Den här dagen började ju bra...

Minusgrader i morse. Motorvärmaren hade inte gått ingång och pansarisen var ett faktum. Fick en rejäl genomkörare av biceps och triceps innan den var borta (och då menar jag även på insidan av bilrutorna) bara för att upptäcka ett litet pipande ljud, en lampa man aldrig vill se lysa och en skenande temperaturmätare.
 
 
Ringde pappa och vi fattade beslutet att jag inte borde köra och eftersom jag blev försenad skulle han skjutsa mig. Efter en stund ringde han tillbaka och sa att jag lika gärna kunde gå eftersom även hans bil var alldeles igenisad. Gick tillbaka in och ringde till det enda köket jag kan telefonnumret till för att få nummer till stället dit jag skulle så jag kunde meddela att jag skulle bli sen... Där va dom en person kort och när jag väl promenerat till mötet möttes jag av en kokerska som nickade mot maskinparken och sa "kolla där"
 
Två trasiga frysar!!! tror ni att servicefirman åkte ut enligt överenskommelsen i avtalet?
 
NÄE! varför skulle dom en dag som denna...

skilsmässotårta

Idag fyller Nisse år och jag har hjälpt honom att bygga ihop ett par tårtor. Båda är enligt hans egna önskemål även om vi inte orkade blanda till precis rätt färgnyanser...
 
 
Efter att vi pysslat med den rutiga en stund kom ett mindre utbrott från Nisses sida och skapelsen fick då benämningen "skilsmässotårta".
 
Jag förstår hur han tänker men vi är fortfarande vänner och jag till och med blivit inbjuden att provsmaka dem!

Tant Elis går utanför dörren

Igår fick jag slut på ursäkter igen och hamnade på baluns. Vad som var roligast under kvällen är svårt att avgöra men något som ligger högt på listan är tillfället då en av ynglingarna på förfesten såg helt chockad ut då jag sa att jag var 31 år. Han trodde inte att jag var "en dag över 25". Kan hända att det ligger någon slags åldersnojja inom mig och pyr ändå...
 
 
Idag känns det dock rätt värdelöst eftersom jag var på tok för trött för att kliva upp när mamma skrev att dom skulle till Borlänge med Bror och trots min återhållsamhet i dryckesväg törs jag inte ge mig ut med bilen än på länge så nu vet jag inte vad jag ska göra innanför Borgens fyra väggar idag. Städa antagligen... eller sova!
 
 

Allicen kan också...

Det är inte bara andra som gör en massa gulliga saker för mig, ibland kan även jag göra mig till och visa lite mänsklig värme och omtanke.

Som genom att göra en frukostmacka att skicka med när min nattgäst åker till jobbet.
 
Och skulle inte det vara gulligt nog så måste väl den söta lilla pussen som jag packade in göra det hela fulländat =)
 
 
Puss på er!
 

Mysig klapp

På önskelistan inför julen stod en härlig filt med ärmar och det var precis vad som fanns i ett av paketen från lillasyster.
 
 
Det är helt sjukt stor och tur är väl det för jag kommer uppenbarligen inte få vara ensam om att gosa ner mig med den!
 

Den lilla svarta - Eller att ge är att få, del 2

Ibland när jag köper presenter till min syster blir jag så fruktansvärt avundsjuk att jag helt enkelt måst köpa en likadan grej till mig själv.
 
Denna lilla "klänning" som hon fick i julklapp är ett sådant exempel!
 
 
På ena sidan finns små plastfack för ringar, örhängen, hårspännen, nagellack eller vad man kan tänkas ha för småprylar och accessoarer och på andra sidan, hällor med kardborre för halsband, armband eller liknande. Upptill finns plats för en galge så den kan lätt hängas in i garderoben eller på en krok på väggen om man känner för det.
 
Tycker att den verkar jättebra och jag hoppas att jag kan få plats för en del krimskrams i den här och att det kan underlätta liiite när jag ska snoffsa till mig med blingbling nästa gång!
 

Att ge är att få

Det är roligt att ge bort saker som man gjort själv, även om det är oklart huruvida det är lika roligt att ta emot.
I år blev det inte så mycket pyssel men jag har lagt mer hela min själ i att göra en liten prydnad till mamma och pappa. Stenen kommer utifrån sommarsugan och jag har målat den och klätt in med decoupage.

 
Har fått hjälp av Nisse att såga till botten lite eftersom det var en lite råare kant från början som gjorde den lite vinglig. Han har även hjälp mig att skriva ut motiven eftersom det inte gick att få liv i min skrivare, så nu tänker jag mig att jag måste investera i en ny (skrivare, inte Nisse) för detta var helt sjuk kul att pyssla med =)
 
Prova!
 

Julafton 2013

Väljer att inte skriva så mycket om julafton i år, det är ganska tomt inom mig och när jag lade huvudet på kudden fanns en stor besvikelse som toppade sammanfattningen av dagen trots att jag verkligen försökt att inte bygga upp onödiga förväntningar.
 
Känner mig så trasig, som att något inom mig försvunnit men jag hade en fin dag med familjen och i hallen står en stor påse fylld med fina presenter som jag fått och som jag nog ska leka med idag!
 
God fortsättning till er alla!
 

23/12

Jag försöker att inte tycka synd om mig själv men faktum är att jag känner mig så otroligt ledsen över att sitta ensam ikväll. Har slagit in paket men det var mycket som fattades det här året...
 
 
Jag älskar julen, men gud så jag avskyr den nu!
 
 
 

Julkorv i mängder

Ikväll har jag varit hemma hos Nisse med korvtillverkning på agendan. Väldigt god korv ska tilläggas!
 
 
Nisse bryr sig inte så mycket om att jag är ett deppigt vrak utan hittar på än det ena än det andra som ska göras och jag hittar på tre gånger så många ursäkter till att inte hänga på. Ofta får jag dock se mig besegrad av hans envishet och utan att nagga allt för mycket på min stolthet får jag väl utrycka mig som så att det inte är helt ovanligt att det brukar vara riktigt roligt när det väl kommer till kritan..

Dagens to do

Det viktigaste idag
 
 

kvinnlig, manlig eller mänsklig kommunikation?

Ni vet det där klassiska exemplet om hur kvinnor och män kommunicerar olika genom att hon, när paret är ute och åker bil säger "åh vad gott det skulle vara med kaffe" eller "titta där säljer dom kaffe" för att hon vill stanna och fika men varpå mannen bara instämmer och KÖR VIDARE..
 
När jag och SkrotNisse åkte iväg idag beklagade jag mig över att jag glömt mitt lypsyl hemma och när vi sen, typ 20 minuter senare, stannar för att tanka går han in i den lilla butiken och utan att jag sagt ett ord till om det hela kommer han tillbaka ut i bilen med ett lypsyl till mig =)
 
Gulligt va?

Aningens avslagen

Har inte gjort så mycket idag men ändå känner jag mig helt färdig. Näsan svider och det känns som näsblodet kan börja forsa vilken sekund som helst och ögonen värker... kanske är det någon bacill som ligger och sprattlar med benen och fundera på om hen ska fortsätta vila eller helt enkelt ta ett skutt och dra igång en brakfest med ett gäng kompisar.
 
Det lilla jag har hunnit gjort idag har ändock varit väldigt bra aktiviteter. Till att börja med fick jag fikabesök av min syster, därefter mötte jag upp en tjej vid ICA för att köpa dessa underbara nysilverpjäser för det utomordentligt trevliga priset av 75 kronor!
 
 
Sist men inte minst drog jag och SkrotNisse till Ludvika för att handla lite mer eller mindre nödvändiga saker. Bland de mer nödvändiga sakerna återfinns några julklappar, men nu är orken slut för idag.
Imorgon väntar socialisering med ett riktigt härligt gäng så jag hoppas innerligt att energin fylls på tills dess!

En riktig överaskning

Jag ääälskar överraskningar! dessvärre är det sällan jag känner mig riktig överraskad då min abnorma nyfikenhet allt som oftast bidrar till att jag luktar mig till allt som kan tänkas vara tänkt som ett otippat moment.
 
För en tid sedan hade jag dock besök här i Borgen och när jag skulle gå och lägga mig senare samma kväll tappade jag hakan så hårt att det faktiskt formades en liten grop i sovrumsgolvet...
 
Där stod jag i ett nattlinne som hängt med sen mellanstadiet och hade precis lyft bort täcket i sängen när jag fick se
 
 
Helt ensam bara stod jag där med ett flin från öra till öra och lite lätt rodnande kinder, men bäst av allt var känslan i hjärtat! Oh mi, Oh my så länge sedan jag kände något liknande.

Det var precis som att hjärtat liksom slog ett slag.
 

Long time no see

Har varit dålig på att skriva här och det beror mest på att tiden bara springer ifrån mig. Inte för att jag har så överdrivet mycket att göra men för att jag inte orkar ta kontroll över min tillvaro, utan glider mest bara med...
 
Idag är jag dock hemma istället för att vara på möte med efterföljande julbord i Örebro och andledningen är en gigantisk halsmandel. Har knappt kunnat sova i nättras och var upp säker 4-5 gånger med myror i kroppen.
 
Nu har det börjar ge sig lite och jag kan svälja med bara en liten grimas. Att äta är dock värre... har provat med risgrynsgröt som bara fastnade i svalget och nyponsoppa som är för slemmigt för att jag "orka" svälja det. Bäst har det varit med glass men jag hade önskat lite lindring i halsen, istället blir jag bara bara kallt i munnen!
 
 
Ser ni påssjukan till höger om dubbelhakan i bild? Jag vill inte påstå att jag har några mejslade käklinjer i vanliga fall, men på vänster sida ser man ju i alla fall vart halsen tar slut och träskallen vid =))

Ny vecka - Ny ångest

Min söndagsångest växer sig starkare. Drömmer om ledighet och tusen sovmorgnar men försöker tänka att jag måste hålla ut och inte slösa med mina lediga dagar.

Hur laddar ni inför en ny period av jobb efter ledigt?


Julens äckliga smaker

Juletid betyder för min del en enda lång frossa i härliga smaker som pepparkaka, ingefära och kanel. Dessutom hittas det på diverse konstiga smaksättningar och tillfälliga besökare när det gäller kända produkter.
 
Denna "Winter orange" från Herrljunga cider är en sådan...
 
 
Normalt sett brukar jag få lite smått panik när det står limeted edition för den händelse att det är något jag gillar och därför kommer sakna när det försvinner, men i det här fallet är det endast en skänk från ovan den dagen man plockar bort dessa flaskor från butikshyllorna.

Delicatoglögg och Ernest

Tittar på första avsnittet av "Jul med Ernst" och dricker glögg med smak av Delicatoboll.
 
 
Bägge sakerna är lika konstiga!
 

Merförsäljning i menshyllan

Igår fick jag se det konstigaste (men också roligaste) av saker, mitt i hyllan med bindor och tamponger inne på Coop stod en rad med choklad!
 
 
Någon har verkligen tänkt merförsäljning här.

RSS 2.0