Äventyrsresa

För ett par dagar sedan bokade jag in en ytterst stillsam utflykt med en god vän.

Efter en kort bilfärd hände detta


Det var lite oflyt kan man säga. Men en bra sak var att jag fick tillfälle att lära mig att min föreställning om att det sker en mindre explosion när däcket går sönder, bara är sånt som händer på film.

Eftersom ingen domkraft fanns att finna ringdes backup in och när den infann sig uppenbarades, som genom ett trollslag, ett hemligt fack där det helt sonika låg just en domkraft!

Byte af däck genomfördes och efter lite grubblerier bestämdes att även det andra däcket var i lika dåligt skick varför reservdäcket från backup-bilen och kom till nytta.

Därefter kunde färden fortsätta och dagen ägnades åt bokshopping och fika i det fria!


Jag köpte en pocketbok för fem kronor och är mycket nöjd med min investering. Om nu bara solen vill hålla sig framme så att jag kan ligga ute och läsa (läs: sova) hela dagarna! Det blir liksom lite mer ok än när man ligger inne och sover bort en hel dag...

Borggårdens finest

Funderar på om jag borde bli en äkta trädgårdsmänniska. En sån där som håller blommor likt fågelungar i händerna och obarmhärtigt mosar ohyra med nyporna.

Jag har nämligen märkt vid flertalet tillfällen nu att jag kommer in från trädgården och konstaterar att min hjärna varit helt bortkopplad från funderingar och tankar som annars mal runt, runt. Så befriande på något sätt!

Det enda som egentligen hindrar mig är att jag varken har ork eller tålamod att rensa och gräva några längre stunder så jag skulle nog inte vinna några större framgångar.

Det bästa med Borggården är dock mina helt underbara pioner! dom stora, cerisa blommorna doftar ljuvligt och jag behöver inte ens lägga två fingrar i kors för att dom troget ska blomma!


Vad som är desto tråkigare är att det alltid kryllar av myror på dem. Därför är dom svåra att ha inne och alternativet blir då balkongen där jag får chans att njuta av dem! 

Konstiga saker som hemtjänstpersonal gör - del två

Packa upp alla toalettpappersrullarna ur deras förpackning och lägga dem 

1. I sovrummet 
2. på morfars piano 


Manlige Allicen och ringfrossa

Träffade min underbara fd. kollega Julia på lunchen idag. En av anledningarna var att jag skulle få en ring som jag vunnit när hon hade en tävling i sin webbshop, www.rhubarbforest.com.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i hennes shop, om inte annat så för att beundra alla vackra foton! Lika vackra som Julia är själv, både till utseende och personlighet <3


Man fick själv ange vilken ring från serien "made of stars" med temat rymden, som man ville ha om man vann. Efter lång tids övervägande valde jag denna och den var om möjligt ännu finare i verkligheten än på hemsidan!

Under lunchen pratade vi om ditten och datten och plötsligt utbrast Julia att jag blev mer och mer lik en speciell person för varje gång vi sågs... Jag har som ni vet blivit jämförd med såväl Mona Sahlin som Annie Lööf men denna person var verkligen en surprise. Nämligen hennes bror!  Bad att få se en bild och det var helt klart ett stiligt exemplar av hane så jag får väl ta det som en komplimang?!

Förutom att prata en massa strunt fick jag även titta på en massa andra smycken som hon gjort, eftersom jag förvarnat om att jag ville unna mig nått extra.


Hon tillverkar alla smycken själv och om jag hade svårt att bestämma mig när jag tittade på hemsidan så blev det ännu svårare när hon dessutom visade upp saker hon inte hunnit lägga upp i shoppen.


Efter lite funderande bestämde jag mig för att köpa två ringar. Den på bilderna ovan med en glaskupa och en liten fjäril i miniatyr. Samt en lite mindre ring med siluetten av två fåglar.


Jag hade lätt kunnat köpa ett par, tre till som jag blev helt förälskad i men det här får räcka med lyx för ett tag...


Premiärernas dag

Den här förmiddagen blev det verkligen inget av med alls... min energi räcker liksom inte till att få igång mig när vädret bara är grått och kallt.

Tack och lov hade jag en tid att passa på eftermiddagen så jag fick ta mig i kragen efter lunch. Fick en komplimang av en som sa att jag var fin idag, det kändes lite extra varmt i hjärtat eftersom jag själv känner mig som en slashas för det mesta, med platt hår och avsaknad av lugg...

Senare på kvällen gick jag hem till föräldrarna för promenad med mamma. Längs vägen fanns massor av lupiner och trots att dom anses som ogräs i många avseenden så är det i alla fall ett ogräs som både är vackert att titta på och som doftar underbart!Efter promenaden blev jag bjuden på sillmiddag! jag gjorde ju ingen mat till midsommar så detta var på sätt och vis en efterlängtad premiär.


Som om det inte var nog så bjöds det efter maten på ytterligare en premiär, i form av "Sommar med Ernst". Redan i första programmet fick vi se kryddträdgården som jag fotade när jag var där och tjuvkikade förra helgen.


På ena bilden är det Ernest himself som sitter och känner in trädgården och på den andra är det Fader vår. Ni ser säker vem som är vem..

Därefter blev det hög tid för mig att gå hem. Det var långt ifrån en angenäm upplevelse!

Nu ligger jag med ett lager täcke och ett lager Tea över mig och ska avsluta dagen med lite läsning innan jag ska göra det jag gör allra bäst.

God natt!

Hög tid - Sommartid

Idag har Fader vår varit här och hjälpt mig byta till sommardäck på Pecoral. Det kan tyckas vara i senaste laget men ärligt talat, är det nån som faktiskt sett av den där sommaren?

Efteråt bjöds det på sedvanligt kaffi och jag hade med nöd och näppe hunnit slänga ihop en kladdkaka på tiden mellan hans telefonsamtal och dörrklockans signal. Far fick välja vart fikat skulle inmundigas och han valde cafégruppen på framsidan eftersom han aldrig suttit där.

Ända sedan jag flyttade in i Borgen (första gången) har jag drömt om att plantera en häck på framsidan, men eftersom jag hela tiden trott att det skulle innebära hyra av en liten grävmaskin är det är ingen kostnad som prioriterats. 

Nu har jag ju dock handgrävt halva tomtgränsen så kanske borde jag kolla upp priserna på plantorna jag vill ha och planera in det lagom till lämplig årstid...

Hur som helst, i år kom jag i alla fall på att jag kunde ha ett par extra krukor på trappen för att få in nått mer blommande på framsidan


Avskyr att växter både är dyra och svåra att hålla vid liv, annars hade jag inte tvekat att gå all in :(

Kvällen snålar lite på värmen utomhus så därför sitter jag inne och kurar. Jag har många värdinnor och kunder från PartyLite som vill avvakta med bokningar till hösten "för att man inte eldar så mycket ljus nu".

Jag förstår verkligen inte vad dom menar ;-)
Slöaste dagen

Har spenderat större delen av dagen i lilla loungegruppen på balkongen med en bok som jag avslutat.

Gjorde dock några utryckningar på olika håll när  jag började känna tidiga tecken på liggsår och bland annat gjorde jag iordning en rättförs lunch som jag inmundigade ute.

Tea tycker dock att det är helt värdelöst med barbordet balkongen - hur ska man då kunna tigga mat på ett framgångsrikt sätt?


Rödluvan och fina vännen

Det har varit en härlig sommardag här i Staden och jag har ägnat mycket tid och energi åt att lata mig på balkongen med en bok.

Lagom till kvällen ringde det på dörren och jag möttes av en flaska bubblande rosévin! Bakom flaskan fanns fantastiska Cicci och tillsammans (Cicci, vinet och jag) firade vi in semester/sommarlov riktiga tag.

Kvällen avslutades med det sistaste av Revenge-avsnitt och med det kan jag inte annat än sammanfatta detta som en mycket bra dag.

Hoppas på fler sånna!

Evighetsgöra

Kravlade runt på grusplanen i ett par timmar idag för att rensa bort ogräs. För att inte tröttna ur alldeles har jag gjort upp en plan om att rensa och fylla en hink med ogräs dom dagar som vädret inbjuder. Det är dessutom ungefär vad mina knän pallar med...


Det finns lite smått kvar på uppfarten men annars är det bara precis framför garaget och gången mellan huset och garaget kvar.

Innan det är dags att börja om. Typ.

Dagens utflykt

Kunde inte riktigt komma på någon anledning att kliva ur sängen idag så när telefonen ringde strax efter 13 hade jag bara varit upp en kort stund för att äta frukost.

Beslutet att ta sig ur sängen och åka på utflykt var därför inte svårt och dagen bjöd på både vilt växande orkidéer och en förhandstitt vid inspelningsplatsen för "Sommar med Ernst"


Känns som lite svårt att bevara men inte skulle jag tacka nej till en sådan här vacker ruin på Borggården!


Ute på betesmarken intill fick jag syn på denna lilla raring.


Midsommarblomstren stod i full blom och när solen skiner på det blålila havet är det verkligen vackert!


Men inte nog med det, på ett ställe fanns även en vit midsommarblomster. Vet inte om jag någonsin sett det förut...

Och så orkidéerna såklart! vilken känsla att strosa omkring i denna vackra miljö med dessa underverk runt omkring sig.På den här bilden av ruinen ser man spåren av Ernsts framfart. Ett staket av plexiglas skymtar precis bakom bordet. ^^


En kryddträdgård fanns i ordninggjord och nu väntar jag på att få se ett avsnitt där Ernst himself sitter och myser i den där stolen.


Vid huset var redan mycket klart. Bland annat verandan är nybyggd och alla fönster var utbytta.


Men trots allt är nog detta favoritbilden från idag. Bara det faktum att en blå himmel kan skådas känns som lite av ett mirakel!

Midsommar - the long story

De senaste veckorna har något hänt och jag känner mig annorlunda. Gladare, friare och med större framtidstro. Det är en skön känsla av fler än en anledning och denna midsommarafton är en av dem.Jag bestämde mig för en tid sedan för att inte tränga mig på folk i år, genom att tjata på mina vänner om firandet ikväll. Det verkar dessutom som att mina vänner och bekanta lärt sig av tidigare misstag för i år är det i n g e n som frågat hur jag ska spendera midsommar. Summan av det hela är alltså att jag kommer vara hemma, i vanlig ordning men med skillnaden att det för första gången (ever?) inte gör mig något.

Vill andra inte umgås med mig vill jag heller inte umgås med dem. Så måste jag tänka...


Några som dock väljer att dras med mig ständigt och jämt är mina föräldrar och under eftermiddagen träffades vi en stund för att fika ute i sommarstugan.


Ingen tårta men väl sverigekaka, jordgubbar och grädde vilket räcker gott och väl för mig!


Jag har funderat mycket på vad jag skulle göra iordning till middag. För någon slags plan ville jag ändå ha och efter många turer bestämde jag mig för pizza. 


Till den korkade jag upp en flaska rött vin (alkoholfritt såklart, jag är fortfarande bestämd när det gäller att inte dricka alkohol ensam).


Kvar på menyn står glass och Borgahallon samt chips till nattvickningen men just nu känns det som överkurs de luxe. Kanske kan ta det till frukost istället =)

På en torsdag!

Igår hade vi sommaravslutning med Partylite-gänget och det bjöds både på tvårätters middag och härliga skratt.

Tha Boss är verkligen helt otrolig när det kommer till att få saker gjorda. Hon lagar mat, bakar bröd och gör sin egen glass samtidigt som hon roddar både företag och ett antal generationer, både gamla och unga, av familjen. 

Om jag så bara hade 10% av hennes produktivitet skulle jag framstå som rena duracellkaninen.


Minns inte när jag slutade skratta. Sådär högt och otvunget att det sätter fart på endorfinerna men igår gjorde jag plötsligt det igen. Och det kändes så befriande och faktiskt lovande inför framtiden.

Jag vet inte vart jag vill, men jag vet att jag måste ta mig dit.

Sent ska syndaren vakna

Jag har i många år haft en gammal symaskin ståendes men aldrig kunnat använda den eftersom den bara trilskats.
 
Har vid några tillfällen gjort ett par halvhjärtade försök att hitta någon som kunnat hjälpa mig men det har inte lyckats och åren har gått. Så till slut bestämde jag mig för att lämna in den vid första bästa tillfälle som jag såg att symaskinsreparatören skulle komma till Staden.
 
Det gjorde han för nån vecka sedan och en bunt hundralappar fattigare kunde jag få hem en fungerande maskin.
 
 
Idag ställdes vi båda inför eldprovet då en gardinkappa skulle fixas till för att passa i köksfönstret. Det hade från början varit en lång kappa som någon delat på mitten och nu blev det upp till mig att sy i ihop delarna igen.
 
 
Sömmarna uppe vid kanalen tål absolut inte att synas, hahaha! jag vet inte alls hur man gör men jag improviserade lite och är på det hela taget nöjd. Funderar dock på om den är i kortaste laget?
 
 
Tyget kommer från någon av mormors gömmor och jag bara älskar grejen med att det är ett tryckt broderi. Väldigt kitschigt och helt min stil!
 
 
Med denna bragd i bagaget kan ju nu också ta fram den proppfulla påsen jag har med kläder och annat som är i behov av lagning eller justering.
 
Håll tummarna för att det flyter på även i fortsättningen :-D

Denna dagen - ett liv

Blev väckt i ottan av en person som skulle hämta en grej som jag sålt. Efteråt satte jag mig på framsidan med en bok och käkade frukost.

Plötsligt kom en ovanligt närgången humla och satte sig på mig. Så här påkvällskvisten har tanken slagit mig att det kanske fanns lite symbolik i det men mest troligt är att så icke är fallet.


Hur som helst, den satte sig hos mig och det var typ det mest spektakulära som hände idag. lite YOLO sådär...Åt helvetet med den helande kraften

Att skapa och vara kreativ får människor att växa. Det finns nått grundläggande och symboliskt med att utveckla och förädla.

Men det är banne mig ännu mer tillfredsställande att demolera!


Jag har tusen projekt som behöver påbörjas och/eller färdigställas och jag har alltid varit av åsikten att man gör klart en sak i taget.

Nu känns det som att jag har tappat greppet totalt. Hallen är inte klar. Plattläggningen vid odlingslådorna är inte klar. Grävningen vid tomtgränsen är inte klar. Ogräsrensningen på uppfarten är inte klar. Vedförvaringen är en skymf för Borggården.

Och ändå kan jag bara inte låta bli att rycka bort teglet från "staketet" runt altanen. Till hälften i alla fall...

Jag har ett hem fullt av möjligheter. Så kan vi väl säga?


Syrénsaft 2015

Årets första saftkok på Syrén blev klart för ett par dagar sedan.

Skulle vilja göra en omgång till men jag har inte så mycket flaskor som funkar att lägga i frysen så det återstår att se hur det blir.

Väldigt gott, läskande och framförallt roligt!

Magkänslan

Det är med blandade känslor jag bäddar ner mig ikväll. Jag är lyckligt lottat, glad, trött, sorgsen och tyvärr också en smula avundsjuk.

Det sistnämnda är en hemsk känsla men jag kan inte förneka att den finns där...

Allt detta ligger som ett stort roterande nystan i magen men jag vet inte hur jag ska kanalisera allt. Kanske känns det lättare att sortera imorgon. Kanske inte. Oavsett vilket så får det gå ändå.

Min sommaräng har gula prickar

Har träffat min kurator idag. Hon säger att jag gör framsteg i mitt sätt att tänka och agera. Jag märker inte så mycket av det, tyvärr. Vi pratade om att det är möten med andra som lurar mig att låta känslorna styra och så får mig att känna mig värdelös. Hon vill ändå att jag fortsätter att umgås med andra och jag begriper ju såklart att det är den självklara lösningen. Men så mycket enklare det vore utan alla nederlaga hela tiden!

Vägen hem fick bli genom dalen. Jag ville gömma mig och det gör man ganska bra längs stranden där. Såklart helt tvärtemot vad jag borde göra utifrån vårt samtal, förståss. Men det blev en fin promenad. Därnere blommar alla smörblommorna så vackert nu.

Solen får dem att verka självlysande men jag kunde omöjligt fånga det på bild.


Kom att tänka på en sång vi lärde oss i skolan... "Gul som solsken, gul som guld. Vi har hela ängen full, av smörblommor som står och nickar. Vår sommaräng har gula prickar."

Känner ni igen den?

Hemma har jag äntligen vågat plantera ut blommor framför huset. Det är nog med nöd och näppe jag hållt dem vid liv sedan jag inhandlade dem men förhoppningsvis tar dom sig bra nu och blommar fint resten av sommaren!


En hel massa nonsens

Har inte varit supereffektiv idag men har fått lite gjort i alla fall. Grävningen fortgår ute vid tomtgränsen och lagom till nästa millennium är det nog klart!

Promenerade till mamma och fader vår för att låna en silduk till saften som står och gottar sig i kylen men någon ställning till den stod inte att finna, så jag får improvisera lite imorgon...

Nu på kvällen har jag matat sniglarna på Borggården och jag blir bara mer och mer förtvivlad över att dom bara inte försvinner :( dom är så jobbiga, äckliga och totalt vidriga!!

Hur gör ni andra "drabbade" för att inte trampa in dem mellan tårna i tid och otid?

Bilderna idag har ingen koppling till mina göromål men jag vill ändå visa upp delar av Stadens pärla.


Det är såklart strandpromenaden längs ån och i år har det även tillkommit några planteringar.


Jag begriper mig dock inte på placeringarna men gissar att det finna någon logisk förklaring.


Det finns många här på orten som har nått slags tvångsbeteende att alltid tycka om saker och ting. Oftas tycker dom negativa saker och klankar ner på människor som valt att ta steget att vara med och påverka där man faktiskt har något att säga till om. Jag tycker det är helt fantastisk att det finns människor som både i jobbet och privat arbetar för att utveckla den här hålan och detta tycker jag är ett fint exempel på att det händer saker även här.


Men... Å andra sidan, om man väljer att inget göra kan man heller inte göra fel. Så verkar många av gaphalsarna resonera.

Lääängsta dagen på länge

Minns inte när jag hade väckningen inställd på 6.30 senast men idag var jag tvungen. Tyvärr vaknade jag min vana trogen vid fem tiden och kunde inte somna om innan det kändes för sent att ens försöka så jag gick upp kl 6.

Normalt somnar jag ju om efter ett tag och sover till nio-tio tiden. Men inte idag alltså.. Jag skulle nämligen till mitt jobb och gå igenom läkemedelshantering för att ev. kunna få tillbaka delegationen om jag börjar jobba igen.

Har sagt att jag kan ta några strödagar och kom hem med tre veckors schema. Det känns inte riktigt som det jag tänkte mig så jag ska kanske be att få ta bort lite skift...

Efteråt gick jag hem, åt lunch och spatserade runt mina ägor ett par varv i väntan på att Nea skulle hämta mig för ärenden och fika på Staaan.


Den hundraåriga syrenhäcken blommar vackert mot den blå himlen!


När det var dags för fika valde vi att bege oss till Loftis. Premiär för min del i år!


Jag promenerade hem och kände mig av olika anledningar lite låg men bestämde mig för att plantera och så lite i mina odlingslådor. Ett par timmar senare kunde jag slå mig ner med middagen på balkongen och konstatera att jag helt släppt dom dåliga känslorna. En helt underbar, om än ovan insikt och känsla!

Nu känner jag mig ganska färdig för dagen men ska vänta en stund till innan jag bäddar ner mig för natten.

Morgondagen är lite mer av ett oskrivet blad men förhoppningsvis finns energi kvar att göra något bra av det.

Loads of lättnad!

Jag har nog berättat om min vånda gällande den sista kursen jag läst denna termin. Ingenting i upplägget har passat mig... Från kvällslektionerna till lärarens envisa tjat om hur bra resultat två av kurskamraterna hade på tentan i förra kursen dom läste för honom.

Jag har upplevt att läraren varit på snäsig och oförskämd i tonen och han har inte kunnat fördela ordet under lektionerna utan en eller ett par elever har fått, i min mening, allt för stort utrymme och det har i hög utsträckning påverkat vad tiden använts till.

Så kan ni föreställa er lättnaden i att få Godkänt på kursen?


Det var sannerligen på håret med en halv poängs marginal på tentan men hur trist det än är att veta hur mycket jag INTE lärt mig så väger glädjen över att slippa omtentan över och jag kan andas ut.  Nu behöver jag heller inte oroa mig för att på något sätt bli skyldig att betala tillbaka studiebidraget för att jag inte slutföljt kursen.

Hurra för Allicen!

My eyes, my eyes!

Att jag är något av en hypokondriker är ingen hemlighet men att det finns tillfällen då jag har en förnuftig syn på diverse kroppsliga åkommor kanske är lite av en nyhet.

Idag har jag varit lite mer åt det förnuftiga hållet. Om man lägger fokus på ordet lite.

Hur som helst, jag skulle göra mig till och lägga på lite mascara idag och precis när jag var klar stack det till i ögonen. Jag har en ny mascara av skitbillig sort och mindes att det varit så även förra gången jag använde den men tänkte att det skulle försvinna efter lite blinkande. På borsten sitter massor med små strån som jag funderar på om det kunde vara orsaken, om dom liksom kommer åt ögat utan att jag märkte eller kände det.


Så jag promenerade iväg till mitt fd. jobb för att reda ut lite lönetrassel och hela tiden skavde det i ögonen. Ibland mer, ibland mindre.

Efteråt gick jag och fikade med en fd. kollega och glömde nästan bort att det gjorde ont. Tills vi gick ut! det stack, skavde och värkte i ögonen så solglasögonen åkte på illa kvickt men det fortsatte ändå.

När jag kom hem skyndade jag mig att tvätta bort sminket och lade mig på soffan för att blunda men inget blev bra. När jag tittade liksom krampade och tårades ögonen som om dom bara ville hållas slutna. Men när jag blundade värkte det i ögonen och ögonlocken så att jag inte klarade att hålla dem stängda. Och varje gång jag växlade tog smärtan/skavet ny fart.


Jag var dock helt lugn över allt detta med jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte fruktade det minsta för att jag skulle bli blind. Minst!

Till slut tvångsblundade jag och med det somnade jag en stund. Vaknade för ett tag sedan men skavet är kvar. I ärlighetens namn har jag näst intill släppt tanken på att bli blind, men ändå kan jag inte riktigt låta bli att känna efter en massa... Tänk om ögonen sprängs eller nått?!

Vill man vara fin verkar det banne mig som att att man får lida pin riktigta tag! Men vad tror ni? Är det nått skumt med dom där spröten?

Farmor & jag...

Var goda vänner, om än väldigt olika.
Vi tyckte om olika saker men en sak hade vi nog gemensamt...

Klädsmaken!


Nationaldagen

Eftersom regnet höll sig borta bestämde jag mig för att gå iväg och delta i Stadens nationaldagsfirande.Upplägget kan liknas lite vid "grevinnan och betjänten" minus alkoholen då förstås. Folkdanslaget, prisutdelning och fanfar. Jag träffade min goda vän Baronessan och hennes Lovart så det hela blev på det hela taget angenämt ändå.

"Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
din fana, högt den bragderika bära."

(Du gamla, du fria)

Sol ute, sol inne, sol i sinnet?

Förmiddagen ägnades åt grävning och ogräsrensning på Borggården, ivrigt påhejad av Lilla Tea som satt och spanade på trappen. Dessvärre märks det ingen skillnad på före och efter mitt hårda arbete... Ganska omotiverande om jag får säga!

Belönades i alla fall med nygräddade raberpaj i solen och ett par glas vin till kvällen och det får väl ändå anses som ovanligt festligt för en vanlig fredag i mitt liv.


Mitt årliga åtaganden

En gång om året ställer jag upp som funktionär för Stadens idrottsförening. Dom arrangerar ett Terränglopp för barn och ungdomar och det brukar vara väldigt god uppslutning. Dessvärre krockade kvällens arrangemang med lite andra happenings häromkring men 25 superduktiga löpare ställde i alla fall upp!
När flitens lampa lyser över Borgen

Minns ni halsduken jag lyckades färdigställa typ tre år efter att jag började på den?
 
I samma veva satte jag igång med en hel rad saker som hörde ihop med halsduken. Däribland en mössa och den gjorde jag klar i förrgår!
 
 
Det återstår dock att fiska upp en hel drös maskor i den eftersom dom tycks slita sig så fort jag tar blicken ifrån mössan. Därefter ska två trådar fästas på nått sätt och sen är det bara att trä på sig mössan och manekänga på stan.
 
För att det behövs mössa råder inga tvivel om, trots att vi är inne i juni!

Stalledräng för en dag

Fick följa med Nea till stallet idag. Mocka skit och kamma lugg, det är min melodi!


En fika i solen hann vi också med och jag förstog mitt livs första hästskämt. En mycket ovanlig dag med andra ord!


Alternativa kakor

Ikväll har nog mormor fått sig ett gott skratt vart än hon håller hus. Och det var sannerligen inte MED mig.


Planen var att baka brysselkex men jag hade inte tillräckligt mycket smör så det gick inte att rulla några korvar av degen och således gick det heller inte att skära till några kex.

Det ska visst finnas nått som heter ökenkaka. Det skulle vara ett passade namn på dessa torrisar!

För övrigt hade mormor aldrig sagt att jag hade misslyckats, på sin höjd hade hon berättat vad som blivit fel men hon hade benhårt hävdat att det var jättegott ändå... <3

En uppfriskande promenad

Gjorde mamma sällskap på en kvällspromenad men fi fan vad kallt det var! Alltså det är den 1a juni men ändå önskade jag runt i ring att jag hade haft både vantar och mössa.

Vi passade på att plocka lite liljekonvaljer, dessa ljuvliga blommor!


Doften, dom underbara små klockorna... Finns det några Gudar så är detta helt klart deras gemensamma gåva till jorden.


Pilotdagbok, uppföljningen

Ikväll begav jag mig tillbaka till Värket för ett uppföljningsmöte med bästa coachen om hur veckorna som testpilot varit. Samt ta ställning till huruvida vi ville teckna medlemskap eller inte.

Jag har fattat beslutet att jag inte har möjlighet just nu att binda upp mig på ett avtal i prisklassen som det handlar om. Men det var mycket motvilligt jag lämnade ifrån mig nyckeltaggen.


Jag har pratat med min kurator om att jobba mer med plus- och minuslistor när jag fattar beslut men i det här fallet funkar det riktigt. Jag har många punkter att sätta upp på båda sidorna men med undantaget att plus-sidan i all oändlighet kan fyllas på med ord som "träning" "välmående" "friskvård" och därför måste utslaget göras av andra parametrar. I dagsläget är det min ekonomi som får styra. Tyvärr.

DET har jag i och för sig också pratat med kuratorn om. Att prioritera och att träningen säkert har en positiv inverkan på mitt mående...

Min plan är således att försöka komma iväg och delta på sommarträningen som är öppen för allmänheten och på så sätt hålla lågan vid liv. Jag vet att om jag stannar upp här kommer jag snabbt att glömma det som faktiskt var lätt och roligt. Därefter kan jag ta ett nytt beslut när antagningsbeskeden kommer och jag har ny fakta inför hösten.

Så, tack Värket och Coachen för den här chansen! Jag hoppas vi ses snart igen =)Tapet(bord)

Även ett litet kliv är ett steg!

Idag har jag och Fader vår hämtat tapetbordet som behövs till tapetseringen nere i hallen. 


Mamma har frågat om jag kan hjälpa dem att måla ute vid stugan i sommar mot att pappa hjälper mig med tapetseringen.

Jag kan såklart hjälpa dem med målningen oavsett tapetsering eller inte. Men det behöver jag ju inte berätta ;-)

Supernanny

I lördags fick jag förtroendet att vara barnvakt när bröllopsfesten som Ståhlbruden var bjuden på övergick i vuxentillställning. Jag hämtade en glad och nöjd tjej vid nio- tiden på kvällen och efter att hon bytt om från sin fina klänning tog det bara ett par timmar innan hon somnade i soffan.Jag hade lyckats få nån slags akut förkylning så jag satt snorade i soffan och tittade på film tills dess att mamman kom hem.

Så jäkla typiskt att jag skulle bli helt däckad av lite snor i näsan just en sån dag! Det blir sannerligen inga höga betyg som lektant för mig... Hoppas på bättre lycka nästa gång, såvida jag inte missbrukat mitt förtroende förståss.

RSS 2.0