...
Kl 11 lämnade jag anläggnigen för att ta bussen till Norrköping C där jag skulle med en buss till Nyköping, vilken visade sig ha ett stopp i... just det Kolmården!!!
Så ungeför en och en halv timme efter att att jag åkte var jag tillbaka på i princip samma ställe som jag började och hade pga av det missat onödigt mycket av budgetplaneringen :(

Så smånig om kom jag iaf fram till Nyköping och kunde ta tåget vidare till Stockholm där det blev taxi till Viking terminalen... om inte denna resa ger utdelning i personligutveckling.nu projektet då ska jag banne mig stanna kvar på denna sida 70 skyltarna i resten av mitt misserabla liv, för om my god vilken ångest jag hade! Ha!!
Väl framme vi hamnen var Anders typ den första jag så och jag kastad mig över honom och förbjöd honom att tvinga mig att genomgå nått liknande igen... jag gissar att han inget hellre ville än att stoppa tillbaka mig i taxin redan då ;)

Hade för övrigt inte med min nya kamera så det blev inte så mycket bilder tagna men här iaf utsikten fån hotellrummet..

Som vän av ordning kan jag meddela att havet på bilden heter Bråviken (är det korrekt?) och att ingen av oss som var där är helt övertygade om att hotellet stog på torra land då vi faktiskt bodde i hytter och shoppade i taxfreen (eller hur V?)


Intervjun

Fick föresten veta att min intervju blev publicerad i början på augusti!
Den som vill läsa kan själv leta reda på länken som finns med i inlägget där jag tidigare skrivit om det, tror att det var nån gång i våras jag skrev det och mer hjälp än så får ni inte denna gång... =)

Återuppstånden

Så där ja! Nu har jag sovit några timmar och hjärnan verkar vara i fas igen, eftersom mina minnesbilder av helgen är markant mycket klarare :)

Halsontet är kvar och jag börjar bli en riktigt snorunge :( Typiskt eftersom jag ska iväg och klippa mig imånn, hoppas att en hel natts sömn kan göra susen och att jag känner mig lite piggare imånn! Har ju faktiskt inte tid att vara krasslig :P

Skönt att vara ledig imorgon så att jag får en chans att hinna ifatt mig själv innan alla "måsten" sätter igång igen!

Hur har din helg varit?

Hemma igen! Är ni kvar?

Jag är inte den som vill överdriva och få saker att låta värre än dom är.. men detta måste nog vara by far det tuffaste jag gjort i kursväg hittills :S

Ska försöka att berätta om allt spännande jag har varit med om, men nu är jag bar så sjukt trött att jag knappt kommer ihåg vart jag har varit (det har iofs varit ett problem under hela resan då jag knappt kom ihåg till vilka ställen jag skulle åka med alla bussar och tåg, utan hade stora problem att komma på till vilka orter jag skulle lösa biljetter)!

Är iaf nyfiken på om ni är kvar eller om ni glömt mig under denna oändliga tid jag varit borta... Jag har fått äran att överta en förkylning av Anna från Västerås (tack tack! jag gillar dig också!) och nu undrar jag såklart...

Hur är det med er?!?!


Konferens anläggningen, del 2

...och sen hit =)


Konferens anläggningen

Jo just det... ifall det är nån som undrar, så det hit jag ska först!

helt klart; resfeber!

Jaha, Då återstår bara att göra sig klar för kvällen!
Tror att jag kommit ihåg att packa allt och nu återstår bara att försöka sova lite... känner redan nu att det kommer bli ett svårt uppdrag och det är kanske bäst att vara vaken ett tag till? Skulle verkligen behöva timmarna, men vad tjänar det till att lägga sig om jag ändå bara ligger och vrider och vänder på mig!

Har även kommit på att det skulle kunna bli så att jag måste klara mig utan er under hela den här tiden och det känns verkligen inte bra! Förhoppningsvis kan jag titta in nån gång, men annars får jag se fram emot lite kommentars-läsning när jag kommer hem igen (eller???)!

Hoppas att ni får en trevlig helg så 'ses' vi igen på söndag!

Resfeber?

Jag har fortfarande inte vågat mig på att ringa till Anders och tjata om tider och sånt, så idag ringde han upp mig och undrade hur stog till! Haha!
Trodde inte att han hunnit lära känna mig så väl redan ;)

Han frågade även vem jag ville bo ihop med och räknade upp namnet på tre tjejer och jag svarade att det inte spelade nån roll vem det blev för att jag aldrig har träffat någon av dom utan föreslog att han skulle para ihop mig med den som han hade velat dela hytt med :)
Han lovade iaf att om det va någon som hoppade av skulle jag få bli den som bor själv, gullig han är!

Känner mig ganska klar med packningen... har prioriterat bort ett par jeans och ett linne men är helt övertygad m att jag tagit med för mycket ändå! Det är så himla svårt! *suckar*


Ny annons!

Det fungerade ju inte så jättebra att länka till en sida på blocket, så nu fick det bli kopior :)
Här kommer iaf annons nummer 2 från samma kille som förra gången...Ursäkta den usla kvalitén, men jag har ingen aning om hur man gör sånt här :)
God morgon!

Känner mig ganska pigg nu på morgonen och är faktiskt väldigt glad att jag inte sitter i en bil på väg till Vinsingsö nu!
Låg vaken mellan 3 och 4 inatt och började fundera över kläderna jag tagit fram till kurserna och kunde konstatera att jag måste byta ut lite och lägga till några ytterligare några saker... hann även med att grubbla igenom hurvida jag tänkte fel när jag läste att jag missat datumet för att skicka iväg lite annat folk på utbildningar, måste försöka kolla det så fort som möjligt :S
Mycket bra att ligga vaken på nätterna och tänka på sånt!

Idag blir det en hel del småpyssel så att allt ska vara klart imorgon bitti när det är dags att åka, blir trött bara av att tänka på att jag ska vara på upphämtningsplatsen redan kl 7!
Men å andra sidan satt jag och pusslade ihop ledigheten jag ska ansöka om och blir den beviljad har jag några veckor framför mig då jag får göra nästan precis vad jag vill =)

Vad ska du göra idag?

Ett steg fram och två tillbaka...

Efter att "kanske-jag-nån-gång-kommer-våga"-tanken fladdrade förbi för några dagar sen har jag försökt att jobba vidare på den, men efter att ha läst det här så backade jag minst ett par, tre steg i min skaffa barn-skräck igen :(

Jag kommer bli en gammal nucka!!!


Det trodde jag faktiskt inte...

Jag trodde verkligen att hon skulle komma undan! Kan inte ens föreställa mig vilken lättnad detta måste vara för familjen, nu kan dom fokusera på det dom skulle behövt göra från början... att sörja!


klar :)

HA! jag är redan klar med handlingsplanen! har ingen aning om hur man gör en, men jag fuskade lite med att ha den från förra året som mall, en hel del saker återkommer ju faktiskt :)
Imorgon mailar jag över det till R och förhoppningsvis hinner vi gå igenom den i tfn innan vi printar ut den och lämnar till styrelsen!

Har fått min lönespec idag så nu ska jag gå och se efter hur många fel det är på lönen den här månaden!
Det där om nått är fel, eller vad som är fel har jag lagt ner för länge sen... jag delar in i upp till 3 saker att ändra = bra, 4 eller mer = "det här kommer jag få krånga med ända till nästa månad"  *suck*

För lite tid

Hjälp vad fort tiden gick på sektionen idag :S
Har inte ens hunnit titta på den där verksamhetsplaneringen som jag skulle göra! det blir kvällsjobb hemma idag med andra ord :(
Tur att jag började remma runt i garderoben redan igår på jakt efter nått som kan tänkas vara lämpligt att packa med på utbildningen!

Har förövrig besök av min elektriker som ska börja lite med att dra el till uteplatsen, jag tänkte att det skulle vara bra ifall man vill ha lite värme eller så därute... nu har jag insett att det nog snarare kommer väl till pass om jag bestämmer mig för att ha en gran ute till jul!


Change of plans

Efter Neas pik om att jag inte skulle få låna några stövlar har jag och mamma beslutat oss för att inte hämta hem henne, så elak som hon är kan hon gott sitta där på ön och lukta på sina mögliga gardiner!
Eller.. näe... om jag ska vara ärlig hade hon gärna fått komma hem (det är nämligen en hel del saker jag behöver hjälp med!!!) men så visade det sig att pappa behövde bilen till jobbet och Lillungen får alltså snällt stanna kvar på Visingsö ett tag till.

På sätt och vis är det ganska skönt eftersom jag har haft lite smått panik över hur jag ska hinna med allt och nu vet jag att jag kommer kunna packa på Onsdag om jag inte orkar göra det imånn.
Jag är nämligen extremt nojjig över den här resan (blir nästan lite yr av att bara tänka på den) så det kommer nog bli ett par listor och några 'måste bara kolla' innan jag kan ge mig iväg.

Hittils tror jag att jag har koll på det mesta, förutom hur jag ska ta mig till tåget i Norrköping och om jag kommer att vara hemma i tid så jag hinner med sista tåget till Staden.
Har tjatat lite på Anders om allt möjligt, som taxiresor och att jag vill ha en egen hytt mm så jag törs inte smsa honom riktigt än och fråga nått mer... Haha!!

Tack vare att jag inte kommer behöva åka till Visingsö har jag även tid att träffa S och 'efter semestern - innan kurs' fika lite! Det ska bli riktigt kul! Känns som att det var en evighet sen vi träffades! Det är verkligen hög tid för lite struntprat =)

Vinbärskolapaj

Nu har husmor varit i farten igen :)
Idag blev det mer än bara prat om att baka och jag skulle tro att det kommer att bli kvällsfika med ett smakprov!


Misspeppad...

Fy vad jag blev misspeppad på jobbet precis när jag skulle gå hem.. det är alltid nån som måste börja tjafsa innan jag ska gå på ledighet och sen går jag och grubblar över det här hemma :(

Tänker iaf sätta igång att baka en vinbärskolapaj nu, blir säkert på bättre humör om jag får nått annat att tänka på! :)

Hur har din dag varit?

Uscha!

Ikväll dök det upp en man och kvinna vid mitt jobb som vill ha hjälp, eftersom mannen sågat sig i händerna med en vedklyv...
Båda var alldeles chockade och jag stannade hos kvinnan när hon pratade med sos, tyckte nästan lika synd om henne som honom :( hon var alldeles skärrad och försökte att samla sig för att lämna alla uppgifter, samtidigt som hon bara ville springa tillbaka till sin man.

Han hade båda händerna inlindande med, vad som såg ut som, tyg och sen plastpåsar utanpå det och det syntes på långt håll att det var massor med blod i påsarna.
Ambulansen kom rätt fort och jag hoppas att det såg värre ut än vad det var, för annars undrar jag om dom hunnit tanka i honom nytt blod i tid...

Fy vad jag känner mig illa till mods när det händer sånt där... undrar verkligen hur det gick för honom...


Nu är det bråttom!

Det är bara fyra månader kvar till Julafton!!!!

18e hålet?

Inte visste jag att borgen stog på en golfbana...
Om jag inte va så förbaskat trött på nätterna skulle jag börja patrullera mina ägor i jakt på vad-det-nu-är-som-gör-så-här! Vad jag skulle ta mig till om jag fick syn på den har jag däremot ingen aning om :)


Fångsten

Av lyckan (och malligheten) att dömma är det här något som varit efterlängtat under sommaren!Efter att ha sagt till henne hur duktig hon är, gjordes två försök att bära bort liket från uteplatsen men båda gångerna kom hon tillbaka med den och jag undrar om hon inte var lite lyckligare för varje gång eller om hon helt enkelt bara njöt av att jävlas med mig... Blä!
Nu kan jag inte ta in katten på ett par dagar...

Söndag

Då var det morgon igen och jag kommer köra en repris på gårdagen, känns sådär lagom inspirerande med tanke på hur högt man kan placera Lördagen på humorskalan :(

Har haft lite funderingar på om jag ska ta undan trädgårdsmöblerna och ta upp dynorna på vinden.. jag är skeptisk till att det kommer bli så fint nå mer att man kan sitta där ute...

Har du börjat förbereda för hösten eller tror du att det blir det sommar igen?

Varför man inte ska vänta med att göra saker som man kan göra direkt!

Har just insett hur tokigt jag har planerat den kommande veckan!
Jag kommer inte att vara ledig nånting :S och ännu värre.. jag kommer inte få en enda sovmorgon med 'våra bästa år'-frukost!

Jobbar ända fram till på måndag, på Tisdag är det planeringsmöte samt sektionstid och dom stunder som ev blir lugna däremellan måste gå till att skriva den där verksamhetsplaneringen som jag bara skjuter på...
Har lovat att följa med och hämta hem Nea på Onsdag, vilket iofs är bra eftersom jag kommer kunna roffa åt mig stövlarna som vi har delad vårdand om och som hon haft hela sommaren *snyft*
Så på Torsdag morgon ska jag vara packad och klar för att ge mig ut på ännu en resa, denna något längre och med ett, delvis, annat syfte (=andra krav på packningen) *längtar*

Under dom här dagarna måste jag även komma fram till hur jag ska få tag på en bil i tid, tills jag ska klippa mig veckan därpå... har visst... öhmm... glömt? att jag skulle köpa en ny!!

Dagen efter?

Tea va ute och slogs igår, så idag ligger hon hemma under ett bord och tjurar.

God Morgon!

Nu är det helg igen!
Efter att jag har tittat ut genom fönstret har jag kunnat konstatera att himlen är blå och solen skiner, det finns alltså goda förhoppningar om att det kommer bli en underbart vacker Lördag.

Självklart ska jag jobba :(
Börjar om några timmar så innan dess måste jag ha fixat klart här hemma... men helst av allt vill jag bara gå och dra täcket över mig igen... Är så fruktansvärt trött på det här nu!

Vad ska du göra idag?

shake it baby!

Anna! Kan vi enas om att vi kör på detta när vi ska ut och parta? då kan vi känna lite samhörighet trots avståndet mellan oss?!

Höftrullningarna på slutet ser lite kluriga ut, men vi har ju lite tid att öva... vad säger du?

att jag aldrig lär mig...

NÄR ska jag lära mig att ta en screen dump istället för att länka???

Det är trist på riktigt att länken i förra inlägget inte finns kvar, den va såå bra!


Det kan nog vara lite synd om karlarna ibland...

Hittade den här länken när jag slö läste lite bloggar, jag är bara tvungen att sno den =)


Mord

Idag är det, om jag inte minns fel, 3 år sedan K blev mördad.

När jag öppnade tidningen och såg bilden med den gula landstings filten kände jag direkt på mig att det var han.
När jag läste artikeln där man beskrev den mördade som 'världens snällaste människa' visste jag att det var så.
Vi stog aldrig varandra riktigt nära men ändå tyckte jag så mycket om honom, det fanns något hos honom som gjorde att man bara var tvungen att älska honom och jag minns varenda tillfälle som vi sågs under dom senaste åren han levde!

Jag kommer aldrig att kunna förstå hur det kunde hända, det är bara så onödigt...

(Jag tror att alla tre som varit misstänkta för mordet har blivit dömda, en eller ett par av dom fick iaf 10 år, men skulle det vara så att dom ännu inte fått tag på den tredje killen hänger jag mer än gärna ut honom med en länk från 'efterlyst')

Snurrig

Nu har jag så myckert saker som far runt i huvet på mig att jag inte vet vart jag ska börja!
Känns inte som att jag har kontroll över allt som måste klicka och jag har bara lust att skita i allt...
Försöker att tänka att jag ska reda ut en sak i taget och att jag borde koncentrera mig på att skriva verksamhetsplanen som jag blivit ålagd att göra, men hur kul är det att sitta hemma på sin fritid och göra sånt?

Kanske ska jag ta ledigt från all planering under resten av dagen och försöka få nått vettigt gjort här hemma istället?!
Blä! varför kan inget bara få vara enkelt??

God morgon!

Idag är jag helt ledig :)
Har ingenting planerat och inte någon tid att passa, lyxigt!
Tror att jag ska sätta mig ner med min kalender idag och planera när jag ska ta ut min höst semester, sånt är kul att sitta och räkna på för att dagarna ska räcka så långt som möjligt =) Detta blir andra året (om inte tredje?) som jag tar ut några veckor på hösten och det är så härligt att ha något att se fram emot nu när det börjar bli grått och kallt!

Har du haft all din semester?

I drömmarnas värld...

Jag tror att våran äventyrs-planering gick ganska bra... hmm... Jossan ska fila vidare på en del saker och antingen går allt i lås eller så skiter sig alltihopa :)

Fortsättning följer...


Mamma Mia?

Nu i veckan när jag var på utbildning så va det många som pratade om att dom sett filmen 'Mamma Mia', endel hade sett både musikalen och filmen, alla var överens om att filmen va jättebra tom på gränsen till bättre än musikalen.

Har du sett den och i så fall, vad tyckte du?Snart kommer hon hit :)

Nu är det bara en liten stund kvar innan my gal kommer hit :)
Kom just på att jag ju tänkt plocka några äpplen från mitt äppelträd och bjuda henne på äppelpaj, men det gör inget att jag glömde det... hon bryr sig inte så mycket ändå!
Jag har iaf hunnit städa och det är ju alltid nått =)


Validering, forts.

Det blev minst sagt ett snabbt möte idag! Ganska skönt eftersom det är min lediga dag :)
Sammanställningen såg hur som helst bra ut och det är roligt att få läsa om allt man har gjort! Nästa steg kommer bli ett möte på Brunnsvik tillsammans med alla andra som också valt att gå vidare i projektet.
Allting kommer vara individ anpassat så det ska verkligen bli spännande att höra vad dom har att säga! med all denna hjälp måste det väl ändå vara möjligt att våga(?)  =)

God morgon!

Frukosten är avklarad och fast jag har en hel del att göra tänker jag prioritera att blogg surfa, samt att kolla på 'våra bästa år'.
Efter lunch ska jag till sektionen för ett uppföljningsmöte om valideringen! Ska bli spännande att se om dom lyckats knåpa till något om mina torftiga erfarenheter här i livet =)
I  vilket fall som helst är det väldigt peppande att träffa Maria och Conny och i slutändan kommer nog resultatet av det vara nog i sig!

Måste försöka komma överens med Jossan också om vilken tid hon ska komma.. vill ju inte att hon ska dyka upp här och jag inte är hemma :O
Längtar så mycket efter henne även om jag vet att hon säkert ställer till så att jag är totalt förvirrad imorgon :) Vilket iofs är ganska bra! Om någon annan ställer samma frågor som man undviker att fundera på själv blir man ju så illa tvungen att hitta på nått till svar och det är lite kämpigare att komma undan med en dålig bortförklaring då! haha!

Vad ska du göra idag?

Äventyr?

Imorgon är det tänkt att Jossan ska komma hit, så egentligen borde jag satt igång med att städa för länge sen, men jag bara njuter av att vara hemma igen och kommer mig inte för med att göra nått alls!
Troligtvis kommer jag hinna harva över det viktigaste imorgon förmiddag, men även om jag inte gör det så ska det nog gå bra ändå... hon kommer nämligen inte hit för att inspektera mina skills innom lokalvård utan vi ska faktiskt försöka oss på att smida lite planer och förhoppningsvis är det dags för lite äventyr även för min del nu =)

*hoppas*

Bilder, Åkerby
Utmaning: Fobier

AnnaPanna har skrivit ett inlägg om fobier och utmande läsarna att berätta om sina!
Jag är skiträdd för en massa saker (om det sen är fobier i dess rätta bemärkelse är jag nog inte rätt person att avgöra)

Hår: Lösa hårstrån är bland det äckligaste jag vet, även om det så bara är ett av mina egna som lossnat när jag tvättar håret. Gissa om folk undrar hur det är ställt när jag ska göra rent rullstolshjul på jobbet...

Kryp: När jag tänker efter kanske man egentligen skulle kuna säga djur, för det är ganska många djurarter som får mig att rygga tillbaka, mer eller mindre...
Ormar, sniglar, spindlar, råttor, möss, grodor, maskar och fiskar är några exempel på djur som jag inte gillar att vara i närheten av. Tanken på att det simmar runt fiskar i samma vatten som jag badar kan få mig att i panik fly upp på land.

Den här listan kan nog göras hur lång som helst men för min egen skull är det nog bäst att stoppa här!

Har du några fobier?

Tillbaka i staden!

Va fort dagarna går när man är på utbildning!
Har fått en hel massa nytt som jag måste lära mig och som jag måste sätta mig in i och det mesta skulle varit gjort för typ ett halvår sen :S

Tänker iaf läsa alla inlägg som jag missat och försöka landa lite innan jag tänker nått mer på jobb idag! men jag kommer nog inte kunna hålla mig från att börja bygga upp mitt förslag till sektionens nya informations verktyg!
(Cecil, du kanske kan vara mig lite behjälplig med feedback på det sen?)

Hur har du haft det?

check!

Väskan är (redan) färdig packad och jag är inte det minsta ororlig att jag har glömt nått! vilket säkert är ett tydligt tecken på att jag faktiskt gjort det, men det tänker jag ignonrera!
Den blev inte på långa vägar full och jag ångrar att jag lät mig påverkas av Neas hånfulla kommentar förut när jag tittade på en miniresväska.


"ska du dra runt hårfönen i den där menar du, eller?"


Den väskan hade passat alldeles ypperligt för den här typen av tvådagars tripp som jag ska iväg på den här gången!
Har tom lyckats trycka ner kamearväskan, trots att utformingen av resväskan inte alls var särskillt anpassad för det! Jag är nöjd och jäklar om det inte blir uppehåll imorgon kväll!


Nu återstår bara att samla ihop alla papper som jag behöver ha med mig och sen är det dags att sova!
Ni som har mitt mobil nummer får gärna underhålla mig via den och så är jag tillbaka här på Onsdag eftermiddag!

Ha det gott =)


Jag kan inte sluta...


packa?

Egentligen borde jag göra klart packningen tills imorgon... men jag har bara ingen lust och föresten är det ju 12 timmar kvar tills jag ska åka :P ( you see, personliguteveckling.nu ger resultat!)
Ska iaf komma ihåg att ta med mig kameran! Kursgården jag ska till ligger nämligen jättefint vid en sjö... fint väder, fina bilder?

Har iaf kommit ihåg att hämta leasing bilen (en liten bit på väg alltså) och det retar mig att jag har en bil ståendes ute på gården utan att jag får köra den! Haha!
Hoppas dock på att det är ljust och torrt när jag åker imorgon bitti så jag slipper använda helljus och torkare, eftersom jag inte har en aning om den där bilen fungerar :)

Jag är lycklig! Del 3

Har varit på massage hos grannen och det gjorde inte det minsta ont! Pärlbandet av knutor som suttit vid skulderbladet är borta =)

Jag är lycklig! Del 2

Min mobil ringde idag!

(och mer än så behövs egentligen inte för att jag ska vara glad)

Under ett och samma samtal fick jag veta att två små bebisar är på väg!

En gav mig ångest.
En gjorde att jag skrattade lite extra.
En var väldigt oväntad.
En som jag redan gissat skulle komma (fy för er att ljuga när jag kommer på er!)

En kommer bli Nellys lilla syster =)
Jag är lycklig! Del 1

Wiiiieee!!!
Jag är så glad! Så jäkla glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen, så glad att jag måste påminna mig själv att andas =) Men en sak i taget och jag börjar med det sista som hänt och som verkligen fick mig att bubbla över :P

Under hela tiden jag jobbat på den avdelningen där jag är nu, har jag tyckt att jag tvingats göra för mycket tid och det har varit en stor orsak till att jag periodvis varit väldigt stressad och kännt att jag inte hinner med.
När jag lagt fram mina argument till att min extratid borde minskas ner i takt med mina löneavdrag, har jag bemötts med ett enda motargument, ett papper med en tabell där det står att ledigheten måste vara i en följd och inte sporadisk (så som min är).
Man hävdar att den som konstruerat schemat är den som har satt upp dessa regler och att dom därför måste följas.

Igår googlade jag fram adressen till mannen bakom schemat och idag har han svarat!
"Att frånvarodagar ska ligga i följd för att reducera extradagar är inget som jag hittat på. Jag menar att det är fel."

Så.. nu går vi in i rond två!
Dom får gärna behålla tabellen, men då måste det nog till en ny motivering =)Hemma igen...

Då har jag jobbat klart för ikväll! En riktigt bra jobb-dag måste jag säga även om "skuggorna" lätt går mig på nerverna :S Jag har en ganska stor 'privat zon' (eller vad det kallas) när det gäller människor jag inte känner så väl och det är inte så lätt att släppa på det bara för att man är på jobbet... Tyvärr...

Har cykeln kvar vid jobbet eftersom det spöregnade när jag skulle hem och jag fick lift istället, så imorgon bler det en kort promenad till jobbet på morgonen och när jag kommer hem på eftermiddagen är det dags för massage igen :)
Det passar mig verkligen perfekt att ha det imorgon eftersom jag kommer vara borta från jobbet på utbildning i två dagar sen, då kanske axlarna får vila och hjärnan jobba lite istället :P

Nu ska jag kolla lite bloggar, har ju faktiskt hittat några nya favoriter dom senaste dagarna, precis som jag ville! och efter det är det dags att sova!

till alla killar som blir förvirrade i olika situationer.

När hon går ifrån dig och är arg .... Gå efter henne!

När hon stirrar på dina läppar .... Kyss henne!

När hon puttar dig eller slår dig .... Ta tag i henne och släpp henne inte!

När hon börjar svära åt dig .... Kyss henne och säg att du älskar henne!

När hon är tyst .... Fråga vad som står på!

När hon ignorerar dig .... Ge henne din uppmärksamhet!

När hon drar sig ifrån dig .... Dra henne tillbaka!

När hon ser ut som värst .... Säg att hon är vacker!

När du ser att hon börjar gråta .... Håll om henne och säg ingenting!

När du ser henne gå .... Smyg upp bakifrån och krama om henne!

När hon är rädd .... Skydda henne!

När hon lutar sitt huvud mot din axel .... Lyft upp hennes huvud och kyss henne!

När hon tar ditt favoritplagg .... Låt henne ha kvar det och sova med det en natt!

När hon retar dig .... Reta henne tillbaka och få henne att skratta!

När hon inte hör av sig på ett tag .... Försäkra dig om att allt är okej!

När hon tvivlar på dig .... Försvara dig med sanningen!

När hon säger att hon tycker om dig .... Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå!

När hon tar tag i din hand .... Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar!

När hon berättar en hemlighet .... Håll den hemlig!

När hon tittar dig i ögonen .... Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det!

När hon saknar dig .... Är hon sårad på insidan!

När du krossar hennes hjärta .... Försvinner aldrig smärtan

När hon säger att det är över .... Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!

När hon laddar upp den här texten .... Vill hon att du ska läsa den


Slut på helgen

Nu återstår bara några timmar av den här helgen för min del... idag går jag på kvälls skiftet och jag känner mig föga peppad :( Det är alltid lika tungt att börja jobba igen efter att man varit ledig, även om man vet att det går fort när man väl är där!

Vad ska du göra idag?

Ännu en bild


Bild


Tea


Promenad

Det satt långt inne men till slut tog jag mig ut på en promenad iaf!
En kort skulle det bli, men så började jag gå mot B-bro och helt plötsligt hade jag gått vilse bland mina minnen och inte förens en timme senare var jag hemma igen!
Skönt att komma ut lite, nu  kommer jag sova gott inatt :)

Vino!

Efter att ha skurat duschen, bakat, tvättat, rensat bland loppis-sakerna och lagat mat är det inte för mycket begärt att få ta ett glas vin till maten!Dessvärre med resultatet att jag somnade i soffan =)
Funderar på att ta en kvällspromenad så att jag piggnar till lite igen, för tom med mina nya vanor är det för tidigt att gå och lägga sig nu!

Vad har du för dig ikväll?


Hallongrottor

Idag har jag försökt mig på att baka hallongrottor! Skulle vilja vara lika bra på  att baka som mormor, men tröstar mig (än så länge) med att hon säger att jag kommer lära mig, om jag bara fortsätter att försöka!


God morgon!

Har egentligen ingen aning om varför jag envisas med att försöka få till en normal dygnsrytm! Har fått för mig att det kan vara bra för mig att komma upp i tid om dagarna, men kan inte låta bli att fråga mig varför... det enda jag egentligen vill är ju att krypa ner under täcket igen!
 Idag vaknade jag (stolt) 7.50 och unnande mig en sovmorgon i vetskap om att jag riskerade att sova ändå till 9 (vilket jag har som gräns och därför ställer mobilen på).
Blev därför väldigt mallig när jag vaknade 8.20 och skyndade upp för att göra frukost! Sedan dess har jag mest småpysslat lite och letat efter nån ny favorit blogg...

...Vilket inte är det lättaste! Har inte hittat nån ny på länge nu... Har du nått bra tips?

Kväll

Solen har börjat gå ner och nog känns det lite vemodigt att hösten redan är på väg...

Mormors havrekakor

Lite (väldigt lite) bakning har jag hunnit med under kvällen, orkade inte dra igång nått stort projekt utan valde att göra havrekakor, väldigt enkelt men ändå jätte gott =)


Tidsfördriv

Det har inte blivit alls så mycket husmors jobb utfört som jag trodde idag, städade högskåpet i badrummet och efter det gav jag mig på ett skåp i tvättstugan, samt min verktygslåda (som jag för övrigt är ganska mallig över) där jag hittade inte mindre än fem hammre (!), tre stora, två små varav någon med blommor på! :)
När jag skurat och sorterat klart bland verktygen gav jag mig på skruvsamlingen... lite av ett terapiarbete skulle man väl kunna säga, men ack så viktigt och meningsfullt! Haha!!

Storleksordning? Ja, men självklart!


Ram eller inte?

Jag håller på att fundera över en tavla till matsalen, men kan inte riktigt bestämma mig om jag vill ha en med ram eller om den ska vara bara på duk.

Ibland tycker jag att att tavlor på duk ser så ofärdiga ut och nästan lite billigt, kanske för att den typen av tavla just nu hänger i långa rader på ikea och var och varannan människa har likadana...

Vad tycker du är snyggast?

    

God morgon!

Det är så skönt att vara ledig!
Idag hoppas jag få en hel del gjort... bla annat lite husmors göra med städ och tvätt :) Har funderat i några dagar på om jag skulle ta och försöka mig på att baka lite!

Måste verkligen försöka sätta mig och titta lite på vad jag vill ha för bil också! Hatar att behöva låna hela tiden och nu när mor och far börjat jobba behöver dom ju ha sin själva.
Bror undrade om jag vill köpa "några" av honom, men det är nog inte så jätte aktuellt! Skulle vara proben i så fall, men det har jag inte fått förtroendet att provköra ens :)

Men först... läsa bloggar så klart =)

Ungdomsarrangemang i Örebro län?

Har varit på möte i Örebro idag och skissat lite på en budget till nästa år!
Vårt enda bekymmer just för tillfället är att det inte är någon som har speciellt bra koll på utbudet av ungdomsaktiviteter... Tänkte därför fråga om ni har lust att hjälpa mig lite!

Augustibuller blev ju inställt i år och jag gissar att det inte kommer bli omtag nästa år (eller?), så...
vet du om det planeras för någon liknande aktivitet alt. konserter etc (obs! det behöver absolut inte vara i samma skala som en festival) i Örebro län under nästa år?
Vet du inget just nu så kom gärna ihåg att tipsa mig om det dyker upp nått :)

Halsband

Har ju glömt att visa upp mitt senste fynd!
*älskar*


hipp hipp hurra!

Jag är vänsterhänt.
Jag är tom väldigt vänsterhänt och ska jag tex hålla en penna i höger hand måste jag ha en i vänster för att se hur jag ska ha fingrarna.
Jag är inte muskialisk eller bra på tennis.

Så är det kanske lite extra synd om mig?

Nä! Förutom att det inte fanns nån sax åt mig på syslöjden, att min lärare vägrade lära mig sticka, att jag får hålla i datamusen med båda händerna om jag ska rita på datorn och att jag får krångla lite med knapparna på min nya kamera, så kan jag inte säga att det faktum att jag använder vänster hand mer än höger har påverkat mig nämnvärt.

Så varför ska man fira dom vänsterhänta?

Rätt eller fel?

Rätt eller fel?

Trött

Sakta men säkert känner jag hur semester känslan försvinner... börjar känna mig så som jag gjorde innan sommaren, en blandning av rastlöshet och utmattning.
Jag är så trött att jag skulle kunna somna ståendes, så för att hålla mig vaken jag går runt här i borgen och öppnar skåp, lådor och dörrar för att se om jag hittar nått som jag kan börja rota runt med... och det gör jag ju (så klart)... det finns massor att göra! men jag kan helt enkelt inte komma mig för att sätta igång. Men om en liten stund så... kanske ;)


Jefla skit!

Min kursledare från Kongress utbildningen har skickat hem en tidning där det fanns ett repotage om utbildningen... gissa vem som kommit med på bild :(

Ser du vad jag ser?

Eftersom jag är så fruktansvärt sportintresserad så har jag ju självklart full koll på att Emma Johansson tagit en medalj i OS.
Fick se den här bilden på henne i gårdagens aftonblad... men för mig finns nått betydligt mer bekant på bilden än "Silver-Emma"!
Ser du vad jag menar?


Tea time!

Somnade tidigt igår också så i morse vaknade jag 20 över 8!
Bestämde mig för att jag säkert bara skulle bli tröttare av att somna om så här sitter jag nu...

Har gjort iordning frukost och har öppnat en ny påse med te, denna gången är det grönt te med smak av päron och grape, det lät gott, men nu när jag smakat kom jag på att jag ju inte gillar grönt te! Det är så blaskigt :(

Idag är jag ledig från hemmet för att kunna jobba på sektionen och när jag kommer hem därifrån ska jag in till grannen och få massage!
Är mycket bättre nu och jag är inte ens öm vid skulderbladet längre, så jag har goda förhoppningar om att det kommer bli bra igen!
Jag tror att det är en ängel som bor i huset jämte mitt :)


Bananfluge jakt...

Vad ska man ha i en bananfluge fälla???

Kryddskåpet
Drick hylla

Igår hade jag ju storstädning i alla mina förråd och resultatet i matkällaren blev ett helt tomt hyllplan :O
Jag har inte något jättestort behov att att bunkra upp en årsförbrukning potatis eller dyl och då kändes det där med matkällare föga aktuellt. 
Men eftersom jag tycker att (stark)drick flaskor är fruktansvärt fult att ha i vitrinskåpet, där dom fram tills nu har huserat, bestämde jag mig för att det helt enkelt fick bli en drick källare (läs: hylla) istället.


Irriterad

När jag kom hem från jobbet idag låg det ännu ett paket med hörlurar i postlådan, detta är det tredje i ordningen och självklart passade inte dom här heller!
Faktum är att jag är ganska säker på att det är samma modell som dom jag beställde från första början... reklamerar jag dom här kommer jag säkert att få hem modell nummer två igen :S

Måste sätta mig och skriva ett aningens mindre snällt brev än det jag gjorde förra gången och nu får jag nog stryka under "pengarna tillbaka!!!"


Till Salu: Teracotta pelar-/teljus hållareTeracotta pelar-/teljushållare, från PartyLite 50 kr (+ev frakt)
Hållaren är vädertålig och kan anvädas utomhus, men bör ej utsättas för regn/frost/snö.
Till hållaren medföljer ett teljusträd med plats för tre ljus.


Trött

Vad trött jag blir så fort jag sätter mig!
Skulle kunna rensa på ännu fler ställen här i borgen, bara för att hålla mig pigg, men jag orkar bara inte... Jag blir matt bara av att se på allt bröte som ligger precis överallt!

Well well... måst hitta på nått att pyssla med, ska ju upp tidigt imorgon så att lägga sig och vila vid den här tiden är ju inte att tänka på!

Vad pysslar du med ikväll?

Underbara aftonbladet!

Aftonbladets rubriker upphör aldrig att förvåna...

"De begraver sina döda - Många gråter"  

Är det ovanligt på nått vis?

PartyLite

Då jag inte har nått bättre för mig idag har jag gett mig in 'källaren'. Det är ett utrymme som varit toalt förbjudet område för utomstående, då den i det närmaste kunnat klassas som  katastrofområde.
Den mesta tiden har gått åt till att bära saker till och från olika ställen, bla beslutade jag mig för att samla alla ( oj, vilket önsketänkande) PartyLite saker på ett ställe (istället för tre, som jag haft innan) och ha dom prydligt uppställda i hyllor.
Det gick jättebra, förutom att det återstår ungefär 1/3 som inte får plats! Mao, jag behöver mer hyllor ;)


Bättre än flyttgröt


Loppispengar


God morgon

Skönt att vakna utvilad och pigg, till skillnad mot igår när klockan ringde halv sju!

Idag har jag inte planerat för några större aktiviteter... ska räkna ihop mina loppis pengar och måste kanske städa lite, det bli stökigt när man har folk på besök :) Annars ska jag nog mest ta det lugnt och ladda inför morgondagens jobb.
Dagarna börjar rulla på nu igen och återigen hinner jag knappt med!!! Känns som att sommaren är förbi, alldeles för tidigt om du frågar mig, men det var någon sa att det skulle kunna bli fint väder imorgon igen, hoppas det! Det är alldeles för tidigt för höst jue!

Vad ska du göra idag?

Lång dag

Hjälp vad trött jag är!
Gick upp redan halv sju för att åka iväg till loppisen där man möttes av en flock hyenor som anföll totalt hämningslöst :S
På 3 minuter hade jag sålt för 150 kr! Helt galet... :)

Nu på kvällen har delar av släkten varit på besök.
Dom har gått husesyn och förbjudit mig att måla tegelväggen i gillestugan (vi får väl se hur det blir med den saken...) men även fått den stora äran att hälsa på lilla Tea!
Speciellt glada för det blev nog (förutom jag) mormor och morfar som inte sett henne på flera år! min modiga lilla fegis :)

Det enda tråkiga med den här dagen var att jag stötte ihop med någon som jag hoppats kunna undvika för resten av livet.
Ett möte som jag funderat mycket över och varit rädd för hur det skulle påverka mig.
I mina mörkaste stunder har jag föreställt mig att jag i rent ursinne klöser ögonen ur vedebörande.
Den enda människan jag faktiskt hatar och som jag känner avsky inför bara av att tänka på.
Jag såg att du kände igen mig och det kan inte undgått dig att jag blivit en kopia och fast jag vet att du är en känslokall amöba så hoppas jag att det fick dig att känna smärta.

Men men... Nu är det iaf hög tid för mig att sova! Det ska verkligen bli skönt att vila fötterna lite...

Provbilder
Många knappar är det

Nu har jag fått kameran :)
Det är ju tydligen en *liten och smidig' modell, men det är inget som hindrar att den är totalt översållad med knappar :S Dom flesta har en liten bild vid sidan om och sen står det plus och minus.
Jag har ingen aning, Bror har ingen aning,
och precis när jag insåg att jag skulle bli tvungen att läsa instruktionsboken informerar han mig om att den inte var med!!!

Hur som helst kan jag (dom gånger jag kommer kommer ihåg att ta bort linskyddet) både ta bilder, radera dom samt föra över dom till datorn!

Jag tror att jag kan komma att behöva hjälp!


Wiee!

Bror ringde nyss och sa att han kommer hit med kameran direkt efter att jag kommit tillbaka från massagen!
Jag som inte trodde jag skulle få den förens imånn =)

Hoppas att det inte är alltför krångligt att lära sig den! jag har verkligen inte ro att sitta och läsa nån instruktionbok.

Spöregn

Det är verkligen ingen överdrift att säga att regnet öser ner idag :(
Mamma sa att vi skulle få minst 50mm här idag... Inte så jättekul kan man ju tycka!

Idag ska jag iaf städa här hemma, imorgon ska det nämligen ätas middag här efter att morfar, mamma, moster och hennes 'man' varit på Operan!
Jag är jättenervös, eftersom moster aldrig har varit hemma hos mig sen jag flyttade hemifrån och nu känns det lite som att jag ska visa vem jag är, inte bara vem jag är som en del i en familj.
Tyvärr råkar det ju vara så att jag inte alls är 70-tal, vilket mitt hus till 70% består av :S

Jag har även tid för massage idag (det blev ju inget igår) och det behövs verkligen!
När jag va där häromdagen sa hade jag onda pickar innuti ena axeln, men dom gick inte att få bort helt... efter att jag jobbat två skift är hela axeln ond och ett område ömmar när man klämmer på det (vilket jag ju inte kan låta bli att göra för att jag måste kolla om det blir nån skillnad minut för minut).
Blir det inte bättre av massagen måste jag nog sjukskriva mig och ta mig till en sjukgymnast, vilket retar mig eftersom jag inte har så många skift på jobbet.

Vill inte vara sjukskriven så jag missar kurserna och jobbet på sektionen, det klarar jag ju av och eftersom jag är borta så mycket för det vill jag gärna jobba dom skift som blir kvar!
Men men, det är ett (ev) senare bekymmer! :)

Vad ska du göra idag?

Kan inte låta bli...

...att visa vad Anna skriver!

"Allicen är en tjej jag verkligen gillar. Hon är rolig och skriver jättebra. Vi känner inte varandra sådär superbra, men ändå när vi träffas så blir jag sådär glad! Hon är kul att partaja med, därför kallar jag henne partytjejen!"

Lite ego inlägg sådär...  ;)


Vad är detta?

Hittills är jag den enda som inte listat vad detta var...Vet du???

Duk

Har varit hem till mamma och pappa en sväng idag och fick en duk som kommer från farmor, kul att ha någonting kvar från henne, speciellt som man vet att det är hon som har gjort den!


Vem har dragit hit all skit?

*Pust*
Ända sen jag kom hem från jobbet (Massagen blev framflyttad = INTE bra!) har jag bökat runt i lådorna och påsarna med överblivet junk från vinden.
Det är helt sjukt vad grejjer det fanns där!!! (verkligen, på riktigt sjuuukt!) Hur har allt det kommit in i mitt hem?
Har nu fyra ikea-påsar färdigpackade i hallen fulla med saker (och då har jag inte börjat packa PartyLite ännu) som jag ska ha med på lördag... har egentligen bara ett lite bekymmer och det är att jag inte har någon bil! Ops :)

Ska bearbeta Fader vår och se om vi kan komma fram till nån bra deal, Bror har visserligen en bil stående hos dom som han skulle kunna använda sig lite av, men just nu på lördag ska mormor hit och hälsar på och jag vet inte om det är så bra att packa in henne i en sån här...Hmm... hur många ikea påsar kan man tänkas kunna knöka in i den?

jobbat

Uh! Att det är så drygt att arbeta! Who knew? Jag vet en som kommer ha ont (läs: träningsvärk) i benen imånn!! :S
Började iaf med att gapskratta mig igenom en duschning, kunde bara inte låta bli när en kamp om duschslangen utbröt... omg om jag bara kunde beskriva det för er!!!

Men det är ju faktiskt inte bara deppigt att börja jobba igen, det finns endel bra saker med det också... att äntligen få göra en kopp te med tepåsarna jag har tagit till jobbet och som jag längtat efter hela semestern tex, varför tog jag dom bästa dit för??
Nått annat positivt är ju att det är mindre än ett år kvar tills man går på semester igen! och på det lilla året ska man hinna klämma in en liten bonusledighet, marken, jul, nyår, födelsedagar, påsk, pingst, midsommar och lite städning mm... hur sjutton ska man hinna?!!

Imorgon är det dags för massage igen efter jobbet... nu kan jag bara vrida huvet åt ena hållet utan att det gör ont igen och värken i svanken kom som på beställning efter två timmar på jobbet!
Men först ska jag läsa lite och sova några timmar!

Vad har du gjort idag?

Tillbaka till jobbet

Ikväll ska jag jobba mitt första kvällspass efter semestern, det är lite tråkigt att tänka på att dom lediga dagarna har passerat men å andra sidan är det inte många hela arbetsveckor jag har framför mig!
Är dock lite orolig över snabbytet som jag har till imorgon, har alltid svårt att sova när jag jobbat kväll och det blir nog inte bättre av att tänka på hur tidigt jag måste gå upp, för första gången på jag vet inte hur länge :S

Håller tummarna för att jobbet ska flyta på utan en massa bök och tjafs, orkar inte kasta mig tillbaka in i allt det riktigt ännu...

Vad ska du göra idag?

Ny kamera?

Fick en trevlig överaskning för en stund sedan då Bror ringde och surrade en stund! Ovanligt nog var han väldigt pratsam och jag tror nästan att vi slog nått slags rekord i att prata länge... säkert 5-10 minuter!!!
Hur som helst så berättade han att Fader vår sagt till honom att jag är sugen på att köpa en systemkamera som komplement till min lilla och helt lägligt så tyckte Bror att hans var för liten och undrade därför om jag vill köpa hans så att han kunde köpa en ny...

Jag vill verkligen ha en ny kamera men har inte haft ork att ge mig in i den djungeln, men när han upplyste mig om att det varen Nikon D40 var affären redan så gott som klar.
Ska få titta på den nu till helgen men jag poängterade ett flertal gånger att han skulle ta med alla saker till den :)
Hoppas loppisen går bra =)


Loppis

På lördag är det dags för loppisen, jag håller på att finkamma varenda liten vrå här i borgen på jakt efter saker som jag inte behöver.
Det går rätt bra... (nåja, nu ljög jag lite... jag skulle kunna göra mig av med mer) utan att ens ha varit upp på vinden (där jag ställer allt jag inte behöver) har jag fått ihop massor! Tänker, förutom allt crap, ta med mig lite grejjer från PartyLite också.. kanske inte rätt ställe att ha med dom sakerna till men va sjutton, jag är ju van att släpa fram och tillbaka med dom grejjerna :)

Brukar du köpa saker på loppis?

Ungdomsforum är bekräftat!

Innan jag gav mig iväg till sektionen idag hann jag kolla igenom posten och idag kom det en bekräftelse på den tredje av mina fyra kurser :)
Denna är i Stockholm och i år är det, om jag läste rätt, över 180 deltagare anmälda! Jag kände faktiskt igen en hel del namn, bla några älsklingar från kongressen i våras!

Nu återstår bara att se om jag kommer kunna åka på den fjärde, som för övrigt är en kryssning med folk från både Örebro och Värmland.
Problemet som kan bli, är att vi åker en fredag och just den torsdag-fredag är jag på en annan utbildning... men om den första utbildningen slutar i tid så att jag hinner till Stockholm inna båten lägger ut så kommer jag troligtvis med! Bäst att inte hoppas på för mycket, men det skulle sannerligen vara roligt om det funkade =)

*håller tummarna*

Stackars "liten"

Nä men vet nån vad! inte ska väl gossen behöva lida.. han har väl inte gjort nått ont! eller?


Nu börjar det igen

Jaha... då va det över för den här gången :(
Idag börjar jag jobba lite smått och med smått menar jag att jag ska sitta på sektionen i tre timmar.
Det känns som en lagom start för att sen utöka med ett kvällspass på hemmet imånn.

På något vis känns det ganska ok.
Det blev ju inget av med det som jag såg fram mest emot med semestern och nu känner jag mig bara förvirrad, då kan det vara skönt att ha något som man inte behöver styra över själv.
Föresten har jag ju bara haft ledigt i tre veckor och tänker mig att jag ska kunna ta lite mer ledigt till hösten om jag känner för det.

Å andra sidan är det en spännande höst jag har framför mig... jag har fyra kurser inplanerade varav två är bekräftade!
Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag beger mig mot duschen...

Har du fortfarande semster?

I regnet kan ingen se mig gråta...


Massage

Mmm... om jag jämför med hur jag kände mig i morse så är jag en riktig gummi-människa nu!
Visste ni att det går att vrida på huvudet? både åt höger och åt vänster och det gör nästan inte ens ont!  Redan innan timmen gått hade jag bokat in en ny tid till på torsdag =)


Trist

Det är en seg dag... vädret är grått och jag känner mig så fruktansvärt ynklig och sårbar idag.
Snart är det hur som helst dags att åka iväg för att se om jag kan få tag på det där brevet som jag tydligen fått och efter det ska jag in till grannen och få massage.
Det ska bli underbart! Om det bara fanns nått sätt att ge själen lite omtanke också...

Det är konstigt att det finns så mycket saknad i mitt liv just nu och jag vet inte om det är en styrka eller bara ett bevis på min dumhet att jag inte ger upp...

Jag saknar dig...

När jag tänker idag, igår och i förrgår är det inte dom tre dagar som just passerar som spelas upp i huvudet på mig.
Jag ser tre helt andra dagar, kanske dom dagar jag minns klarast av alla... dom dagar som nu efteråt gör mest ont och som innehåller det som jag för alltid kommer att ånga att jag aldrig gjorde.

Fram till nu finns det tre avsked som jag alltid kommer minnas, det första för att jag inte visste om jag ville att vi skulle ses igen, det sista för att jag kände i kroppen att jag ville att det skulle vara början och inte, som det nu visat sig... ett avslut.
Men så finns det ett till däremellan...
Ett avsked som jag inte visste att det var det sista, även om rädslan för att det var det fanns där hela tiden.

...och jag ångrar mig.. vad jag helst ville när jag gick ifrån dig den där dagen vara att kasta mig över dig och hålla om dig för alltid.
Men det fanns en hemlighet att bevara och jag var rädd att avslöja den genom att bryta ihop.
Det hände igår... det som hände idag var att telefonen ringde, ungefär vid den här tiden, och jag det enda jag hörde var...

'hon finns inte mer'


fortfarande nyfiken

Det visade sig att mitt hemliga paket inte alls fanns på posten, utan istället måste jag ta mig till kassaservice.
Det irriterar mig något, dels för att det gör att jag måste leva ytterligare nån dag med denna nyfikenhet och dels  eftersom jag inte vet hur det går till på det där stället... det enda jag vet är att det är som en enda stor julkalender och att det gäller att tajma in rätt lucka på rätt dag och tid, vilket är i det närmaste en omöjlighet!

Som en liten tröst har jag iaf varit in till grannen och bestämt tid för massage imånn! (med största sannolikhet sammanfaller den med öppet tiden för den luckan som jag ska till) Blir inte min rygg bättre snart är det nog dags att börja se sig om efter reservdelar...

Planlöst

Idag har jag ingen som helst aning om vad jag ska ta mig för... men för att komma igång med något så ska jag iaf duscha och ta mig upp till stan för att se om posten råkar ha lite öppet så jag kan skicka tillbaka dom senate i raden av icke passande mobilhörlurar samt se efter vad det är för mystiskt brev/paket som dom fått skickat till mig med "otillräckligt" porto!
Enligt pappret jag fick hem skulle det behövt vara frankerat med 11kr (märkligt nog lika mycket som lurarna kostar att skicka... hmm...) men det satt bara 5.50 på vilket innebär att jag, om jag vill ha paketet, snällt får betala dom återstående 5.50 PLUS en administrativ avgift på 10kr... vilket jag ju, nyfiken som jag är, självklart gör! :)

Vad ska du göra idag?

På riktigt?

Kan detta verkligen vara sant?Just nu håller jag på att ta mig igenom dom jobbigaste dagarna på året, så jag grinar oavsett om det är verkligt eller inte! :)

wedding dance

Jag kan verkligen inte bestämma vilken jag tycker bäst om!

Halsband

Det är riktigt ruskväder idag så jag håller mig inne, har tänt massor med ljus och går runt och myser!
Som jag skrev tidigare så funderade jag på att göra smycken idag... har haft pärlorna hemma jättelänge men det har liksom inte blivit av att jag gjort nått med dom...

...förens idag!  resultatet blev detta...


Is it time for me to give up?


Innedag

Tidig morgon och dåligt väder... inget kul!
Ska ta en dusch nu innan jag börjar pyssla lite här hemma, kanske blir av att börja på nått smycke som jag tänkt att jag skulle göra, men som aldrig blir av...

Vad ska du göra idag?

Dagens fynd!

Under delar av dagen har jag ägnat mig åt lite shopping.
Stillsam sådan hade jag tänkt men ack så fel jag hade! Inne i en av butikerna såg jag en mamma strosa omkring med sina två små söta barn och varken mamman eller ungarna gapade och skrek, en utopi tänkte jag och beslöt mig för att jag skulle våga passera dom utan att gå en hyllrad bort.
Jag tittade mitt snällaste på mamman med sina barn och satte sikte på en hylla lite längre bort, när...

...ungj****n slår mig!
Vad säger man.. It's a sign!!! och jag tröst shoppade =)

Självklart blev det saker till altanen! vad annars :)
En lykta med lågkvalitet ljus (ja! jag skäms, men nångång får man synda) och duktyngder i gjutjärn!


Tovigt

Det blev en lite utflykt till hyttan idag, men först ett lunch stopp i Bredsjö där vi även va in på ost cafét och tittade, jag varken fikade eller köpte ost utan istället spanade jag på alla tovade saker som fanns utställda där!Förutom att fika skulle man kunna se något så märkligt som en gris-utställning... någon sån har jag aldrig sett förut så jag var tvungen att gå och titta......och detta är vad jag hittade...Lantis som man är så tycker man ju att man har lite koll på djur och natur, men om det här är en gris då vette sjutton om jag inte ska gå till bokhandeln och köpa mig en pekbok på måndag!

Alice Meynell


När alla vännerna gått hem...

Nu har alla gäster gett sig av och lugnet har lagt sig över borgen.
Det började såklart att störtregna lagom tills det var dags att äta, så altan invigningen skedde inne i praktgemaket (som jag kvällen till ära valt att kalla matsalen) istället.. det gick iofs minst lika bra och nu kommer jag stupa i säng, av trötthet of course!

Märkligt nog har jag inget arbete som ligger och väntar på att bli gjort i brådrasket så imorgon blir det antingen sol och bad vid stugan, om det är väder för det, eller en mini utflykt till Hyttan men lunch och glass, det återstår att se :)

Hur har din dag varit?


RSS 2.0