Demokrati is tha shit!

Enligt ett inslag på nyhetsmorgon är instresset för att rösta i EU-valet rekordlågt i hela Europa... hur är det möjligt??? När dom frågade runt bland folk på stan kunde man tydligt se skillnaden mellan generationer, de lite äldre svarade att dom självklart skulle rösta för att göra sin röst hörd och för att värna om demokratin medan dom lite yngre hävdade att dom inte visste vad det gällde och att dom inte fått någon information.

Jag köper inte det där... om det bara hänger på att man inte har tillräkligt mycket information är det faktiskt inte svårare än att man söker upp informationen själv! Därför tror jag faktiskt att det handlar om ren lathet och inget annat om jag ska vara ärlig. Jag tror även att dom lite yngre generationerna faktiskt helt har tappat vår historia, rösträtt är ingen självklarhet, att vara en fri människa med rätt tycka och tänka vad man vill är ingenting som på något sätt är självklart men av någon anledning har allt det glömts bort...

Det hela är faktiskt inte så svårt... man får hem ett röstkort i brevlådan och kan då välja om man vill poströsta i förväg eller helt enkelt gå till vallokalen på valdagen!
För mig är det ganska självklart vad jag kommer rösta på, för alternativen är ju (i stort sett) samma som i ett riksdagsval, man röstar helt eneklt på det parti man tycker bör representera Sverige i EU-Parlamentet och det borde ju rimligen vara det samma som man anser gör det bästa jobbet med att styra här hemma.
Med "dina" politiker i EU kommer ju besluten därifrån bättre spegla dina värderingar!
Det kluriga kan väl kanske i så fall vara att veta vilket parti man faktiskt vill rösta på, men där är det helt enkelt bara att bita i der sura äpplet och ta reda på det, för när det gäller den personliga inställning kan man inte skylla på att någon annan skulle informerat om det!

Kommentarer
Postat av: Grums tösa

Jag håller helt med du.... kan bara instä,mma till föregående talare....kunde inte sagt de bättre själv!!

Folk e så ointresserade så Herta vore nåck!!

Nästa så man blir arg jue...

2009-04-19 @ 19:09:07
Postat av: allicen

"Grums tösa":

Nu håller jag med dig... Folk borde skämmas! Vilket jag tror att dom gör, dom vet bara inte om det än.

2009-04-19 @ 19:23:43
URL: http://allicen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0