Allhelgona

Läser överallt att människor skriver 'det är halloween idag, för dom som inte inte vet', hmm... jag tänkte kontra med att påminna om att det är Allhelgona idag! För det verkar vara ytterst få som har koll på det!

Jag tillhör (tyvärr) den skaran av människor som inte tycker att dessa två saker har något med varandra att göra. Därmed inte sagt att jag inte gillar Halloween, I love it! men jag brukar hävda att det inte är samma sak som vår allhelgona helg.
Ska vi ärva en högtid ska man göra det fullt ut och inte hitta på en bekväm kombination som passar upptagna småbarnsfördrar som inte har tid att klä ut sina barn en vardag eller partysugna människor som inte kan låta ett tillfälle att supa skallen av sig gå dem förbi.

I år faller ju mitt argument på att båda dagarna faktiskt infaller på samma dag och som den principmänniska jag anser mig vara får jag helt enkelt acceptera det, men jag hoppas innerligt att jag slipper skåda skräniga ungar som springer på kyrkogården och skriker 'bus eller godis' (trots att dom inte ens har nått bus att komma med! Skärpning!!) när jag kämpar mot tårarna över att Lovely Sis inte längre finns.

Kommentarer
Postat av: Ulle

Håller helt med dig....

2009-10-31 @ 13:11:53
Postat av: chaos

I Italien har man två röda dagar, Allhelgona firas den 1 november och den 2 november firar man de döda och man går till kyrkogården, man påminns om sin egen mortalitet men också påminner man sig själva om de nära och kära som inte lever på denna jord länge. Halloween är något helt annat som egentligen inte finns i Italien. Jag kommer ihåg att det var ofta dimmigt på dessa två dagar konstigt nog. Jag saknar lite den heliga känsla runt dessa två dagar...jag lyckades aldrig få den här i Sverige men du kanske upplever det på samma sätt! kramis

2009-10-31 @ 20:12:28
URL: http://fabulouschaos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0