be careful what you wish for

När jag var liten drömde jag om en himmelsäng och stjärnhimmel i taket. Nu får jag stå ut med både dessa, visserligen ganska vackra men, ack så opraktiska pelare samt fler silvriga stjärnor (på en knallblå bakgrund, WHY?!) än jag tror någon männsika mår bra av, i sovrummet...


Hur det kommer sig att det finns en liten murad 'trekant' i hörnet mellan garderoberna och ena väggen har jag ingen aning om, men kanhända att den fungerar bra till att ställa en blomma eller nått annat tjusigt på...


Pirrigt!

Ibland när den privata mobilen ringer på en ledig dag och det står ett jobbrelaterat nummer i displayen så tänker jag att jag ska låta bli att svara.

Så tänkte jag idag med, men så kunde jag inte hålla fingret borta från den gröna luren och plötsligt presenteras ett erbjudande för bra för att vara sant =) Nu återstår mer velande än vad jag sammtaget velat fram i mitt hela liv, Hua!

Midsommar i miniformat


Midsommar(afton)

Det känns lite overkligt att det redan är midsommar men så är fallet... jag har dagen i stort sett planerad och jag tror att jag kan ta det hela med ro och ändå hinna göra det jag ska :)
Först och främst måste jag gå över gården efter marinad, tänker mig att syster eller systers manboy får kasta ner en påse till mig från balkongen för jag orkar inte gå upp för deras trappor, inte konstigt att magen växer!

Därefter blir det iordningställande av mig inför en fikaträff hos mor och fader vår samt lite småpyssel med en sommarpresent och till kvällen är det uppgradering av mig själv för att senare ikväll ge mig iväg till något slags samkväm. Vilken tid är dock oklart men jag tänker mig att det ger sig under dagen.

Tyvärr blir det tidig kväll eftersom det är jobb som gäller för mig under helgen. Det kännst lite trist men eftersom det är sista skiften på hemmet på en väldigt långt tid så känns det ändå inte så betungande, man får helt enkelt gilla läget ;)


Hur det slutade...

Minns ni mitt tvivel?Jag ber om ursäkt för den ganska dåliga bilden men det var den enda jag hade i datorn och jag kan tyvärr inte ta någon ny för....TADA!!! =)

Ps. Lägg gäna märke till den superbra kombi-behållaren för tvål och diskmedel som jag fick i födelsedagspresent att Nea, vid nästa påfyllning kommer det dock bytas plats så att den lilla behållaren rymmer diskmedel, det går som inte åt så mycket av den varan längre ^^


Skaka rumpa?

Njäe... så mycket rumpskak blir det inte när jag buggar men jäkligt kul är det ändå =) Fuldans har sin charm och styrdans har sin! Tyvärr blev kvällens dans en först/sista eftersom man avslutade parken-säsongen. Har dock ytterligare en chans till övnings/motionsbugg på onsdag i en annan liten ort nära Staden, men sen är jag hänvisad till social dans ute på lokal och där är jag tyvärr lite tveksam!

För ni ska veta mina vänner att dansfolk är inga helyllisar som gillar alla utan det fins otaliga skrivna och oskrivna regler på alla olika dansställen, allt från hur många låtar i rad man bör/får/ska dansa med samma person, till vem man ska bjuda upp först och sist samt att det finns interna grupperingar där "proffsen" inte nedlåter sig till att dansa med en nybörjare så som jag själv.

Vidare får man som tjej vara beredd på att bli uppläxad av var och varannan karl som tycker att det är vår skyldighet att anpassa oss efter deras alla nycker och ibland säger rakt ut att man inte får dansa som man lärt sig, hujedamig! ett tips till dem är att kolla årtalet nästa gång dom kommer över en kalender...

MEN
så finns det ju dom andra... killar/män/karlar/gubbar whatever som tycks ha doppat händerna i smörkola och som skiner upp som solar när man ler mot dom och dom förstår att man roas av dansen. Och som om inte det vore nog finns det även dem som artigt lägger armen omkring midjan och som (iaf ger intryck av att man) sveper iväg över dansgolvet till lugna mysiga låtar. Det är dansglädje!

Oh mi oh my =)


Ljusmys


Brickan har jag fått av mamma som i sin tur har fått den efter sin farmor, "retro" ljushållare från partylite med votivljus i doften kiwi/jorgubb!


Stenkul?

Idag är det grått här i Staden men än så länge verkar det vara fritt från väta i luften och jag hoppas verkligen att det håller i sig eftersom det under helgen arrangeras sten och mineral-mässa. Mässan är en av de största för dem i branschen och pågår i dagarna två, jag brukar gör ett kortare besök under någon av dagarna och i år ska jag även kombinera det med ett besök på det för orten nya fenomenet torghandeln!

Ibland har det hänt att jag kommit hem med ett halsband eller armband alt. stenar/pärlor för egen tillverkning av smycken men oftast hittar jag dock inte specielt mycket. Men tur är väl då att shopping inte är det primära för mig i sammanhanget, jag tycker bara att det är kul när det händer nått =)

Lite mer vardagsrum...Utsikten från det ena av vardagsrummets fönster har sedan jag flyttat in många gånger sett ut så här... den lilla lampan fick jag av mamma när jag flyttade och ska så småning om bytas ut men jag har ännu inte kommit på vad jag vill ha. Det där med inredning är så svårt! Som ni ser på bilden nedan hade jag inte ens ytterkrukor vid det här tillfället, men det har det åtminstonde hunnit bli ändring på :)Jag har nu även (sedan jul ungefär) en provisorisk gardinkappa i det här fönstret, nya gardiner är visserligen inköpta sedan länge men eftersom jag inte kan fålla kanterna på kapporna själv ligger dom fortfarande kvar i påsen från butiken...Apotekardisken var tänkt att stå i köket för att fortfarande höra ihop med sekretären, som hamnat där, och som jag ju betsade i samma färg för att dom skulle matcha varandra i Borgens matsal. Efter att jag släpat den dit (förlåt Grannen!) insåg jag dessvärre direkt att det inte alls blev bra och den fick istället stå i vardagsrummet. Detta betyder dock att jag måste hitta på en annan placering för mina vitrinskåp (suck!) vilket inte är helt lätt med 99,9% snedtak i lägenheten, haha!!!


Random pic's SA


Hittade ett inlägg med bilder från Sydafrika i mappen för utkast till bloggen... jag minns inte längre vad jag hade för planer runt dessa bilder men det skulle ju vara en ren synd och skam att inte visa dem för er =)
Vardagsrummet


Vuxenpoäng

 

 

1. Inte dricka ut hela vinaren
2. Frysa in slatten för att använda till sås!


Full pott?


Funkar det?


Tha Mansion

Ni har ju sett rummet men förutom det är ju hela villan på Rio Vista Lodge i SA är verkligen något att längta tillbaka till!!! =)Där skulle man ju kunna spendera någon månad eller två...


Vågar man hoppas?

Fick just ett samtal från min Granne tillika hyresvärd där han informerade om att diskmaskinen kommer installeras imorgon... jag tror det är tredje gången gillt eller något liknande jag får samma löfte, vågar man tro att det är nu det händer?!?

somewhere in brooklyn

En låt jag tycker väldigt mycket om är "Somewhere in brooklyn" och sedan i december är det precis i Brooklyn jag befunnit mig många och långa stunder... En hel del väldigt trevliga men tyvärr än så länge desto fler ledsna.

Soffan "Brooklyn" från jysk, mitt första inköp till våningen

out of focus

Idag sitter jag på kontoret, jag har ägnat ungefär 30 minuter åt att försöka hitta focus men eftersom det går ganska jättedåligt försöker jag med en paus och tar nya tag om en stund!

Jag har så många tankar som snurrar, saker jag gjort och minnen jag njuter av men också en hel massa to do-saker... jag insåg igår kväll att jag inte kommer kunna gå hem efter jobbet i eftermiddag eftersom jag har två möten bokade varav jag ska förbereda det ena. Dumt en dag som denna!

Den senaste tiden har jag i alla fall fotat en del, inte så mycket den typen av bilder som jag drömmer om att göra... arrangerat foto, porträtt, produkt/mat-foto men ändå! Kameran har varit med och jag har funnit stor glädje i att börja 'känna på' den igen! Kanske finns det någon bild som kan passa att publicera men oavsett vad så har jag hundratals frysta ögonblick att njuta av om och om igen!

RSS 2.0