Dinner

Syster och Daniel bjöd på grillat ikväll! Somrigt som få med grillat och så klart även jordgubbar i drinken.
Glass i stora lass!

Om det är uppskattat att någon rullar in på gården och erbjuder en glass mitt under arbetet med att gräva bort grästuvor från stenkanten på Borggården?Jovars...

Öppet hus - Kopparbergs bryggeri

Med anledning av att Kopparbergs bryggeri firar 20 år höll dom öppet hus idag.Ett jättetrevligt arrangemang med musik, tävlingar, rundtur inne i anläggningen, utställning, give aways, snittar och såklart cider!

Riktigt kul initiativ tycker jag!

May. 25, 2014

Den senaste veckan har det bokstavligt talat exploderat i trädgården!

Borggården är härligt grön och det ena trädet efter det andra slår ut i blom.

Först ut var körsbärsträdet, därefter äppelträdet och i samma takt som äppelblomen dalar till marken likt rosa snö slår syrenerna ut i full blom.Jag vet inte vart energin eller lusten att fixa i trädgården kommer ifrån, jag vet heller inte hur länge det kommer hålla o sig men jag passar på att glida med så länge det bär och faktiskt så njuter jag verkligen av det!

May. 25, 2014

Det här har sannerligen varit en kontrasternas dag må jag säga!

Jag gav mig ut på Borggården tidigt i förmiddags för att hinna klippa gräset innan regent och jag kände mig så nöjd över att jag fick igång maskinen utan att ha någon till hands för rådgivning.

Stoltheten var dock som bortblåst när jag körde rakt över en rot i gräsmattan så att kniven blev helt förvriden och det var omöjligt att köra vidare.

Till min stora lycka fanns pappa till hands och kunde göra en uttryckning för att hjälpa mig med monteringen av den nya kniven, som jag faktiskt hade i garaget men klippningen tog mycket längre tid än jag räknat med och när jag väl var klar och hade frustat mig igenom den välbehövliga duschen väntade fika ute vid stugan.

Eftersom mamma sitter med som röstmottagare på EU valet imorgon så firade vi mors dag idag istället.

Mamma hade gjort en ljuvlig paj med rabarber och jordgubbar, extra gott kanhända efter det galna gräsklipparpasset!och jag hade köpt ett fjärilshus till henne i hopp om att det ska flytta in lite fjärilar som hon så gärna vill ha vid stugan.Efter fika i solen åkte jag hem och vilade en stund innan det var dags för nästa tillställning. Nämligen tjejfest hos Goa Cissi!

Kvällen bjöd på glada tjejer, fräscha frukter, goda ostar och mycket, mycket annat men nu återstår bara några timmars sömn innan ytterligare en ledig dag ska avnjutas!
En underbar sommardag - i maj!

Jobbar halvdagar på fredagar och idag mötte jag upp syrran efter jobbet för lunch på "Stora Gården". Tidigare serverade dom soppor där men nu när det är varmare väder har dom bytt sortiment till lite olika lättluncher. Jag valde kycklingsalladen...
Efter maten begav jag mig hemåt för att möta upp Thomas som, lite ironiskt, skulle serva min värmepump. Det kan väl konstateras att det kändes minst sagt fånigt att börja diskutera problemen med att få upp värmen på bottenvåningen! Hur som helst så kopplade han, lite provisoriskt, in en extra inne givare som sitter på bottenplan så till hösten visar det dig om det ger bättre effekt än den som varit hittills. Just idag kände jag mig dock mer orolig för att det ska bli så pass svalt på bottenvåningen att pumpen drar igång och producerar värme mitt i sommaren men det får jag lösa det då i så fall! Under tiden som han grejjade inne började jag att gräva lite i trädgården och jag har nu en början till en rabatt. Jag har ju inte riktigt vetat vart en bra placering av en rabatt skulle vara men för ett tag sedan kom jag plötsligt på det! runt stenen på baksidan såklart, hur kan jag ha missat det?
Vätska var ett måste efter grävpasset och jag passade på att prova denna te-dryck och låt oss komma överens om en sak; jag har provat den - ni behöver inte göra det.
och sällskapet
Solkatten såklart!

Perfect match!

Nisse har ägnat dagar åt att inreda sin husvagn inför premiärturen och trots att jag får lindriga allergiska reaktioner när han pratar om husvagnslivet så är ju shopping alltid shopping. När jag var och kikade på en utförsäljning av gardiner och andra textilier så fick jag se ett par bädd set som hade en rent av läskig matchning med överdragen på husvagnssofforna.
Mönstret är en aning psykedeliskt och kan med all säkerhet framkalla migrän hos vem som helst och det må så vara, men det blir inte mindre roligt för det!

Army of pillows

Tänk om världens alla arméer var lika fluffigt goa som dessa kuddar!
Nisse köpte, bland andra, dessa kuddar men i begiet för att ha i sin husvagn och när jag sovit ett par nätter på saken så kände jag ett påträngande behov av att köpa dem i mörkt grönt.

Kommer nog passa utmärkt mot väggen intill stora soffan på altanen och ännu bättre bakom nacken när tiden är kommen för att flyta ut på divanen!

Mer grönska!

Har börjat köpa på mig lite sommarväxter till balkongen och altanen men eftersom det känns lite för tidigt att låta dem klara sig på egen hand ute så är hela köket överhopat av mina senaste små älsklingar!
Dom minsta stackarna är mina små bebisar i form av ett oliv- och ett apelsinträd! Jag är så glad för dessa och dom ska få stå uppe på balkongen så att jag har dem nära mig hela sommaren! Dock måste jag nog plugga på en aning när det gäller skötseln så att dom får den kärlek och ömhet dom behöver för att växa och bli stora! Är det någon av er som har det ena eller det andra (eller kanske båda) och som har några bra tips till mig?

Idag

Morgonen blev inte helt som jag hade planerat så när jag var klar med mitt första uppdrag för dagen kastade jag om lite i mitt upplägg och styrde om från att skynda upp till kontoret innan lunch till att istället gå hem och jobba igenom mina mail innan jag passade på att luncha i hemmets lugna vrå. Björkarnas gröna färg när dom precis slagit är helt obeskrivligt vacker och tyvärr även svår att återge på bild...
På vägen var jag så hungrig att jag bara inte kunde låta bli jordgubbarna som låg i väskan och frestade
Att ha en timmes lunch är en ren och skär lyx som möjliggör att faktiskt kunna unna sig att skippa lunchrummet och istället komma ifrån jobbet någon gång ibland. Alternativet idag känns tveklöst som det rätta valet av plats att inmundiga matlådan.
Visserligen har jag många härliga kollegor men denna lilla dam är nog ändå bästa sällskapet
Det var så härligt att se hur gärna hon ville komma ut och vara med mig på balkongen, dessvärre bidrog ju vistelsen till att ett och annat pollenkorn följde med in, men det är smällar man får ta!
På eftermiddagen blev jag hämtad direkt vid jobbet för ytterligare en liten shoppingtur med Nisse och därför blev det middag på språng
Förra veckan var vi faktiskt in på McDonalds men när man sedan sätter tänderna i en Sibyllaburgare måste man ju ifrågasätta sig själv över varför man ens går in på Donken. Denna burgare med peppercheese var syndigt god! (Till skillnad från McD's som bara är syndiga)
Avslutningsvis fick vi syn på dessa små dunbollar som jag bara inte kunde låta bli att fota! ÅHHH!! Djurbebisar!!

I lådorna

Jag har ju fåt hjälp att placera ut två odlingslådor på Borggården och nu börjar det ta lite fart däri!
Persilja, gräslök och dill har jag köpt som färdiga plantor men av nisse har jag fått två squash och två zucchini som nu börjar visa upp sig! Därtill har jag satt frön till rödbetor och sallat varav jag, när det gäller det sistnämnda, redan tycker mig kunna ana små knappnålsstora gröna toppar! Dessvärre har jag mer växter som jag egentligen skulle vilja peta ner i jorden men lådorna räcker inte riktigt till och jag är osäker på om en tredje skulle vara att ta mig vatten över huvudet. Men å andra sidan... vad är det värsta som kan hända?

Kvällstur

Kom hem senare än vanligt idag men efter lite kvällsmat tog jag en av cyklarna och trampade ner till Västra Dal.
Lite mindre ont i aktern och lite mindre vingligt än premiärturen men däremot minst lika vacker omgivning!

Minns ni...

Pigtittaren? Nu har den fått boa in sig lite på sekretären i matsalen!

Avtackning

Förra veckan tackade vi av ännu en härlig kollega som valt att säga upp sig från jobbet och gå vidare mot nya äventyr. Det är så himla kul för henne att den chansen dök upp och att hon vågar ta den efter så många år på samma arbetsplats men samtidigt lämnar hon ett tomrum efter sig och jag saknar henne ofta på kontoret. Jag har ju i och för sig bara en tillfällig anställning och om några månader är det egentligen oväsentligt för mig vilka som är kvar eller ej men ändå känns det vemodigt.
Av oss arbetskarater fick hon ett presentkort på en SPA-behandling och dess underbara blommor, lika färgstarka som mottagren själv. Lycka till på nya jobbet Inger!

Sätt silverkant på tillvaron

Ikväll har Tea fått provsmaka en portion lax i gräddsås från Mjau Vaganza. Det kändes lite högtidligt med denna fösta provsmakningen och eftersom presentationen är lika viktig som smaken så kunde jag inget annat göra än att slå på stort och servera på silverfat.
och resultatet då? Soprent på fatet och en mycket nöjd katt =)

Lördag

Har oljat in halva balkongtrallen och hela altanen under dagen. Varvade arbetspassen med ryggläge i soffan för att stilla dom värsta allergiattakerna. Usch för pollen!

Kvällen (eller rättare sagt Nisse) bjöd på grillat och jag har provsmakat en riktigt god öl! Ska detta kunna bli sommaren så Elis lär sig uppskatta en kall öl?!Efter maten promenerade vi ner till Västra Dal och stängde in hönsen för kvällen och därefter tog vi en cykeltur tillbaka till Borgen.

Känner mig redo för nattning och ser med spänning fram emot morgondagens äventyr!


Fredag

Ledig dag med en härlig sovmorgon, ett motigt besök hos kuratorn, lunch på "Bellas" med mamma, fika vid stugan och fix i trädgården.Imorgon ska ytterligare en drivbänk färdigställas och planen är att trallen på balkongen ska kunna oljas.

Men som sagt, det är imorgon det. Nu återstår en stunds slitage på tv-soffan innan läggdags.

Mmm Candy!

 
Godiset från Buzzador-kampanjen för Mjau Vagansa är verkligen populärt!

Årets insats

I alla fall när det kommer till löptävlingen för barn som arrangeras av Stadens idrottsförening. Jag känner mig dubbel så duktig över att jag ställde upp i år eftersom det inte bara är ideellt arbete utan att jag dessutom gör det trots att jag inte längre är medlem i föreningen.
 
 
Kanske borde även jag fått en medalj?!

De Finnfallska djuren

Gjorde en Finnfalls-visit igår och passade på att (på behörigt avstånd) säga hej till djuren
 
 
Jag tycker så mycket om hästar men dessvärre har jag gått och blivit lite skraj för dem på senare år och nu vågar knappt närma mig längre utan får nöja mig med att njuta av skönheterna på lite avstånd och dagdrömma om att jag graciöst svävar fram över stock och sten på hästryggen.
 
 

Drivbänk på G

För Nisse har det ingen betydelse om det regnar eller ej. Är det något som ska göras, så gör man det.
 
Idag kom han hit med en rabarberplanta och en tuva som förhoppningsvis kommer generera pepparrot!
 
Därtill har vi även gjort iordning en drivbänk av ett par pallkragar som jag haft stående hela förra sommaren utan att det blev något gjort med dem.  Där ska jag försöka odla lite kryddväxter =))
 
 
Förhoppningen är att jag ska kunna utöka med ytterligare drivbänkar, men detta är en jättebra början känner jag! Nästa steg är dock att behandla med något för att förlänga hållbarheten. Tjära/olja är ett alternativ. Färg ett annat - och då står valet mellan mörkt gröna (samma som detaljerna på huset) eller knallrosa.
 
Vad tror du blir snyggast?
 
 
 
 

Tea's Lucky Day

Kom på att jag hade glömt ta in posten och till min glädje och Teas stora lycka så låg där ett paket från Buzzador!

Vi ska Buzza kattmat och kattgodis denna gång och för att undvika missförstånd så ser arbetsfördelning ut som så att Tea äter och jag Buzzar.Nyfiken i en strut... Eller kan det rent av våra så att hon anar vad som är på gång?!

Konkurrensen är hård i Borgen

Nyss utspelades en kraftmätning över frukostmackorna här i Borgen.Hon vinner kanske inte på styrka, det är snabbheten och envisheten som är hennes starka kort.

Men det är hennes söta yttre som får mig att vekna totalt.

Festligheterna fortsätter

Dock en aning lugnare idag
då det var morfar som skulle firas med anledning av att han fyllt 91 år (!).
 
Mamma hade bakat matpajer och vi fikade på franska våfflor
 

Jag berättade om fenomenet "naked cake" vilket morfar tyckte verkade högst olämpligt och totalt onödig varför han även ansåg att denna felaktiga utveckling inom tårtbranschen helt enkelt bör stävjas. Haha, jag bara älskar alla hans överdrivna men alltid så välplacerade kraftuttryck <3

AW

Kvällen har spenderats tillsammans med kollegorna, både de nuvarande och några före detta.
 
 
Det var så himla trevligt att träffa alla dessa människor igen, även om den som gärna utger sig för att vara den Gladaste av oss alla sänkte stämningen genom att gång efter annan envisas med att försköna patriarkatet ^^
 
Minns ni den gamla freestyle-låten? "jag vill bara ha meeeeer"

Tjugondag påsk

Idag är det tjugondag påsk här i Borgen. Det betyder att påskriset nu ligger ute i skräphögen och hönorna (dom av porslin, icke att förväxla med damerna i Västra Dal) ligger varsamt nerpackade i en låda.
 
I samband med detta har jag även uppvisat ett mod utöver det vanliga genom att helt på egen hand bestiga det uppersta av utrymmen i Borgen. Denna gång har jag heller inte bara skyfflat upp skiten och dumpat det intill trappen som jag brukar, utan idag tog jag ett djupt andetag och klev helt sonika upp på vinden och ställde kartongen på sin rätta plats.
 

Jag är så jefla modig alltså!

Live cooking

Under dagen har Stadens mellan- och högstadieskola haft besök av två kockar från Lantmännen och Santa Maria som bjöd eleverna på en lite ovanlig lunchservering!
 
 

Eleverna verkade jätteglada över arrangemanget och innan man ens kommit in till matsalen hördes ivriga röster om att det doftade så gott. Lärarna vittnade om att eleverna redan i klassrummen fick höra från kamraterna om att skynda sig ner till matsalen!
 

Stämningen både i matsalen och köket var superhärlig under den tid jag var där och personalen berättade även att dom uppe på all denna uppståndelse varit föremål för en oanmäld livsmedelsinspektion just denna dag.
 
Vilken dom klarade galant såklart ;)
 
 
 

#weareallmonkeys
Kan dom?

Mina ögon kan glittra
 
Mina läppar kan le
 
I morse vaknade jag av mina egna snyftningar och varma tårar som forsade över kinderna.
När var egentligen senast någon såg mina ögon glänsa av annat än tårar...?
 
 

Leftovers

Vissa människor gnäller och knorrar över att dom inte gillar att äta rester...
 
 
 
Jag förstår inte alls hur dom tänker!
 
Det gör jag för övrigt inte om det handlar om nått annat än left over-cupcakes heller.

Bäst idag

Lunch med min alldeles egna Jossan!
 
Say no more men för att fylla ut lite kan jag även meddela att den där anställningsintervjun resulterade i att "tjänsten tillsattes med annan sökande"
 
Hen jag berättade om blev i stället handplockad till en annan tjänst hos samma arbetsgivare. Joråsatte.

Brunch i Borgen

I morse bjöds det på brunch här i Borgen. Någon (jag) hade glömt att köpa någon smaskig juice men annars var det fasiken perfäkt!
 

Jag ville prova på att göra american pancakes och så här i efterhand vet jag verkligen inte varför det har tagit ända tills nu innan jag kommit till skott! Nisse hjälpte mig med dem och dom blev kanonbra faktiskt så bra att nästa gång ska processen effektiviseras genom användning av plättlaggen ;)
 
 
Förutom pannkakor serverades baguetter med brännvinsost, rökt kalkon, räksallad och lite grönska
 
 
Nisse fixade även lite korv och stekt bacon och så sist men inte minst; vaniljcupcakes med Philadelphiafrosting och blåbär!
 
 
Och bäst av allt... det blev rester kvar!
 
 
 
 

RSS 2.0