Äntligen! mamma-bloggen jag har saknat :)

Att jag börjar darra och nästintill brister ut i gråt av att bara tänka på graviditeter borde vid det här laget vara allmänt känt bland er, mina läsare.
Om man sedan på något sätt inkluderar mig/mitt namn i meningar om ovan nämnt tillstånd börjar jag hyperventilera och blir liggades på golvet i fosterställning (ironiskt, jag vet!).

Förutom den skräcken har jag även otroligt svårt att föreställa mig att jag skulle bli mamma, jag återkommer hela tiden till det jag tidigare skrivit om att man inte skall skaffa barn om man inte tror sig kunna 'göra' dem till bra människor. Till detta ställer jag mig tvivlande och med det har jag ett skyddande argument!

MEN!

Igår avslöjades det att Katrin Zytomierska är gravid och idag finns
denna artikeln i Aftonbladet.
Äntligen väcks mitt hopp återigen om att få läsa den grymma sanning bakom detta fenomen, jag har kollat in endel gravid-bloggar förut som utgett sig för att berätta allt men det har ändå slutat vid slemproppar och fönsterputsning. Får jag inte det jag behöver nu då finns det inte längre något hopp!

nedan följer en kopia av artikeln som länken hänsvisar till.


”Det är inte roligt att vara gravid”

Katrin Zytomierska planerar vara en hård mamma: Jag blir nog den som slår barnen.
Katrin Zytomierska, 32, stal showen i går.
Peter Jihde avslöjade ”Idol”-kollegans ofrivilliga graviditet i direktsändning.

– Det är inte roligt att vara gravid. Du blir tjock, mår illa och blir deprimerad, säger den blivande mamman.

De senaste veckorna har det smusslats och smugits i kulisserna i TV4:s studio.

– Jag har gått runt här på fredagarna och sugit in magen. Jag har ju blivit jättetjock, säger Katrin Zytomierska, programledare för ”Idol eftersnack”.

Men i går genomförde kollegan Peter Jihde en kupp. I slutet av den ordinarie ”Idol”-sändningen avslöjade han att Katrin och hennes pojkvän, flickfotografen Bingo Rimér, väntar barn.

– Han frågade precis innan sändning om han inte skulle berätta det. Så då tänkte jag: ”Vad fan, säg det då!”, säger hon.

”Fattade aldrig”

Efteråt berättar Katrin att det handlar om en högst oplanerad bebis.

– Jag åt p-piller fram till i juni och alla säger att det tar ett år för kroppen att återställa sig så att man kan bli gravid. Och

sedan har man ju de här säkra perioderna. Så jag fattade aldrig att jag var gravid. Jag trodde att jag hade hamnat i en depression. Det är med blandade känslor hon går rollen som mamma till mötes. Trots sitt tillstånd gillar hon helt enkelt inte barn.

– Jag tror att jag kommer att bli en ganska hård mamma. Bingo är otroligt kärleksfull och känslosam. Och man tar nog olika roller. Jag kommer nog att ta den hårda rollen som sätter regler, ger utegångsförbud och slår barnen.

Graviditeten har varit ganska tuff men hon kommer med all säkerhet att fortsätta leda ”Idol eftersnack”.

– Jag kan säga att det inte är roligt att vara gravid. Du blir tjock, svullnar upp, får ont i hela kroppen, mår illa och blir deprimerad.

Ska publicera dagbok

För att informera andra kvinnor som planerar att skaffa barn om vad som väntar kommer Katrin att publicera en graviditetsdagbok på sin blogg.

– Jag tror att det kommer att vara ganska intressant för många att läsa. Det är ingen som har berättat för mig hur jobbigt det är att vara gravid, säger hon.

Barnet är beräknat till maj.

Martin Ekelund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0