Ekologiskt is tha shit

För mig är det viktigt att välja ekologisk mat när det är möjligt och jag önskar, önskar runt i ring att efterfrågan kommer att fortsätta öka och att utbudet och priserna på så sätt blir ännu bättre!
 
Men hur bra det än är att kunna gå in i en butik nära mig och inhandla mina livsmedel, så går såklart ingenting upp mot att själv odla det man äter. Till nästa sommar ska jag nog försöka utöka sortimentet i min egen trädgård.
 
Något som jag dock tror kan bli svårt att odla eftersom jag varken har växthus eller inglasad veranda är gurka men denna sommar har jag haft lyxen att få just det levererat från mormor som bedriver gurkodling på sin altan.
 
Helt outstanding och inte ens jämförbart med den gurka man köper i butik! Fatta hur sjukt det är att många av oss egentligen inte ens vet hur bra mat SKA smaka!

Kommentarer
Postat av: Hanna W

Om du fortfarande jobbar med maten i skola och förskola så kan du väl tänka så där med, om du inte redan gör det. ;) Kanske kunde barnen och personalen tillsammans odla grönsaker som de sedan kan skörda och ha till skolmaten??

Svar: Jag tänker väldigt mycket när jag jobbar =)
Allicen

2012-09-01 @ 17:41:47
Postat av: Hanna

Det är ju bra, frågan är ju då om du utför några av dina tankar, eller om de bara stannar därvid. I detta fallet skulle ju alla få poäng ju. Du för att du kommit med en sån ypperlig idé och kommunen för att de tänker närodlat och barnen och personalen skulle ju vinna på det också. Då det kan ingå i undervisningen och de dessutom får smarriga grönsaker. (Jag lovar att inte säga att idén egentligen var min om inte jag hinner först vill säga. ;) )

2012-09-02 @ 15:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0