På begäran

Fick en fråga om huset och jag ska försöka svara så gott jag kan...

I oktober har jag bott här i tre år (hjälp! vad tiden går fort!) och på frågan när upprustningen kan tänkas vara färdig, måste jag nog svara att det säkerligen aldrig kommer hända :)

Huset, som är en sutteräng villa, (dvs. att det är två våningar, men byggt i en sluttning som gör att halva bottenvåningen är källarplan och halva är vanlig boyta) är byggt 1973/74 och har endast haft en ägare tidigare.
Villan har 7 rum (fem sovrum, vardagsrum/matsal samt gillestuga) där utöver finns (såklart) kök, badrum, toalett, tvättstuga/bastu/dusch, matkällare, klädkammare, pannrum samt ett utrymme där oljetanken tidigare stog, men som numera är förråd.

Som jag skrev så har det alltså bara funnits en ägare tidigare och denne har inte rustat någonstans, utan allt är detsamma som när huset byggdes.
I dagsläget är sovrummet och köket omgjorda (bilder finns i kategorierna "crib-visning och "köket").
Eftersom inte heller pannan var bytt på alla dessa år, så kändes det som en viktig sak att byta ganska omgående och då blev det till att borra, så numera står en bergvärmepump där istället!

Förra sommaren skulle huset målas om utvändigt, vilket inte gick helt jättebra eftersom det regnade en hel del, men det mesta är klart och nu till sommaren som kommer återstår lite småpyssel med att måla fönster/dörrar, grunden och en del av väggen på baksidan som är av puts.

Vad som kommer bli nästa projekt är inte helt klart... jag har ju hittat en tapet, till det lilla tvrummet, som jag bara MÅSTE ha! men samtidigt känns det inte som att det är det rummet som känns viktigast.
Invändigt tycker jag nog att badrummet lockar mest att börja med härnäst, men däremot är jag lite kluven till vart jag vill börja utomhus... altan eller trapp/tak vid ytterdörren... hursomhelst så blir det nog inte denna sommar, så jag behöver inte fundera allt för mycket på det!

Hoppas att jag fått med det mesta nu, annars är det bara att fråga vidare...

image306
Huset från baksidan, matsalen är vid fönstret längst upp till vänster.
Den här bilden är tagen på en bild som fanns med i häftet som delades ut på visningen, därav den (ovanligt) dåliga kvalitén.

Kommentarer
Postat av: chaos

WOW! Vilket projekt! Bra att du tar en sak i taget och så smånigom kommer det att bli klart, det bara tar lite tid och det är inte så konstigt eftersom det är ett stort hus! Mycket snyggt hus, jag är lite avundsjuk!

2008-02-25 @ 16:48:41
URL: http://fabulouschaos.blogg.se
Postat av: allicen

chaos:
Tack tack!!
Jag måste ta en sak i taget.. av flera anledningar!
Håller jag på med mer än en sak gör jag bara det som är kul och resten blir aldrig klart :S och så självklart den tråkiga ekonomiska sidan... det är dyyyyyrt att rusta! så vill man ju hinna njuta lite däremellan också :O

2008-02-25 @ 17:16:58
URL: http://allicen.blogg.se
Postat av: Designtjejen

Oj, oj... vad spännande!!!!

2008-02-25 @ 17:31:09
URL: http://designtjejen.blogg.se
Postat av: chaos

Det är inte bara dyrt, det tar ju tid och energi. du skulle inte hinna med dina fantastiska muffins annars! Jag har bott nu i lilla lägenheten i 1 1/2 år och den är...kaos! Jag har satsat på annat och tycker det är viktigt för mig att göra det jag tycker om och lite i taget tar man hand om lägenheten. Jag har lite problem med vardagsrummet som konstigt fördelat och jag har inte hittat någon lösning än men det kommer så småningom.

2008-02-25 @ 22:14:15
URL: http://fabulouschaos.blogg.se
Postat av: allicen

chaos:
Du är smart du... ;)

2008-02-25 @ 22:41:42
URL: http://allicen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0