Jag tycker inte om mord :(

Förut läste jag Aftonbladet på nätet varje dag, på senare tid har det dock inte blivit av att jag gjort det, men så kikade jag in där idag på förmiddagen och vad fanns att läsa om?

Mord, mord, mord och lite dödande.

Sådan är den tydligen. Världen vi lever i idag och jag gillar det icke!
Jag får en klump i magen varje gång jag läser om massmord, dubbelmord, överlagda mord och mord som bara 'råkar' hända.
Det är som att det inte spelar någon roll längre... människor läser och rycker på axlarna 'för det händer ju inte mig'. Men det spelar roll! det spelar en jävla roll att vårt samhälle kryllar av människor som mår så dåligt och som är så psykiskt instabila att ett mord ligger lika när till hands som att man går in på ica och köper en twix.

Så vill jag inte ha det!

Som av en händelse råkade jag titta in på en Facebook-grupp som handlar om vad som händer (och inte händer) här i Staden och där fick jag veta att en person för en tid sedan blev knivskuren här i Bullerbyn.
Personerna som skrev om händelsen beskrev hur människor bara stått och tittat på när personen i fråga försökte få hjälp och hur sjukt det än låter så avlutades minst ett av inläggen med "haha!!" Haha? what? hur fan kan man garva åt att någon blir misshandlad? hur är man funtad som människa då?

Vad hände med civilkurage, etik, moral och medmänsklighet? Är det verkligen så här vi vill leva?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0