Föreläsning

Har kommit hem efter en intensiv eftermiddag med en mycket inspirerande föreläsning, dom hårda stolarna till trots! Det bästa med hela föreläsningen var att våran chef var med och fick höra föreläsaren, tillika läkare/docent/forskare poängtera vikten av att ha en personalgrupp som mår bra.
Att man får chans till en trevlig eftermiddag då och då, att man får chans att ge utlopp för alla känslor som följer med jobbet, då det inte går att göra det inför brukarna... för vi är inte gjorda av sten och kan låta sårande eller kränkande kommentarer glida av oss i all evighet, inte heller orkar vi stå emot att bli slagna, sparkade och spottade på hur länge som helst, nån gång ibland behöver man få vara svag och få gehör för den olust och rädsla man kan känna på jobbet.

Hon ville även belysa vikten av att få bekräftelse för det jobb man gör, annars börjar man att tvivla och just när hon sa det så slog hon hammaren rakt på mitt spikhuvud. Just nu befinner jag mig precis där, i tvivlet. Jag ifrågasätter min egen yrkesroll, min motivation, min kompetens och min lämplighet.
Det gör ont att få sanningen kastad över sig men det är nyttigt, det är så nyttigt att det inte finns ord nog för att beskriva känslan av att inse att det inte bara är jag.
Det är inte bara mig det är fel på och nu kommer jag lättare att kunna klä min frustration i ord!

Det vi lärde oss idag kommer sannerligen inte att förändra världen, men det förändrade i alla fall mig.

För världen är du kanske bara en person,
Men för en person kan du vara hela världen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0