Skyddstrosor! :S

I dag kan man läsa följande artikel på aftonbladets hemsida:
 

"En särskild trosa ska skydda kvinnor från våldtäkt.

Enligt designern Marina Edvardsson är den extremt svår att få av.

- Jag hoppas att den ska kunna få tjejer att känna sig tryggare, säger hon till Crime news.

Flera av Marina Edvardssons vänner har blivit våldtagna. Det fick henne att försöka designa något som kunde skydda kvinnor. Resultatet: en särskild skyddstrosa.

- Man måste ju börja någonstans och jag ville utveckla en självförsvarsprodukt som skulle vara effektiv men samtidigt användarvänlig, säger hon till Crime news.

Trosan har inbyggda skärp placerade vid midjan samt vid varje ben och är därför svår att få av.


Våldtäktstrosan har skärp i midjan och vid benen.

Lönar sig att kämpa

Endast ett litet antal av alla våldtäkter sker dock vid överfall.

- Men bara känslan att ha något som man kan försvara sig med kan vara värdefull. På det sättet kan skyddstrosan skänka trygghet, säger Marina Edvardsson.

Studier visar också att det lönar att kämpa emot, skrika och sparka vid överfall, enligt sexbrottsforskaren Niklas Långström. Men han är ändå tveksam över hur mycket skydd trosan egentligen ger.

- Jag har stor respekt för människors försök att skydda sig själva och andra från brott, men det är tveksamt om denna uppfinning verkligen kommer ha en brottsförebyggande effekt, säger han till Crime news."

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den är ovanligt snygga skapelsen... tanken är god förvisso, men ska folk verkligen behöva tänka ut sånna här saker? Varför inte bara lägga i backen, plattan i botten och tillbaka till kyskhetsbältet? För det verkar vara den synen samhället har på kvinnor ibland kan jag tycka!
Men åter till trosan... jag kan omöjligt ignorera varnigsklockorna som klämtar när jag läser den här artikeln... hur ställer man sig t.ex till en anmälan om väldtäkt om kvinnan haft nått dylikt på dig? jag tänker tillbaka på ett fall i Finland där den åtalade frikändes från alla misstankar om brott eftersom kvinnan i fråga hade burit tighta jeans vid tillfället för våldtäkten och i domen förklarade man att mannen omöjligt skulle kunna fått av henne dom emot hennes vilja och alltså måste hon ha hjälpt till.

Nummer ett; BULLSHIT! viljet jävla argument rent ut sagt...
Nummer två; man kan skrämma en människa till att göra i precis vad som helst!

Vad tycker du om "skyddstrosan"?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0