Kulturglimtar 2012

Ett väldigt trevligt arrangemang här i Staden är "kulturglimtar". Upplägget är att de som ägnar sig åt konst, hantverk eller kultur i någon annan form skapar små miniutställningar runt om i hela kommunen. Vissa har utställningen hemma i garaget, i trädgården skyddad av ett partytält eller i en lånad lokal. Alla deltagare finns presenterade i en liten folder där de blivit numrerade och utifrån en karta i kombination med tydliga skyltar längs vägarna får man som åskådare åka runt och titta på det som man finner intressant.
 
 
Störst intryck på mig gjorde besöket hemma hos en fotograf som förutom att ställa ut foton på traditionellt sätt, upphängda i ramar på väggen, även hade ställt iordning en liten promenadslinga genom skogen där diverse installationer fanns att titta på men också, som ni ser på ett par av de små bilderna, fotografier mitt ut i det fria!
 
Förutom det positiva överaskningsmomentet var även rundturen i min gamla lågstadieskola (som numera är skolmuséum och vandrarhem) ett riktigt roligt inslag! I den röda byggnade på bilden i collaget fanns slöjdsalarna när jag i slutet av 80-talet började i skolan. Nostalgi!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0